5 restaurante din Cluj unde găsești cele mai bune fructe de mare

Home $ Descoperă Clujul $ Ieși la masă $ 5 restaurante din Cluj unde găsești cele mai bune fructe de mare

by | Apr 7, 2017 | Ieși la masă, Restaurante

În acest articol vom vorbi despre mâncare, cum v-am obișnuit deja. Însă nu vom vorbi despre orice mâncare. Astăzi pornim la drum într-o excursie gastronomică de cel mai înalt rang, unde gusturile se întrec în savori, iar preparatele mângâie fără doar și poate papilele gustative. În cazul în care îți este dor de mare, de vacanță și de concedii, ai ajuns în locul potrivit. Ca să îți alinăm dorul, îți propunem o listă care cuprinde restaurante unde poți să găsești fructe de mare delicioase, amintindu-ți astfel de zilele petrecute la malul mării.

Începem lista cu preparatele celor de la Little Hanoi. În bucătăria acestui restaurant, cei mai pricepuți bucătari reproduc în detaliu gusturile asiatice și dau naștere unor preparate demențiale. După cum era de așteptat, din meniul lor nu lipsesc rețetele tradiționale asezonate cu ingrediente de peste mări și țări. Vedeta din farfurii este orezul prăjit cu fructe de mare, un preparat în care gustul acestora se va împleti cu cel al legumelor, oului și usturoiului. De asemenea, din meniu nu puteau să lipsească porțiile de noodles cu pui, vită sau chiar fructe de mare. Prânzul bogat în omega 3 te va costa în jur de 35 de lei și cu siguranță te vei ridica sătul de la masă. Dacă optezi pentru delivery, să știi că poți să te bucuri de toate aceste preparate prin intermediul FoodPanda, Takeaway sau Tazz.

Cum încă nu pot uita gustul perfect al acelei Padella di Mare pe care am mâncat-o recent la Sorriso, trebuie să v-o recomand și vouă. Creveți, scoici, caracatiță la tigaie, roșii cherry și ierburi aromatice, acestea au fost ingredientele care, odată ce mi-au fost puse în față, m-au făcut instant să înghit în sec pentru că porția persoanei cu care eram nu venise, ceea ce însemna că nu puteam să le gust imediat, să mă bucur de acea minunăție. Dar, așa cum am fost sigură, așteptarea a meritat întru-totul, mergeți și vă convingeți. 36.5 lei. Eventual încercați și celelalte preparate de la secțiunea ”Fructe de mare” și ne spuneți și nouă cum vi s-au părut. Eu am povestit aici mai multe și despre Bistro Sorriso, în caz că nu ați fost niciodată, citiți și poftă bună, căci sigur vă convinge articolul să mergeți!

Pe principiul că Nearly everyone wants at least one outstanding meal a day, în meniul de la Livada găsim și o portiță de evadare spre zilele de vară, mai exact la secțiunea de ”paste de casă”: Spaghetti Nero di Sepia cu fructe de mare, după o rețetă originală Chef Patrizia Paglieri. Vă puteți imagina ce gust au acele spaghetti negre, printre care se pierd baby calamari, midii și creveți? Totul încununat de un sos de roșii ce aduce un strop inedit de culoare în farfurie. Preparatul are prețul de 44 de lei și îți lasă gura apă doar când te gândești la el. Dar eu zic că viața e prea scurtă ca să suspinăm după mâncare. Go, treat yourself!

Iar dacă tot vă povesteam despre paste cu fructe de mare, nu putem să nu ne gândim și la Tortelli. Pastele lor home-made ne-au fascinat atât de tare încât nu am putut rezista să nu aflăm mai multe despre modul în care care sunt preparate, așa că le-am făcut o vizită chiar în bucătărie. În meniul lor, pe lângă o mulțime de alte tipuri de paste, găsești Tagliolini di sepia con gamberi, preparat ce are în componență tagliolini cu cerneală de sepie, creveți trași la tigaie în vin alb și usturoi, în sos Bisque cu roșii Cherry și rucola. Delicioasele paste cu fructe de mare au prețul de 33 de lei, așa că ce mai aștepți?

Dacă ți-ai propus să îți răsfeți papilele gustative cu un dish savuros, Da Pino cu siguranță nu te va dezamăgi. Fructele de mare sunt aduse la restaurant săptămânal din Italia, iar calitatea ingredientelor își spune cuvântul. E dificil de ales dintre numeroasele delicatese pe care le găsești în meniul lor, dar noi îți sugerăm să încerci o porție de Padella Mediterranea (65 de lei), pentru a te bucura de aromele lupului de mare, alături de creveți, alături de sepie, calamari, midii și vangole, completate de sosul de roșii San Marzano și busuioc. Mai sunt multe mix-uri tentante în meniul lor, deci, cel mai probabil, o singură vizită la ei să nu va fi suficientă pentru a-ți potoli poftele. Când îți faci planul de a-i vizita ține cont de faptul că preparatele cu fructe de mare sunt disponibile doar de joi până duminică în restuarantul lor.

Voi unde ați mancat cele mai bune fructe de mare în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!