Aplicații “must-have” pentru o viață mai ușoară în Cluj

Home $ Descoperă Clujul $ Aplicații “must-have” pentru o viață mai ușoară în Cluj

Subiectul aplicațiilor este unul care ne face din ochi periodic, primul articol pe tema aceasta l-am scris în ianuarie 2016, când povesteam despre Aplicații esențiale pentru un student, ca să nu moară de foame, să știe cum să se deplaseze în oraș și alte chestiuni de genul. Mai apoi, am văzut tot mai des în privirile lor faptul că se declarau învinși de lupta cu străzile Clujului și erau mai pierduți decât o navă în spațiu. Așa a apărut un articol complet dedicat aplicațiilor esențiale pentru transport, pentru ca în final să realizăm că noi totuși am mai avea câteva ponturi interesante pentru voi. Și am scris despre aplicații cool și utile.

Asta se întâmpla la sfârșitul anului 2016, deci veți înțelege de ce între timp ne-au mai venit câteva idei.

Pe principiul că fiecare om reprezintă media celor 5 oameni cu care petrece cel mai mult timp, a apărut FIVE, o aplicație bazată pe schimbul de cunoștințe cu cei din jurul tău, împărtășirea de experiențe și, mai important, învățarea și primirea ajutorului în procesul de învățare din partea altora. Cum funcționează? Aveți posibilitatea de a descoperi cele mai populare interese din jurul vostru, de a primi sfaturi de la experți cu care puteți porni conversații, iar mai apoi, vă stabiliți un loc de întâlnire și o dată și vă întâlniți. Astfel, deveniți parte a celor care își doresc să devină mai buni. Ai o întrebare în domeniul arhitecturii, de exemplu? Nimic mai simplu. Te așteaptă aici o întreagă comunitate de oameni dornici să te ajute și să fie ajutați, la rândul lor, căci fiecare om pe care îl întâlnești știe ceva ce tu nu știi.

Become involved and expend your knowledge, get the app

Un drum în orice direcție a orașului vă va confirma faptul că mașinile din Cluj parcă apar ca ciupercile după ploaie. Voi cum stați cu răbdarea la cozile pentru spălătoriile auto? Nu prea bine, când sunt atâția și atâția șoferi care vor și ei să-și vadă minunăția curată. CleverWash rezolvă problema așteptării acesteia lungi, fiind o platformă prin care orice șofer își poate face programări la spălătoriile auto partenere. Mai mult, în aplicație veți găsi și oferte speciale și o gamă completă de servicii profesionale de auto detailing. Are un design extrem de simplu și este ușor de folosit: îți faci un cont, vizualizezi lista de spălătorii, o alegi pe cea care e mai aproape de tine sau la care te-au impresionat reviewurile și ești anunțat în momentul în care programarea ta este confirmată.

Voi de când nu ați mai apucat să spălați mașina? Descărcați aici aplicația pentru Android, și aici pentru iOS.

Câți dintre voi știau că aveți posibilitatea de a sesiza diverse incidente pe domeniul public prin intermediul unei aplicații pusă la dispoziție chiar de Primăria Municipiului Cluj-Napoca? Îi zice My Cluj, iar pentru a semnala o problemă vă introduceți datele personale, alegeți o categorie (parcări, deșeuri, iluminat public, asistență socială, spații verzi etc.), descrieți situația, puteți chiar adăuga și poze, și trimiteți. Pentru a vă face o idee, puteți alege din lista de sesizări o anumită perioadă și o categorie și veți vedea cum au arătat diverse plângeri și care a fost răspunsul primit.

Tot ce aveți nevoie este un dispozitiv mobil și dorința de a face bine comunității. Utilizatorii Android pot descărca aplicația aici, iar cei iOS aici.

O postare distribuită de Tímea (@timikerr) pe

Și pentru că deja am povestit cum stă treaba cu mașinile și multitudinea de șoferi, nu putem trece cu vederea o altă aplicație a Primăriei, de data aceasta pentru locurile de parcare din centrul orașului: Cluj Parking. Aceasta monitorizează locurile de parcare disponibile în cele 6 parcări cu barieră din municipiu, un total de 1.309 de locuri. Parcările vizate sunt: cea de pe Moților, din Piața Unirii, din Piața Mihai Viteazu, din Piața Cipariu, de la Sala Polivalentă și parcarea privată de la Multiplex Leul. O modalitate la îndemâna oricui de a se scuti de un drum… doar pentru a vedea că nu mai sunt locuri de parcare.

Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS.

Dar acum, că a venit primăvara, noi vă sfătuim să mai lăsați mașinile și acasă și să scoateți bicicleta la plimbare. Faceți mișcare, nu mai poluați orașul, eliberați străzile… ce frumos sună, nu? Cu Cluj Biking App puteți ”porni fără grijă într-o aventură pe bicicletă”, căci prin intermediul acestei aplicații veți ști unde să mergeți în plimbare și pe unde, prin intermediul hărții, cât mai aveți până acolo și care sunt punctele de interes în Cluj. Stați relaxați și fără griji, voi doar pedalați, iar aplicația face restul.

Momentan este disponibilă doar pentru iOS, dar ei ne promit că dacă sunt destule cereri și pentru Android, fac să fie bine.

Câte din aceste aplicații folosiți deja și care ar mai fi recomandările voastre?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!