Festivalul „Traista cu povești” @ Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Home $ Articole $ Festivalul „Traista cu povești” @ Muzeul Etnografic al Transilvaniei

by | Mar 9, 2017 | Articole

Festivalul “Traista cu povești” – un eveniment multicultural ce coincide cu World Storytelling Day

Copiii sunt așteptați la festival să asculte și să spună basme, să deseneze în cadrul atelierelor, să participe la concursuri de scris povești și de desenat eroi din basme tradiționale, la ateliere creative, să vizioneze proiecții de animație și diafilm, spectacole de teatru de păpuși, lansări de carte etc.

În traista cu povești, veți descoperi basme tradiționale aduse de diferite entități culturale și artistice clujene: povestitori, ilustratori de carte, reprezentanți ai culturilor poloneză, maghiară, franceză, braziliană, ucraineană, armeană, rusă, chineză, burundeză, turcă, portugheză și românească, actori și librari.

De vineri, 17 martie până duminică, 19 martie, Festivalul „Traista cu povești” este găzduit de Muzeul Etnografic al Transilvaniei între orele 10 și 18.
Evenimentul aduce în fiecare an ceva nou : dacă anul trecut descopeream împreună diafilmele copilăriei, în acest an vă invităm la un picnic de poveste, duminică, în curtea Muzeului Etnografic (aduceți-vă un pled, o gustare și o carte de povești preferată).

Luni, 20 martie, Festivalul va ajunge pentru prima dată într-un cartier al Clujului, la Cinema ”Dacia” Mănăștur între orele 9-14 și la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, Filiala „Traian Brad”, Mănăștur, între orele 15-19.

Vă invităm, copii, educatori, învățători și părinți, iubitori de basme, să participați și să vă bucurați la o manifestare artistică și multiculturală clujeană!

Anul acesta cele două concursuri de scris poveste și de desen au ca temă: Magia și farmecul naturii
– Scrie de mână o poveste despre o plantă magică
– Desenează un personaj de poveste care face parte din flora sau fauna pădurii

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!