Pitești. Cronica unei sinucideri asistate @ Cărturești

Home $ Cultural $ Carte $ Pitești. Cronica unei sinucideri asistate @ Cărturești

by | Mar 17, 2017 | Carte

Marți, 21 martie 2017, de la ora 19:00, Editura Manuscris și Librăria Cărturești Cluj, vă invită să petrecem o seară vorbind despre Fenomenul Pitești și rezistența anticomunistă, în cadrul lansării volumului “Pitești. Cronica unei sinucideri asistate”, autor Alin Mureșan. Volumul va fi însoțit de albumul “Rezistența armată. O istorie în imagini”, o apariție inedită la Editura Manuscris.

Evenimentul va avea loc la Librăria Cărturești, Iulius Mall, Cluj.

Invitați, alături de autor, vor fi Ruxandra Cesereanu (scriitoare, profesor universitar) și Ieromonah Grigorie Benea (Centrul Memorial-Educațional Gherla).

Volumul “Pitești. Cronica unei sinucideri asistate” face o analiză a Fenomenului Pitești informată și susținută cu documente, aducând în prim-plan personajele – atât foștii deținuți politici, cât și responsabilii din structurile Securității.

“Rezistența armată. O istorie în imagini”, autor Constantin Vasilescu, este un volum grafic despre o istorie mai puțin cunoscută a universului rezistenței românești din perioada comunistă. Fotografii, reinterpretări grafice, figuri cunoscute și mai puțin cunoscute publicului larg, albumul este un reper necesar în cunoașterea rezistenței anticomuniste din România.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!