3 localuri recent deschise în Cluj

by | Apr 26, 2017 | Localuri noi, Recomandări

Stop! Avem câteva localuri noi în Cluj și deja ne-am planificat zilele în care le facem o vizită. Ieri am bifat 3 de pe listă și, dacă vă întrebați ”Ei, câte s-or mai putea deschide în orașul ăsta?”, aflați că au mai rămas încă șase locuri unde vom merge personal ca să vă putem povesti ce și cum, să nu bateți voi drumul degeaba. Și asta doar în luna ce vine, iar până atunci cine știe câte mai apar…

Da, ieri am fost la toate trei, într-unul mi-am potolit foamea, în cel de-al doilea am băut o cafea și, într-un final, am constatat că ziua nu era completă fără ceva dulce. Așa că am venit acasă cu un desert. Dacă mă urmăriți pe Instagram, ați văzut toată aventura la story-ul meu. Dacă nu, nu-i nicio problemă (aha…), oricum împărtășesc aici impresiile mele legate de ce am văzut, mâncat, băut etc.

Here we go!

Am început cu The Place, un restaurant foarte cochet, chiar vizavi de The Office. Dacă lucrați acolo, chiar este o alegere bună pentru masa de prânz, mai ales că în fiecare zi au trei opțiuni de daily specials în intervalul orar 11.00 – 16.00. Ieri au avut supă cremă de țelină (10 lei), tocană de legume cu pui (22 lei) și Penne all`amatriciana (18 lei), dar dintr-acestea deja nu mai aveau la ora 14.00 când am ajuns eu. Ah, și din câte am observat, postează zilnic pe pagina lor de Facebook ce anume servesc la specialitatea zilei. Meniul nu îți oferă atât de multe opțiuni încât să-l răsfoiești timp de jumătate de oră fără a fi capabil să te decizi, dar acesta nu mi se pare un lucru deloc rău, din contră. Au preparate pentru toate gusturile și prețurile sunt chiar ok. Plus că au și terasă.

Acum, despre experiența pe care am avut-o în local ca client. Cum am mai spus, am ajuns în jurul orei 14.00 și am găsit doar vreo 2-3 mese ocupate. Văzând că am de unde alege, m-am îndreptat spre o masă de 4 care avea priveliștea spre stradă, chiar dacă eram doar 2 persoane. Am fost totuși invitate să stăm la o masă de 2, în ciuda faptului că locul a fost la fel de liber până am plecat. Eu am strâmbat puțin din nas la faza acesta, dar servirea atentă, mâncarea gustoasă (îmi era și foarte foame, nu știu dacă pot fi obiectivă aici) și locul în sine m-au convins să revin. Recomand sincer, chiar m-am simțit foarte bine la ei după ce am depășit faza inițială și îmi place mult decorul. Thumbs up for this!

După, a urmat Rhédey Café, localizată chiar în centrul Clujului, în Piața Unirii, lângă Che Guevara. Am fi de-a dreptul surprinși să se deschidă și altceva pe strada aceea. Așa ne place doar… cât mai multe localuri, să avem de unde alege. Recunosc că am mers cu emoții, pentru că intrasem pe pagina lor de Facebook și văzusem că scriu doar în limba maghiară, așa că mă așteptam să comand ceva la ghici din meniu, eventual arătându-i cu degetul, pentru că încă nu am avut curiozitatea să învăț vreun cuvânt în această limbă. Nu, nu mi-am comandat doar un cappucino din acest motiv. Meniul era scris în 3 limbi, ca să mulțumească și românul, și ungurul și turișii, așa că din acest punct de vedere nu avem nimic de comentat.

Nu prea avem ce cusur să le găsim oricum și cred că v-ați dat seama că eu sunt genul căruia nu-i convine destul de repede ceva. Locația este una excelentă, restaurantul este aerisit și spațios, nu îți dă senzația că stai îngrămădit, muzica nu m-a făcut să urlu la cel din fața mea ca să mă audă.  Zic ”restaurantul” pentru că, în ciuda numelui, nu găsiți doar cafea și specialități pe bază de cafea aici, așa cum m-am așteptat eu, ci și diverse preparate inspirate atât din bucătăria maghiară, cât și cea românească, pentru toate cele 3 mese ale zilei. Noi am încercat tradiționalul Vargabeles. Din nou, recomand cu drag!

Am trecut strada și am mers la Litchi, pe Napoca nr. 13. Eu nu eram mare fan al vafelor belgiene, aș vrea să specific din start. Până când le-am gustat pe acestea. Dar stați că mai am și altele de povestit până ajung la gust. Așa… aveți posibilitatea de a sta în local sau de a lua comanda acasă. Parcă 3-4 mese am numărat, dacă nu mai puteți de poftă, luați un loc și le devorați. Eu le-am dus frumos acasă pentru că mă grăbeam și am vrut să le și împart cu cineva drag. Chiar dacă le-am mâncat la aproximativ 20 de minute după ce au fost făcute, arătau ca noi.

Un must-try sunt cele cu fructe. Nici nu știi ce anume e mai bun din toată combinația: fructele proaspete, topping-ul de ciocolată, care nu e nici prea mult, nici prea puțin, sau vafa aceea crocantă, dar în același timp extrem de pufoasă. Bine, eu sunt sigură că o să fie unii care o să-mi zică că exagerez, dar pe bune că sunt delicioase și e mare păcat să nu le încercați. Sunt într-o zonă centrală, sunt făcute sub ochii voștri, open kitchen gen, sunt la fel de bune și după 20 de minute. Serios, this is good stuff.

Care local din cele prezentate v-a atras atenția și îl veți încerca curând? Sau dacă ați fost deja, care sunt părerile voastre?