Unde poţi lua lecţii de dans în Cluj?

by | Feb 23, 2017 | Descoperă Clujul, Recomandări, Sport

Am tot glumit eu în ultimele articole zicând că mâncăm şi doar mâncăm, aşa că azi m-am gândit să o apuc într-o direcţie total diferită. Am mai abordat subiectul, ce-i drept în trecere, în articolul de aici. Dar azi mergem să facem puţină mişcare, să punem sângele în mişcare, să dansăăăăăm! Vine şi toamna, numai bine ne va lovi astenia specifică anotimpului în doar câteva zile şi cred că orice activitate care ne ridică din pat este mai mult decât binevenită.

Nu vreau să vă trimit la sala de sport, căci nu toţi suntem făcuţi să tragem de fiare, dar vă pot îndruma către câteva şcoli de dans, căci până la urmă, important e să ne mişcăm şi să ne simţim bine. Nu este o noutate pentru nimeni faptul că dansul este o formă extraordinară de eliberare a energiei, o descărcare prin artă, după cum le place unora să-l numească, definiţiile şi beneficiile lui fiind nenumărate, niciuna greşită. Din punctul meu de vedere, fiecare vede şi simte dansul în funcţie de cum se pliază pe propria lui personalitate.

Revenind la mişcarea noastră, în caz că mai aveaţi îndoieli că ar putea contribui decisiv la aspectul vostru fizic, trebuie să vă zic să scăpaţi de ele. Sunt lucrate mai multe grupe de muşchi în acelaşi timp, este un exerciţiu cardio foarte bun, îmbunătăţeşte echilibrul, postura corpului, vă menţine relaxaţi şi, cel mai important, este distractiv! Nu prea vezi oameni dansând şi plângând, nu?

Aşa că…să dansăm!

Compania de Tango Cluj şi-a deschis porţile pentru cursuri săptămânale de tangou argentinian în anul 2011. De atunci…s-au scurs multe ore de dans. Apărut la sfârşitul secolului al 19-lea în Argentina, tango-ul a fost la început privit cu sceptism, căci era considerat obscen, se dansa în baruri şi bordeluri, iar îmbrăţişările prea intime şi atingerea picioarelor nu erau considerate potrivite pentru oamenii respectabili. Iniţial practicat doar de către cei din clasa de jos, s-a extins şi a ajuns la tinerii din clasele sociale superioare, dar a durat destul de mult timp până să scape de această catalogare de dans imoral şi să i se recunoască adevărata natură, şi anume, aceea de dans pasional, romantic.

E imposibil să nu vă amintiţi scena dintre domnul şi doamna Smith din celebrul film cu fostul cuplu Angelina Jolie-Brad Bitt. Aşa-i că aţi suspinat puţin, domnişoarelor, gândindu-vă cum ar fi să fiţi în locul ei? Nimic mai simplu. Începeţi cu modulul de bază/începători ai Companiei de Tangou, în scurt timp avansaţi la începători/intermediari şi, înainte să vă daţi seama, i-aţi putea face concurenţă Angelinei. De două ori pe săptămână, la Cercul Militar, Sala Oglinzilor, și în mansarda Restaurantului Napoca 15, veţi învăţa ce înseamnă cu adevărat tango-ul. Prima şedinţă este gratuită, mergeţi să vă faceţi o idee. Dacă încă nu sunteţi siguri, puteţi să mai plătiţi pentru un curs (25 lei), iar dacă v-aţi convins, plata unui abonament de 8 cursuri, respectiv pe o lună, este de 150 de lei pentru adulţi, 100 lei pentru studenţi.

Transylvania Dance Academy este cea mai mare şcoală de Street Dance din România şi promovează un stil de viaţă sănătos şi distractiv prin dans. Street Dance-ul acoperă o serie mai largă de stiluri, dar care au un lucru important în comun: au evoluat în spaţii publice, fie că vorbim de strada din faţa blocului sau curtea şcolii. Mişcări cunoscute precum hip hop-ul şi funk-ul au apărut în Statele Unite în anii 1970 şi au crescut şi s-au dezvoltat în ceea ce astăzi cunoaştem drept cultură hip-hop – artă, exerciţiu fizic, dar şi formă de competiţie.

