Recomandări

5 restaurante din Cluj unde găsești cele mai bune fructe de mare

Oficial nu mai înțeleg ce e cu vremea asta și sincer, m-am și săturat să-mi pun întrebări. Am crezut de vreo 15 ori că în sfârșit a venit primăvara, ba îmi ascund hainele groase în fundul dulapului, ba le caut disperată, sincer… de ce nu e odată vara și gata? Mi s-a făcut acum un dor nebun de vară și am zis că trebuie să scriu despre ceva care să mă ducă mai aproape de sezonul cald.

Așa că azi e despre restaurantele din Cluj unde găsești fructe de mare bune, gătite cum trebuie. Nu putem noi încă pleca pe plajă, dar asta nu înseamnă că nu ne putem consola cu niște fructe de mare de-li-cioa-se!

Cum încă nu pot uita gustul perfect al acelei Padella di Mare pe care am mâncat-o recent la Sorriso, trebuie să v-o recomand și vouă. Creveți, scoici, caracatiță la tigaie, roșii cherry și ierburi aromatice, acestea au fost ingredientele care, odată ce mi-au fost puse în față, m-au făcut instant să înghit în sec pentru că porția persoanei cu care eram nu venise, ceea ce însemna că nu puteam să le gust imediat, să mă bucur de acea minunăție. Dar, așa cum am fost sigură, așteptarea a meritat întru-totul, mergeți și vă convingeți. 34 lei. Eventual încercați și celelalte preparate de la secțiunea ”Fructe de mare” și ne spuneți și nouă cum vi s-au părut. Eu am povestit aici mai multe și despre Bistro Sorriso, în caz că nu ați fost niciodată, citiți și poftă bună, căci sigur vă convinge articolul să mergeți!

Pe principiul că Nearly everyone wants at least one outstanding meal a day, în meniul de la Livada găsim și o portiță de evadare spre zilele de vară, mai exact la secțiunea de ”paste de casă”: Spaghetti Nero di Sepia cu fructe de mare, după o rețetă originală Chef Patrizia Paglieri. Vă puteți imagina ce gust au acele spaghetti negre, printre care se pierd baby calamari, midii și creveți? Totul încununat de un sos de roșii ce aduce un strop inedit de culoare în farfurie. Tot 34 lei. Și tot îți lasă gura apă doar când te gândești la ele. Dar eu zic că viața e prea scurtă ca să suspinăm după mâncare. Go, treat yourself!

Chiar dacă atunci când ne gândim la Cabinet de vin & Cocotte, ne vine în minte în primul rând vinul, sper că știți ce mâncare bună se gătește acolo și nu sunteți străini de preparatele delicioase din meniu. Noi vă recomandăm Seafood (72 lei) – creveți ”tigru”, calamari, midii, scoici și martini – alături de ce poftiți. Puteți alege între risotto, tagliatele, cartofi copți, ratatouille și multe altele. Noi vă recomandăm să le serviți alături de Japanese Pasta (22 lei), că parcă merg de minune cu ceva asiatic. Da, e adevărat că prețurile nu sunt cele mai ieftine, însă gustul acela… veți vedea că merită până la ultimul bănuț.

#cabinetdevin #cabinetdevinsicocotte #seafood #restaurant #yummy #food #cluj #clujlife #lovefood

A post shared by Cabinet De Vin & Cocotte (@cabinetdevinsicocotte) on

O ultimă oprire o facem la restaurantul cu specific spaniol Los Toreros, unde mâncăm Paella cu fructe de mare, cu un gust nemaipomenit. Paella este o mâncare pe bază de orez, extrem de sățioasă și aromată, iar fructele de mare completeză perfect întreaga gustare. Așa că, dacă nu mai aveți răbdare până la următoarea călătorie în Spania, acesta este locul ideal unde vă puteți safisface poftele exotice.

#paella!!!

A post shared by Antonio Monaco (@cinquetacche) on

Voi unde ați mancat cele mai bune fructe de mare în Cluj?

ClujLife - Te scoate din casă

Instagram

Ultimele articole

Cum a fost la MOX 2019

Iată că a venit și momentul acela din an când e imperativ să lăsăm totul la baza muntelui și să urcăm în vârfu-i doar cu strictul necesar pentru supraviețuire și …

Evenimente viitoare

Tue 16

Festina lente // expoziție foto Virgil Mleșniță

27 June, 12:00 am - 19 July, 12:00 am
Tue 16

Summer Garage SALE

16 July, 12:00 pm - 8:00 pm
Tue 16

Girls Who Code Cluj – Workshop no.1

16 July, 6:30 pm - 8:30 pm
Tue 16

Trivia a la T @ Doamna T

16 July, 7:30 pm - 10:00 pm
Tue 16

Cleo Quiz

16 July, 9:00 pm - 11:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.