Unde găseşti cea mai bună supă cremă în Cluj?

Home $ Descoperă Clujul $ Ieși la masă $ Unde găseşti cea mai bună supă cremă în Cluj?

by | Apr 21, 2017 | Ieși la masă, Recomandări

Cum acesta este primul articol “culinar” după sărbători, ne-am gândit să începem cu ceva light. Mie una simt cum mi se agită stomacul doar când mă gândesc cu câte chestii a putut mama să mă „răsfeţe”, aşa că o să revin la supa cremă cea de toate zilele. Nu prea ai cum să dai greş cu ea, ţine de foame, preţul nu este mare, este sănătoasă şi foarte bună.

Azi vă recomandăm 5 localuri unde am găsit noi super-supe.
Spor la slăbit după cât exces aţi făcut! Hai… recunoaşteţi că aţi făcut.

Doar pentru că îi zice Pizza Acrobatica, asta nu înseamnă că trebuie musai să păcătuiţi cu o pizza. E în centrul Clujului, la colţ cu Strada Universităţii, deci cu siguranţă mulţi dintre voi sunteţi extrem de aproape de supa cremă a lor. Acestea nu apar pe site, să le puteți comanda acasă, dar cred că asta se datorează faptului că în fiecare zi au o altă supă. E ca un fel de surpriză, ajungeţi acolo şi aflaţi ce mâncaţi, nu mergeţi cu decizia în mână. Asta dacă nu îi urmăriţi pe pagina de Facebook, unde e posibil să vă dea un spoiler înainte de prânz. Vă dăm şi noi câteva exemple, să nu fim mai prejos: supă cremă de ciuperci cu ulei aromatizat de trufe, supă cremă de roşii cu ardei copţi şi frunzuliţe din smântână dulce, supă cremă de dovlecel cu pancetta şi tarhon, preţuri între 9 şi 11 lei. Credem că e suficient momentan, restul ni le spuneţi voi.

Poate când o să se oprească şi ninsoarea asta, vine căldura şi mâncăm în sfârşit pe terasă la Livada. Poate, nu se ştie sigur, nu vă bucuraţi înainte degeaba că s-ar putea să fiţi dezamăgiţi. În ultimele 2 luni am crezut şi am tot zis în fiecare săptămână că vine primăvară şi… uitaţi-vă şi voi ce e afară. Asta e, dacă anul acesta nu vine şi sezonul cald, o supă cremă de morcovi cu ghimbir (14 lei) după reţeta Patriziei Paglieri poate fi savurată şi înăuntru, căci este loc pentru toată lumea. Numai bine ne încălzim puţin ?

După cum probabil ştiţi deja, există două restaurante Hugo în Cluj, unul situat în centrul oraşului, iar celălalt în clădirea The Office. Meniurile lor sunt asemănătoare, dar nu identice. Şi aşa se face că la cel din urmă menţionat am găsit o supă pe care vrem neapărat să o recomandăm – supă cremă de ţelină cu gorgonzola şi nuci (13 lei), dar pe care nu o găsiţi şi în cealaltă locaţie. Aşa că, dacă v-am făcut curioşi, reţineţi că la The Office o găsiţi pe aceasta. Bineînţeles, supele creme apar în ambele meniuri şi sunt delicioase, dar pe aceasta ni s-a pus nouă pata. Ce să-i faci…

Supă cremă de țelină cu gorgonzola şi nuci. Poză de la Marian. Mulțumim ?

O postare distribuită de Hugo Restaurants (@hugorestaurants) pe

Let`s go green cu o supă cremă de zucchini şi broccoli de la Fabrica de bere. Din cele 7 opţiuni pe care le găsiţi în meniu, aceasta e preferata noastră, motiv pentru care am şi inclus-o în lista de recomandări. O fi datorită culorii verzi care ne aminteşte de mult regretata primăvară sau a ingredientelor extrem de sănătoase. Un lucru e clar: supa aceasta s-ar putea să fie singurul lucru care ne mai aminteşte de natură luna aceasta. ?

Bine, ştiu că aşteptaţi încă de când aţi văzut titlul să vedeţi ce anume am decis să recomandăm de la SoupeR. Din simplul motiv că abia te hotărăşti când mergi la ei şi vezi patru opţiuni, apoi să adunăm tot ce am mâncat de acolo vreodată…a fost într-adevăr complicat. Şi totuşi, avem o „câştigătoare” – supă cremă de năut cu miere şi ghimbir, 7 lei. Ce-i drept, ţine mult de gustul fiecăruia. Mie de exemplu nu îmi plac cele cu mazăre sub nicio formă, dar ştiu oameni care mor după ele. Avem noroc că le putem gusta înainte să le cumpărăm, chiar mi se pare o practică foarte bună.

Şi tot plângându-mă de situaţia deplorabilă de afară, am realizat că eu nu aş ieşi nici până în uşa casei pe o vreme ca aceasta şi sigur mai sunt ca mine. Aşa că hai să vedem şi două recomandări de #homedelivery. Să fie bine, ca să nu fie rău.

În meniul de la Grande Pizza găsiţi câteva opţiuni de supe cremă clasice, cum ar fi cea de broccoli, linte, mazăre, hribi, dar noi ne-am oprit asupra celei de dovleac. Are un gust echilibrat şi se simte armonia dintre ingrediente atunci când o mănânci: năut, lapte de cocos, oţet de mere, coriandru, nucşoară şi, bineînţeles, dovleac. Preţul este de 11 lei. O puteţi comanda direct aici şi…poftă bună şi spor la lenevit în casă!

Da, este indiscutabil faptul că burgerii, quesadilla şi specialităţile mexicane îţi fură ochii prima dată la POKKA Bistro, dar aţi încercat supele? Sunt doar trei în meniu şi totuşi… nu se lasă mai prejos faţă de celelalte preparate şi surprind prin gustul inedit. Recomandarea noastră? Supă cremă de ciuperci, 12 lei. Just try it. Comandaţi online aici.

Acestea au fost recomandările noastre. Ca de obicei, acum e rândul vostru să vă spuneţi preferinţele. Care-i cea mai bună? Fiecare decide pentru el, în funcție de gusturi.
Comment below.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!