EducaTIFF pentru toți elevii din județ, pentru o Școală Altfel!

by | Mar 22, 2017 | Cinema

O primă etapă din EducaTIFF, programul de educație cinematografică derulat de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), se desfășoară între 27 și 31 martie, în cadrul „Școlii Altfel”. Organizatorii programului își doresc ca, odată cu această nouă ediție, să atragă în program mai mulți elevi din mediul rural, facilitând accesul acestora la proiecțiile din Cluj Napoca, inclusiv prin oferirea de transport gratuit.

În cadrul EducaTIFF sunt programate zece proiecții de filme educative. Zilnic, între 27 și 31 martie, proiecțiile pentru elevi vor începe de la orele 10:00 și 12:30. După fiecare vizionare, elevii sunt invitați să participe la o discuție liberă în care să-și exprime părerea despre film și să dezbată temele propuse. Discuțiile vor fi moderate de colaboratori ai EducaTIFF, cu experiență în domeniul filmului: Daniel Iftene, lector universitar la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai”, unde predă cursuri în cadrul departamentului de Cinematografie și Media, Raluca Bugnar, jurnalist-cinefil, gazdă a diverselor evenimente cinematografice din ultimii ani, și Tamas Chirodea, absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul UBB și vlogger de cinema.

În plus, cadrele didactice însoțitoare vor primi dosare pedagogice pentru filmele vizionate la EducaTIFF – Școala Altfel, pe baza cărora vor putea realiza lecții la clasă.
Curaj, ambiție, prietenie, generozitate, talent, dar și frică, neîncredere sau singurătate sunt între temele ce pot fi puse în discuție prin prisma poveștilor din filmele selectate: Rock Dog, Copacul cu povești / A Monster Calls, Balerina / Ballerina!, Frumoasa și Bestia / Beauty and the Beasts, Școala Iepurașului / Rabbit School. Toate sunt filme lansate recent, alese pentru a se potrivi fiecărei categorii de vârstă vizate.

„Celor mai mici elevi, pre-școlari și până în clasa a 2-a, le recomandăm proiecțiile matinale, când rulează versiunile dublate în limba română ale filmelor. Elevii care deja citesc cursiv sunt invitați la proiecțiile de la prânz, când filmele sunt subtitrate. Anul acesta am reușit să avem și o proiecție dublată în limba maghiară, la cererea profesorilor din școli cu predare în limba maternă, este vorba de animația Școala Iepurașului, proiectată vineri”, spune Raluca Bugnar, coordonator EducaTIFF.

Pentru elevii de la școlile din localitățiile apropiate de municipiul Cluj-Napoca, transportul este asigurat gratuit, în limita locurilor disponibile, prin rezervări la numărul de telefon 0743.307.087.

Participarea la evenimentele Școala Altfel – EducaTIFFse va face pe bază de rezervare la telefon 0741.064.764 sau la adresa de email [email protected] Prețul unui bilet la cinema costă 8 lei.

PROGRAMUL PORIECȚIILOR EducaTIFF – Școala Altfel

Frumoasa şi Bestia / Beauty and The Beast
27 MARTIE, ORA 12:30/ 28 MARTIE, ORA 10:00/ 30 MARTIE ORA 10:00 și 12:30/

Rock Dog
27 MARTIE, ORA 10:00

Copacul cu povești / A monster Calls
28 MARTIE, ORA 12:30/ 31 MARTIE, ORA 12:30

Balerina / Ballerina!
29 MARTIE, ORA 10:00

Lion / Saroo: Drumul spre casă
29 MARTIE, ORA 12:30

Școala Iepurașului / Rabbit School
31 MARTIE, ORA 10:00

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This