Jazz is Classic @ Academia de Muzică Gheorghe Dima

Home $ Articole $ Jazz is Classic @ Academia de Muzică Gheorghe Dima

by | Feb 22, 2017 | Articole

„Jazz is Classic” este o abordare fascinantă și îndrazneață într-un concept care readuce în fața publicului fuziunea specială creată între jazz și muzica clasică.

Violonistul Cornel Bucșa, alături de Bigg Dimm A’Band Chamber Ochestra propune un concert în stilul anilor ’50, perioada în care au fost realizate înregistrările legendare din seria „Charlie Parker with Strings”. Supranumit „Bird”, emblema Bebop-ului, acesta dezvăluia prin noua abordare o altă latură a personalității sale.

Asemenea marelui saxofonist american, violonistul Cornel Bucșa propune integrarea improvizației spectaculoase a stilului Bebop în bogăția orchestrației pentru ansamblu de coarde cu o sonoritate asemănătoare muzicii de film.

Jazz is Classic în varianta lui Cornel Bucșa vă propune o formulă de cvintet cu tânărul violonist ca lider, alături de Enyed Karoly la pian, Tibi Menyhardt la contrabas, Aron Ferencz la baterie și Tudor Gliga la chitară.
Jazz is Classic capătă consistența sonoră necesară unui asemenea proiect cu participarea Bigg Dimm A’Band sub bagheta dirijorului Lect. Univ. Dr. Răzvan Metea.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!