5 restaurante din Cluj unde găsești cele mai bune fructe de mare | CLUJLIFE - Te scoate din casă!
Recomandări

5 restaurante din Cluj unde găsești cele mai bune fructe de mare

Oficial nu mai înțeleg ce e cu vremea asta și sincer, m-am și săturat să-mi pun întrebări. Am crezut de vreo 15 ori că în sfârșit a venit primăvara, ba îmi ascund hainele groase în fundul dulapului, ba le caut disperată, sincer… de ce nu e odată vara și gata? Mi s-a făcut acum un dor nebun de vară și am zis că trebuie să scriu despre ceva care să mă ducă mai aproape de sezonul cald.

Așa că azi e despre restaurantele din Cluj unde găsești fructe de mare bune, gătite cum trebuie. Nu putem noi încă pleca pe plajă, dar asta nu înseamnă că nu ne putem consola cu niște fructe de mare de-li-cioa-se!

Cum încă nu pot uita gustul perfect al acelei Padella di Mare pe care am mâncat-o recent la Sorriso, trebuie să v-o recomand și vouă. Creveți, scoici, caracatiță la tigaie, roșii cherry și ierburi aromatice, acestea au fost ingredientele care, odată ce mi-au fost puse în față, m-au făcut instant să înghit în sec pentru că porția persoanei cu care eram nu venise, ceea ce însemna că nu puteam să le gust imediat, să mă bucur de acea minunăție. Dar, așa cum am fost sigură, așteptarea a meritat întru-totul, mergeți și vă convingeți. 36.5 lei. Eventual încercați și celelalte preparate de la secțiunea ”Fructe de mare” și ne spuneți și nouă cum vi s-au părut. Eu am povestit aici mai multe și despre Bistro Sorriso, în caz că nu ați fost niciodată, citiți și poftă bună, căci sigur vă convinge articolul să mergeți!

Pe principiul că Nearly everyone wants at least one outstanding meal a day, în meniul de la Livada găsim și o portiță de evadare spre zilele de vară, mai exact la secțiunea de ”paste de casă”: Spaghetti Nero di Sepia cu fructe de mare, după o rețetă originală Chef Patrizia Paglieri. Vă puteți imagina ce gust au acele spaghetti negre, printre care se pierd baby calamari, midii și creveți? Totul încununat de un sos de roșii ce aduce un strop inedit de culoare în farfurie. Preparatul are prețul de 44 de lei și îți lasă gura apă doar când te gândești la el. Dar eu zic că viața e prea scurtă ca să suspinăm după mâncare. Go, treat yourself!

Iar dacă tot vă povesteam despre paste cu fructe de mare, nu putem să nu ne gândim și la Tortelli. Pastele lor home-made ne-au fascinat atât de tare încât nu am putut rezista să nu aflăm mai multe despre modul în care care sunt preparate, așa că le-am făcut o vizită chiar în bucătărie. În meniul lor, pe lângă o mulțime de alte tipuri de paste, găsești Tagliolini di sepia con gamberi, preparat ce are în componență tagliolini cu cerneală de sepie, creveți trași la tigaie în vin alb și usturoi, în sos Bisque cu roșii Cherry și rucola. Delicioasele paste cu fructe de mare au prețul de 33 de lei, așa că ce mai aștepți?

Dacă ți-ai propus să îți răsfeți papilele gustative cu un dish savuros, Da Pino cu siguranță nu te va dezamăgi. Fructele de mare sunt aduse la restaurant săptămânal din Italia, iar calitatea ingredientelor își spune cuvântul. E dificil de ales dintre numeroasele delicatese pe care le găsești în meniul lor, dar noi îți sugerăm să încerci o porție de Padella Mediterranea (65 de lei), pentru a te bucura de aromele lupului de mare, alături de creveți, alături de sepie, calamari, midii și vangole, completate de sosul de roșii San Marzano și busuioc. Mai sunt multe mix-uri tentante în meniul lor, deci, cel mai probabil, o singură vizită la ei să nu va fi suficientă pentru a-ți potoli poftele. Când îți faci planul de a-i vizita ține cont de faptul că preparatele cu fructe de mare sunt disponibile doar de joi până duminică în restuarantul lor.

Nu uităm de A Camponeza, mai ales că, odată ce ai văzut servirea spectaculoasă a fructelor de mare din restaurantul cu specific portughez, nu ai cum să nu te întrebi când le vei (re)trece pragul. Așa că, îți propunem să optezi pentru unul dintre mix-urile lor cu fructe de mare pe grill, fiecare din ele fiind servit alături de cartofi și legume. Ești gata să îți încânți atât privirea, cât și papilele gustative?

Voi unde ați mancat cele mai bune fructe de mare în Cluj?

CLUJLIFE - Te scoate din casă!

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.