Ce face astazi un cuplu modern?

Home $ Diverse $ Ce face astazi un cuplu modern?

by | Mar 22, 2017 | Diverse

Cu totii stim ce insemna acum cativa ani ideea de casnicie: pe langa faptul ca totul se realiza de la o varsta foarte frageda, iar cei casatoriti porneau la drum avand ca sprijin doar zestrea fetei si banii obtinuti la nunta, ei bine, in societatea actuala lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. Acum, tinerii pun foarte mare accent pe ideea de cariera, pe independenta fiecaruia dintre indragostiti, intr-un cuvant: pe stabilitate financiara. De asemenea, astazi, studiile joaca un rol extrem de important, intrucat o cariera de succes nu se poate realiza fara a avea un CV impecabil. Iata asadar, pe ce se focuseaza tinerii inainte sa faca pasul cel mare.

7 lucruri pe care le face un cuplu modern
Daca in trecut femeia era la cratita, iar barbatul era cel responsabil cu plata facturilor si a chiriei, astazi, lucrurile au o alta fata: atributiile se impart la doi, iar cuplul isi gestioneaza responsabilitatile in mod egal.

Pentru a ne convinge si mai mult de cum stau lucrurile mai nou, haideti sa aruncam o privire la cele ce urmeaza pentru a descoperi 7 activitati pe care le fac tinerii casatoriti imediat ce se muta impreuna:
1. In mod cert, achizitionarea unui spatiu locativ se realizeaza inainte de a face pasul cel mare si anume, casatoria propriu-zisa. Totusi, de multe ori se intampla ca finisajele casei sa aiba loc abia dupa ce tinerii strang o suma suficienta de bani dupa nunta. Asadar, montarea ferestrelor de mansarda, amenajarea livingului si, eventual, ultimele detalii in ceea ce priveste decorul camerelor se fac in doi, atributiile impartindu-se in functie de abilitatile fiecaruia. Pana la urma, nu ar trebui sa fie nimic dificil in amplasarea si montarea anumitor accesorii prin casa, caci cu un singur click AICI putem afla cum se face acest lucru, dar si de ce anume avem nevoie pentru a duce la bun sfarsit operatiunea.

2. Acum ceva timp, asigurarea hranei in casa reprezenta o responsabilitate atribuita strict capului familiei. Astazi nu mai este chiar asa, cuplurile moderne preferand sa contribuie impreuna la aceasta activitate. Asadar, fie aleg sa mearga impreuna la cumparaturi, fie se ocupa cel care are mai mult timp disponibil pentru asta. Lista cu cele necesare se realizeaza de comun acord, iar ea are dreptul sa achizitioneze si alte lucruri daca isi doreste. De exemplu, daca simte nevoia sa dea o raita prin magazine ori sa isi achizitioneze haine dama de pe Atmospherefashion.ro, o poate face, intrucat acum are posibilitatea de a-si plati de una singura achizitiile.

3. Daca inainte tinerii obisnuiau sa stranga banii si sa nu ii cheltuiasca asa oricum pe orice, in societatea actuala, cuplurile moderne investesc foarte mult in calatorii. De altfel, tinerii isi petrec foarte multe weekenduri departe de casa, in locatii special gandite pentru vacantele frumoase din tara ori chiar si peste hotare. Asadar, se pare ca un cuplu modern alege sa faca economii special pentru zilele destinate concediilor.

4. Cuplurile moderne nu tin banii intr-un sertar ascuns, la comun. Acum, majoritatea tinerilor isi asuma cheltuielile pe care le fac, fara sa dea explicatii partenerilor. Totusi, asta nu inseamna ca facturile ori chiria se platesc separat. De regula, acestea sunt singurele cheltuieli care se impart la comun.

5. Tinerii inteleg ca principala responsabilitate pe care o au si inainte, dar si dupa casatorie este cariera. De altfel, aceasta din urma ocupa primul loc in viata celor care au reusit sa isi termine studiile si care viseaza sa aiba un job stabil menit sa le asigure independenta financiara. Asadar, se pare ca, acum, cuplurile isi petrec majoritatea timpului la job, intelegand ca doar asa isi pot stabili un viitor frumos.

6. Cuplurile moderne isi petrec timpul liber dupa bunul plac, alaturi de prieteni, pentru a profita din plin de momentele in care se pot distra. Printre activitatile preferate se numara participarile frecvente la concerte, mersul la cinematograf, plimbarile cu bicicleta si, bineinteles, mersul la sala de fitness. Cu siguranta, astfel de activitati nu se realizau in trecut, caci cuplurile traditionale se focusau mai mult pe responsabilitatile casnice si cresterea copiilor care, de altfel, apareau la scurt timp dupa casatorie.

7. Nu doar ea sta la bucatarie, ci si el, mai ales daca sunt zile in care ajunge mai devreme acasa. Asadar, cuplurile moderne inteleg ca ideea conform careia doar femeia este cea care trebuie sa se ocupe de treburile casnice este total eronata.Si barbatii gatesc, iar in mod surprinzator o fac chiar foarte bine. Nu degeaba se spune ca reprezentatii sexului masculin se pricep mult mai bine in bucatarie decat femeile.

Iata 7 activitati reprezentative pentru indragostitii care cred ca formeaza un cuplu modern. Cu siguranta, lucrurile au evoluat fata de vremurile trecute, mai ales ca moda actuala presupune ca ambii parteneri sa fie egali atat in ceea ce priveste cariera, cat si in responsabilitati. De altfel, fiecare cuplu isi stabileste propriile reguli dupa care se ghideaza cand vine vorba de bunul mers al relatiei lor.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!