Există câteva stiluri de dans foarte cunoscute ce se practică şi în zilele noastre, iar T-Dance oferă o varietate de cursuri pentru diferite nivele de performanţă, de la hip-hop, house, dancehall, jazz şi funk, până la dans modern pentru copii. Voi trebuie doar să descoperiţi clasa care vi se potriveşte! Prima şedinţă este gratis, iar mai apoi puteţi opta pentru unul din cele trei tipuri de abonamente puse la dispoziţie: Platinum (190 lei), pentru acces nelimitat la toate cursurile din toate locaţiile (Central şi Mărăşti), Gold (170 lei), permite accesul de două ori pe săptămână la toate cursurile de dans şi Silver (100 lei), care vă oferă intrare o dată pe săptămână la un singur class. Eu aş încerca, I think in everyone of us is a little bit of ghetto waiting to come out.

Dance with your whole body and be one with the music. #dance #tdacelovers #welovetodance #WhereMyDreamComesTrue

O postare distribuită de Transylvania Dance Academy (@tdance.academy) pe

Sonrisa Dance Center are o filozofie pe care toţi ar trebui să o înţelegem şi să o adoptăm, căci se aplică pentru multe alte lucruri în viaţă: Nobody cares if you can’t dance well. Just get up and dance. Great dancers are not great because of their technique, they are great because of their passion. Vă aşteaptă o echipă de 4 oameni talentaţi, instructori şi coregrafi, cu lecţii de salsa, merenque şi bachata, kizomba şi afro-house sau pentru dansul mirilor! Un alt motiv să începeţi de pe acum să luaţi cursuri de dans, băieţi! Ca să nu vă lase mireasa în ziua nunţii din cauza exasperării gândului că vă veţi împiedica de ea în faţa tuturor. Toată viaţa.

Salsa este un amestec de ritmuri de origine latino şi afro-caraibiană. Merenque este dansul naţional al Republicii Dominicane, fiind un dans simplu, ce se realizează printr-un pas pe fiecare bătaie a muzicii. Tot foarte popular în Republica Dominicană este şi bachata, un stil romantic, unde se simte influenţa tango-ului argentinian şi al valsului. Mişcări senzuale, line, regăsim în kizomba, unde accentul cade pe mişcarea şoldurilor. Toate cele enumerate până acum se dansează cel mai bine în pereche, dar afro-house-ul este un dans de grup, dinamic şi energic, aşa că nu fiţi trişti dacă nu aveţi pereche! Vă găsiţi poate acolo. Clasele sunt împărţite în începători, intermediari şi avansaţi, iar preţurile pornesc de la 120 lei pentru studenţi şi 140 lei pentru adulţi.

Dance Studio este locul unde graţia şi eleganţa ia forme cu totul noi. Cursuri de balet: noi metode de armonizare a corpului vostru şi de obţinere a ţinutei corpului. Baletul este un gen de dans artistic-figurativ, apărut în Franţa, la curtea reginei Caterina de Medici, unde violonistul italian Balthazar de Beaujozeux a organizat Ballet Comique de la Reine, un spectacol dramatic cu muzică, dans şi acţiune. S-au dezvoltat de-a lungul timpului mai multe stiluri: clasic, neoclasic şi contemporan, toate având acelaşi scop final: formarea ritmului muzical şi dezvoltarea creativităţii prin mişcare.

Vă aşteptăm în 26 noiembrie la un spectacol de Balet! Pe scena noastră, Coppèlia!

O postare distribuită de Opera Națională Română Cluj (@operacluj) pe

O echipă formată din dansatori profesionişti vă invită la cursuri de balet, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Eu visam când eram mică să fiu balerină. Niciodată nu am făcut nimic în acest sens, dar la un moment dat, când mi-am dat seama că nu se va întâmpla, mi-am promis că-mi voi duce fetiţele la cursuri de balet, căci nu consider nicio făptură mai graţioasă decât o balerină. Aşa că, dacă aveţi copii, this is the place. Şi dacă vreţi să-i încurajaţi, mergeţi şi voi la cursurile pentru adulţi, veţi învăţa elemente de bază ale baletului clasic şi cine ştie…poate în câţiva ani vă vom vedea în spectacol alături de cea mică.

discipline and grace ?? #ballerina #thenutcracker

O postare distribuită de Pop Catalina (@popcatalinaa) pe

Desigur, sunt multe alte locuri unde puteţi învăţa să dansaţi în Cluj, eu am vrut doar să vă ofer câteva repere în funcţie de anumite stiluri de dans. Vouă care v-a atras atenţia? Sau ce alte recomandări aveți?

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This