Lecturi în Atelier @ Atelier Cafe

by | Apr 24, 2017 | Carte

VLAD DRĂGOI
scriitor, poet, librar, România

Vlad Drăgoi este unul dintre cei mai talentați și mai comentați poeți post-douămiiști. Născut în ’87 la Codlea (Brașov), autorul debutează în 2009 la editura Lumen din Iași cu volumul „Istoria artelor sau memoriile unui veleitar incognito”. Urmează, în 2013, volumul „Metode” publicat la Casa de Editură Max Blecher (din Bistrița) și, după doar doi ani, „Eschiva” (Editura Cartea Românească, București) pentru care primește – în cadrul Galei Tinerilor Scriitori – marele premiu pentru scriitorul anului 2015.

A participat, în vara lui 2016, la Festivalul Internațional de Literatură „Discuția secretă” și, la începutul aceluiași an, a fost unul dintre invitații Institutului Cultural Român în cadrul „Literaturwerkstatt Berlin”, alături de Răzvan Țupa, Dmitri Miticov și alții. A citit în cadrul celor mai importante cenacluri literare din țară (Nepotu’ Lui Thoreau, Max Blecher), dar și la „Republica” din Chișinău. A tradus texte din Philip Schultz și Jim Harrison pentru „Poesis Internațional”. Selecții din textele sale au fost la rândul lor traduse în germană de Anca Ilea în cadrul unui proiect coordonat de Eva Ruth Wemme. A colaborat, între altele, cu revistele „Zona nouă”, „Corpul T” și „TOTB”.

Absolvent al literelor brașovene, Drăgoi revine în 2017 cu mult așteptatul „Sergio Leone” apărut sub egida editurii Charmides din Bistrița.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This