Teatru de club – Stagiunea Mai 2017

Home $ Articole $ Teatru de club – Stagiunea Mai 2017

by | Apr 26, 2017 | Articole

joi | 11 mai
LOLITA

Lolita: Este povestea unei iubiri controversate a lui Humbert, un profesor de 40 de ani, pentru extrem de tânăra Dolores. După o copilărie cu sechele erotice de tot felul, Humbert este pus acum în fata situației în care Lolita, o minoră de 14 ani ii stârnește o pasiune greu de controlat. Piesa trezește stări contradictorii, abordând un subiect tabu al societății noastre. Evoluția povestii și a personajelor este imprevizibila, lăsând spectatorii sa aleagă singuri antagonistul piesei.

miercuri | 17 mai
AMANTUL ÎNŞELAT

Amantul înșelat, de Orlin Diakov este o comedie năucitoare, a la Tarantino, care abordează lupta dintre doi bărbați pentru FEMEIA care face parte din destinul amândurora. O întâlnire în parc între soț si amant și o oră de haz pe seama luptei fără scrupule dintre cei doi. Regula este că nu există reguli. Se iau ostateci, se leagă cu catușele de bancă, se îmbrâncesc, se împrietenesc, se îmbată… Ne regăsim mulți în aceste două personaje… chiar dacă nu recunoaștem acest lucru.
Spectacolul a avut premiera la Stuttgart, a fost recent în turneu în Canada – Toronto, Ottawa, Montreal, s-a jucat în premieră mondială în Cuba, la Havana, a a avut peste 20 de reprezentații în România și a primit invitații din Bruxelles, Londra, Koln si Paris.

joi | 25 mai
PREMIERĂ | CONSUELA INTERLOPA
de Adonis Bunghis
One woman show cu Elena Ivanca

Consuela interlopa (text în premieră scris de Adonis Bunghis) se dezvăluie spectatorilor prin farmecul ștrengăresc și nonșalanța limbajului – câteodată afectat până la patetism însă condimentat adesea cu stil și rafinament. Ea este diva adulată de toți, trecută prin viață, o Mata Hari a vremurilor noastre ce vine în lumina reflectoarelor să ni se destăinuie cu povestea ei de viață plină de peripeții ce frizează ridicolul, dar plină de umor și cu ușoare accente dramatice. Această nimfă vânată de Interpol scapă mereu ca prin urechile acului, mânuind cu tact atât revolverul cât și arta limbajului. Are o intuiție extraordinară citind omul în câteva secunde, dublată de o inteligență aparte, mascată de ironie și aparentă duritate diluate de haz și caterincă ieftină . Înșelată în dragoste, ea reprezintă totuși o lecție de viață deschisă pentru toate femeile dezamăgite în amor, un imbold de a continua să crezi în dragoste , chiar și atunci când ești rănită. Dacă reușești să-i penetrezi masca histrionică a superficialității și indiferenței vei reuși să-i deslușești corzile sensibile ale sufletului, inocența pierdută, sensibilitatea unei inimi candide însă străjuită de armura de fier a durităților vieții care face din ea o mafioată veritabilă. (de nota 10).

miercuri | 31 mai
PREMIERĂ | CARAMBOL
de Sorin Misirianţu
regia Stephan Gheorghică

Carambol aduce în scenă o trupă de actori care se lovesc de o problemă reală a teatrelor din ziua de azi: lipsa libertăţii de punere în scenă a unor subiecte moderne şi dictatura directorilor în alegerile repertoriului instituţiei. Misiunea lor este aceea de a schimba acest lucru prin cel mai bun mod pe care îl au la îndemână, atentul actoricesc.
Înfruntarea stilului conservator şi a celui modern duce la un deznodământ neaşteptat.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!