5 calitati ale unui tatic perfect

Home $ Diverse $ 5 calitati ale unui tatic perfect

by | Mar 24, 2017 | Diverse

Este un adevar general valabil faptul ca rolul pe care un tata il are in viata copilului sau este deosebit de important, lasand la o parte legatura puternica dintre mama si bebelus care se formeaza inca din timpul sarcinii. De altfel, psihologii considera ca este esential ca micutii sa creasca intr-un mediu propice in care se simt iubiti si ingrijiti atat de mama cat si de tatal care trebuie sa isi faca simtita prezenta in aceeasi masura.

A face un copil reprezinta o responsabilitate extraordinara in care sunt implicati doi oameni capabili sa inteleaga faptul ca a fi parinte inseamna, in primul rand, implicare in viata noului membru menit sa aiba parte de o dezvoltare armonioasa si sanatoasa. De aceea, sub nicio forma taticii nu trebuie sa stea deoparte cand vine vorba de ingrijirea bebelusului lor ori de alte activitati menite sa consolideze relatia tata-copil.

Bineinteles ca nu exista perfectiune, insa daca iti doresti sa fii cat mai activ in viata copilului tau, asa incat sa isi doreasca sa isi petreaca timpul liber cu tine si, bineinteles, sa fie deschis sa iti povesteasca lucruri cand va creste, atunci, urmareste punctele de mai jos si asigura-te ca le bifezi pe toate.

Iata cum poti fi un tata perfect pentru copilul tau!
Ca sa poti sa atingi perfectiunea in viziunea micutului tau, constientizeaza faptul ca trebuie sa-i fii alaturi in permanenta astfel incat sa ii oferi sansa de a te cunoaste, de a-ti simti prezenta si de a petrece impreuna momente de calitate. De aceea, in cele ce urmeaza, vei putea descoperi 5 caracteristici care te vor ajuta sa devii un tatic-model indiferent ca ai fetita ori baietel.

1. Ofera-i micutului tau siguranta si confort. Fii grijuliu cu copilul tau si asigura-te ca de fiecare data cand va petreceti timpul impreuna aveti parte de siguranta. Bineinteles ca iti doresti sa iesi la plimbare cu baietelul tau, sa ii arati cum conduci masina si, eventual, sa ii explici lucruri menite sa ii fie de folos atunci cand va creste. Ei bine, la povesti, cu siguranta, te descurci, insa ai grija ca micutul tau sa stea confortabil intr-un scaun auto, iar masina ta sa nu intampine defectiuni pe timpul calatoriei. Poti, eventual, sa faci o verificare pieselor auto si celorlalte accesorii ca sa te convingi ca totul este in regula. Ca un tatic responsabil ce esti, fii la curent cu metodele menite sa asigure bunastarea masinii tale. Asa ca, vezi aici ce poti face cu piesele auto pentru masinile marca Ford si nu numai.

2. Bucurati-va impreuna de tot ce va inconjoara. Propune-ti ca traditie de familie ca la fiecare final de saptamana sa petreceti timp de calitate impreuna. Este foarte important ca nazdravanul tau sa aiba parte de experiente unice alaturi de tine indiferent de activitatea asupra careia te decizi. Ofera-i un moment inedit prin participarea la un spectacol de magie, mergeti la circ si la gradina zoologica, discutati pe seama evenimentelor la care participati. Fii prezent in viata copilului tau si surprinde-l din cand in cand cu mici atentii care sa va apropie si mai mult. Arunca o privire aici daca simti ca esti in pana de idei in aceasta privinta.

3. Fii intotdeauna un exemplu demn de urmat pentru copilul tau. Trebuie sa fii constient de faptul ca, inca de la o varsta frageda, copiii tind sa preia din comportamentul parintilor lor, asa ca, mare atentie! Daca esti tata de baiat, transmite-i anumite valori dupa care sa se ghideze atunci cand va creste. Arata-i ce e bine, cum sa se descurce in diverse situatii, insa nu uita nici de momentele in care greseste, caci si atunci va trebui sa semnalezi acest lucru. In cazul in care esti tata de fetita, atunci, trebuie sa stii ca esti primul barbat pe care il va cunoaste pentru prima data in viata. Asadar, arata-i cum ar trebui sa se poarte viitorul ei partener si ajut-o sa isi stabileasca asteptarile in aceasta directie. Fii alaturi de ea, mai ales ca, de regula, fetele isi aleg jumatatea in functie de imaginea tatalui.

4. Jucati-va impreuna. Copiii se dau in vant dupa activitatile din afara casei, asa ca, fii prezent in astfel de momente, chiar daca majoritatea timpului ti-o petreci la job. Cu siguranta, iti vei gasi timp sa dai o raita prin locul de joaca din parc astfel incat sa ii faci o surpriza micutului tau. In plus, poti stabili si o regula in ceea ce priveste activitatile din afara casei: faceti jogging impreuna de fiecare data cand termini programul de la birou. Cu siguranta, copilul tau va fi incantat sa isi petreaca timpul cu tine si, cel mai important, sa stie ca faceti lucruri importante impreuna. Asa ca, imbraca-te comod si iesi la alergat cu micutul tau. Gasesti adidasi barbatesti pe modlet.ro in cazul in care nu detii vestimentatia corespunzatoare pentru o astfel de activitate.

5. Incurajeaza-l tot timpul. Fii alaturi de copilul tau in cele mai importante momente din viata lui. Sprijina-l atunci cand trece prin situatii dificile si incurajeaza-l de fiecare data cand se simte lipsit de motivatie. Nu pune presiune asupra lui si fii mandru de copilul tau asa cum este. Cu siguranta, vei avea numai de castigat cu o astfel de atitudine.

Iata cum poti sa contribui la imaginea de tatic pe care o are copilul tau in minte. Pana la urma, chiar daca nu ii poti fi alaturi tot timpul, micutul tau trebuie sa stie ca gandul tau este in permanenta la el.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!