ARTdealul @ Parcul Central

Home $ Articole $ ARTdealul @ Parcul Central

by | May 4, 2017 | Articole

Evenimentul ”ARTdealul”, adresat întregii familii și dedicat copiilor și tinerilor, inclusiv persoanelor cu dizabilități, este organizat de echipa Impuls, în data de 27 mai 2017, de la ora 16.00, în Parcul Central – zona British Council.

Festivalul oferă participanților acces la ateliere creative și dorește, pe lângă facilitarea terapiei prin artă, să crească nivelul de responsabilitate și de empatie în rândul comunității clujene.

Câteva dintre activitățile care se vor desfășura sunt: meloterapie, pictură, magie, interacțiune cu animale, teatru de păpuși, ateliere de origami, creative writing, ateliere de body language, sesiuni de mindfulness, proiecție de film. Accesul la ateliere este gratuit, iar la o parte dintre acestea înscrierea se face online, în formularul disponibil pe pagina ARTdealul și aici.

Proiectul ARTdealul a fost implementat pentru prima dată în anul 2016, de un grup de studenți de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării UBB Cluj (FSPAC) și a fost creat cu scopul de a le oferi copiilor oportunitatea de a beneficia de activități de terapie prin artă. Acestea îmbunătățesc starea de sănătate a persoanelor de orice vârstă, precum și calitatea vieții și starea lor mentală.

„Ediția din anul 2016 a fost un proiect pilot, realizat în cadrul facultății, dar am observat faptul că există foarte mult potențial în această idee și că ar fi păcat să nu îl fructificăm. Astfel, am ajuns și la o a doua ediție.” a declarat Gabriel Jurma, co-fondator Impuls.

În cadrul evenimentului ARTdealul este promovat şi integrat proiectul TABLO – “Instruirea personalului pentru utilizarea activităților pe bază de artă în beneficiul persoanelor care suferă de boli cronice”, implementat în Cluj-Napoca de către Departamentul de Sănătate Publică al FSPAC.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!