Cel mai bun schnitzel vienez în Cluj

Home $ Descoperă Clujul $ Ieși la masă $ Cel mai bun schnitzel vienez în Cluj

by | May 4, 2017 | Ieși la masă, Recomandări

Sau să îi zic „Weiner Schnitzel”, pentru a-i fi recunoscute originile austriece? Oricum i-ai zice, acest preparat din carne de vită şi pesmet este făcut după o reţetă veche (cam din secolul al XIX-lea), fiind un fel de mâncare naţională în Austria, alături de ştrudelul vienez… și altele. Cam sunt sarmalele la noi. Fraged în interior şi crocant în exterior, se găteşte rapid şi uşor şi nu necesită foarte multe ingrediente.

Şniţelul vienez nu e orişicum, şi nu se aseamănă prea mult cu şniţelul nostru cel de toate zilele, acesta de îl primim în pachetul de acasă încă din anul I de facultate şi de care, mame dragi, ne-am săturat. Cu drag, toţi studenţii cărora încă le mai este trimisă mâncare de acasă! Totuşi, sunt mai multe variante şi feluri în care poate fi preparat.

Destul cu istoria şi plângerile, haideţi să vedem unde ne putem bucura şi noi de cel mai bun şniţel vienez în Cluj. Noi vă zicem câteva recomandări, iar voi decideți care este cel mai bun pentru voi 😉

Charlie nu este doar localul în care vă bucuraţi de o seară de muzică live, sau unde ieşiţi cu fetele la un cocktail fancy după o zi grea de muncă. Este şi locul în care poţi merge cu încredere şi atunci când „ai mânca ceva” sau „nu mai poţi de foame”. Dacă arunnci o privire în meniul lor vei găsi ceea ce ei numesc Pork Wienerschnitzel (21 RON), care nu este altceva decât şniţelul nostru vienez cu dulceaţă de ceapă roşie. Păi mi se pare şi normal, doar nu numai băuturile să fie speciale, nu?

Ar fi fost de-a dreptul ciudat ca Bistro Viena să lipsească de pe o listă în care recomandăm specialităţi austriece, nu? În primul rând, găsim şniţel în Platoul Vienez. De pui, de porc, de curcan şi cordon bleu, alături de 4 bucăţi de caşcaval pane, 4 de crochete de brânză, cartofi spicy şi topping-uri. Cum v-am spus, chiar dacă reţeta originală are la bază vită, aceasta a fost… uşor adaptată de către mulţi, aşa că şi cel de pui, şi cel de porc, şi cel de curcan şi, practic, cam tot ce găsiţi pe acest platou, sunt considerate specialităţi vieneze.  Iar în al doilea rând, toate cele prezentate pot fi comandate şi separat în caz luaţi masa singur sau nu vă este prea foame.

#lunchtime? ☀️

O postare distribuită de Bratulescu Iulian (@iulianbratulescu) pe

Acum, nu ştiu câţi aţi aflat că în Piaţa Muzeului, cei de la La Casa au mai inaugurat o locaţie în urmă cu ceva timp. Ei, şi? Ei bine, lucrurile stau puţin diferit aici pentru că, pe lângă produsele de patiserie cu care ne-au obişnuit, aici găsiţi şi o bucătărie în care sunt preparate fel de fel de mâncăruri gătite, pe principiul că dacă nu aţi apucat să vă pregătiţi voi ceva acasă, nu e musai să apelaţi la fast-food sau alte mâncăruri nesănătoase. Opţiunile sunt extrem de diverse şi într-atâtea variante, era de aşteptat să ne ofere şi posibilitatea de a ne bucura de un delicios şniţel vienez, pe care ni-l recomandă alături de cartofi cu mirodenii şi salată de varză. Simplu, ca la mama acasă.

După cum deja v-am obişnuit, mereu avem şi câte o propunere de #homedelivery, just in case. Aşa că, pentru cazul în care aveţi poftă de un şniţel vienez, dar nu şi de vreun fel de interacţiune cu lumea înconjurătoare, vă puteţi baza pe cei de la Grande pizza. La secţiune de preparate calde, găsim mândru şi acest şniţel, făcut chiar după reţeta originală, din carne de vită, în crustă crocantă de pesmet (20.99 RON). Nu uitaţi să comandaţi şi garnitură, căci oricât de bun ar fi, nu are nici un farmec fără ceva care să-i completeze gustul. Puteţi comanda online direct pe site-ul lor.

#grandeisgrande #grandepizza #clujlife #cluj

O postare distribuită de Grande (@grandepizza) pe

Scena/secţiunea de comentarii este a voastră. Unde aţi mâncat cel mai bun şniţel vienez în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!