3 localuri deschise de curând în Cluj

by | Feb 17, 2017 | Articole, Cum a fost la, Localuri noi

V-am tot zis eu cum e treaba cu localurile acestea noi: clipeşti o dată şi mai apare unul. Dacă eu aş avea mai mult timp liber, ca să mă pot plimba cât doresc şi să arunc un ochi peste tot ce e nou, cred că am publica o astfel de listă în fiecare săptămână.

Acum trei săptămâni vă povesteam despre acestea, azi mai am trei locaţii pentru voi şi de pe listă au mai rămas netăiate încă patru locuri. Care, cel mai probabil, până ajung eu în vizită, vor deveni cinci. Aşa că mai bine mă grăbesc să vi le prezint pe acestea şi dau o fugă la următorul.

Pe Eroilor (bineînţeles că unul din localuri e pe Eroilor, nici nu ştiu cum de mai încap acolo), la numărul 49, vă aşteaptă un coffee shop cu cafea de specialitate şi de toate: Narcoffee Roasters. Şi nu glumesc când zic asta, pe mine cel puţin m-au cucerit. Spaţiul este atât cât trebuie. Puteţi lua loc la măsuţe, pe scaunele înalte de lângă oglindă (dacă vreţi să şi vedeţi cum arătaţi când beţi o cafea) sau la masa centrală, pe care practic va trebui să o împărţiţi cu barista şi veţi fi forţaţi  să vedeţi întregul proces de preparare al cafelei. Ugh, cine vrea să vadă aşa ceva, nu? Toată lumea. Mai rămâne doar să alegeţi ce cafea doriţi. Găsiţi aici clasicele tipuri: espresso, long black, americano, cappucino, latte şi flat white, la preţuri variind între 7 şi 10 lei, precum şi metodele inedite de brewing: Aeropress, V60, Chemex, Cold Brew.

Şi au şi ceva dulce pregătit cu această cafea blend sau origine, după cum doriţi. Zic ei că nu încurajează zahărul în cafea, dar un croissant nu face nici un rău. L-am încercat eu, confirm. Aşa că, dacă aveţi timp de stat la o cafea, adăugaţi şi un produs de patiserie, dacă nu, înşfăcaţi cafeaua şi poate azi nu întârziaţi la birou. Din nou. De menţionat ar mai fi că organizează periodic sesiuni de cupping şi degustare de origini – Luni cu degust – ca să nu fie cu dezgust. Dacă aveţi curiozităţi legate de cafeaua de specialitate, puteţi să vă lăsaţi pe mâna băieţilor, ştiu ei ce să vă spună. Altceva? Ah, da! Au deschis şi la The Office, so choose your pit stop and grab a coffee!

Pentru clătite mereu se mai găseşte un loc, aşa că pe Gheorghe Şincai, la numărul 3, s-a deschis Sweet Crepes. Şi da, sunt atât de dulci pe cât le spune numele. Puteţi să faceţi diverse combinaţii de ingrediente, sau puteţi să optaţi pentru o clătita simplă, cu nutella sau cu gem (6 lei). Însă sunt sigură că nu veţi rezista şi o să puneţi şi un pic de Oreo. Banane? Poate şi alune. M&M cu siguranţă. Hmmm, şi un pic de kiwi ar fi gustos. Ok, alegeţi  2 sau 3 ingrediente (8/10 lei), căci pierdeţi din vedere esenţialul: orice aţi vrea, o să fie delicioasă!

Există posibilitatea să luaţi un loc şi să savuraţi pe îndelete minunăţia sau să o luaţi la pachet. Eu v-aş îndemna să alegeţi a doua variantă. Chiar dacă veţi găsi patru mese în local, spaţiul e destul de mic, iar dacă mergeţi cu o prietenă nu o să puteţi povesti nimic interesant, că vă aud şi cei de la masa alăturată, şi cei care servesc, toată lumea. Dacă nu aveţi nimic de ascuns, go for it! Dar eu rămân la ideile mele. Nu mai bine o savuraţi în faţa serialului preferat? Yummy.

Ultimul pe listă (pe lista aceasta, nu uitaţi ce vă ziceam la început), dar oh! nu cel din urmă – Temaki un local mic și drăguț, localizat pe strada Regele Ferdinand la numărul 13, numai bun pentru o oprire rapidă. De la intrare vă veţi simţi cu 5% mai japonezi datorită muzicii specifice şi a culorii predominante, care ne duce automat cu gândul la rochiile roşii ale femeilor din Japonia, dar şi a formelor de origami agăţate de tavan. Puteţi chiar să vă jucaţi cu o hârtie, căci pe pereţi aveţi instrucţiunile necesare pentru a confecţiona o bărcuţă, un cocor sau un fluture.

Pentru pasionaţii de mâncare japoneză de tip Street Food, locul este raiul pe pământ, căci găsesc aici Temaki, sushi burrito şi mici deserturi denumite fruit corns. Combinaţiile sunt diverse, dar vă voi da câteva exemple, cât să vă faceţi o idee despre ce puteţi mânca aici: Temaki California conţine creveţi, castravete, avocado şi icre, iar Norado Crab are surimi, morcov, avocado şi castraveţi. Burrito Geisha conţine somon, salată, castraveţi, roşii, morcov şi susan. Practic, vă alegeţi un ingredient de bază şi v-aţi găsit preparatul pe care îl doriţi. Puteţi chiar şi să vă creaţi propria gustare, cum doriţi voi. În ceea ce priveşte desertul, acesta este un mix de fructe, la preţul de 9 lei. Eu una nu l-am încercat, căci eram concentrată asupra unui sushi burrito, dar sigur e interesant de încercat.

Pe care dintre acestea le-aţi vizitat deja şi cum vi s-au părut?

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This