3 localuri noi în Cluj, pe care le-am testat ieri

Home $ Localuri noi $ 3 localuri noi în Cluj, pe care le-am testat ieri

by | May 9, 2017 | Localuri noi, Recomandări

V-am zis că avem o listuţă şi tot bifăm acolo localuri noi. Acum două săptămâni vi le-am prezentat pe acestea, ieri am mai făcut câteva vizite şi mai urmează şi altele. Momentan nu ştim exact când, căci nu au deschis încă, dar de îndată ce o vor face, sigur suntem şi noi acolo.

Nu vă mai ţin la poveşti şi zic să „atacăm” rapid subiectul. Sau, de data aceasta, localurile.

Am început ziua regulamentar. La ora prânzului. Am sărit peste micul dejun (voi să nu faceţi aşa) şi am mers la Chop – Urban Grill în jurul orei 13.00, cu gânduri serioase de potolire a foamei. Localul s-a deschis odată cu inaugurarea Centrului Comercial Platinia, iar dacă nu sunteţi încă familiarizaţi cu locul, aflaţi că sunt vecini de terasă cu Fabrica de Bere şi puteţi intra şi prin galeria comerciala, dar şi direct de afară. Design modern (semnat Todor Cosmin, care a creat un decor urban industrial), o colecţie impresionantă de vinuri care îţi fură privirea şi un aer ce denotă eleganţă, bun gust. Aceasta a fost prima impresie, urmând ca mai apoi atenţia să ne fie furată de către ospitalitatea gazdelor, care nu părea nici forţată, nici neautentică. Ci exact aşa cum ar trebui. PS. Ne-au oferit şi vin din partea casei, probabil nu au de gând să facă din asta o practică permanentă, ci doar acum, cu ocazia inaugurării. Still nice, though.

Meniul are un număr limitat de opţiuni, acesta fiind un avantaj şi un dezavantaj în acelaşi timp, după cum crede fiecare. Pentru noi nu a fost o problemă, am comandat o porţie de somon cu ciuperci la grill (47 lei), una cu somon şi sparanghel la grill şi, pentru că eu nu am nici un chef să slăbesc mai mult decât e cazul, o porţie sănătoasă de Chicken Quesadilla (24 lei). În apărarea mea, am fost curioasă care sunt supele zilei, căci se schimbă zilnic, dar am întrebat doar aşa, ca să vă spun şi vouă: de mazăre şi gulaş. Preţurile nu sunt mici, nu sunt nici exagerat de mari, eu una am fost mulţumită de mâncare, fetele s-au plâns puţin că nu era deloc condimentată. Chiar… deloc. Per total, o fost o experienţă plăcută, în special datorită felului în care am fost primite şi v-aş recomanda să le faceţi o vizită, să ne spuneţi dacă preparatele voastre au fost mai „cu gust” decât a prietenelor mele pretenţioase.

Mai târziu, am mers super încântată la Chic Bonbon, un cupcake shop, (o cofetărie adică) deschis de curând în Central, la parter. După ce am văzut pe pagina lor de Facebook câte şi mai câte eclere colorate, am zis că trebuie neapărat să fie şi a naibii de bune! Mi-am luat 3 feluri, căci aveau oferta cu 2+1 gratis şi am zis că unul nu îmi ajunge ca să-mi formez o părere, aşa că iau două. Şi până la urmă am plecat cu 3: unul cu mango, altul cu lămâie şi unul cu fructe de pădure.

Cum ziceam, mă aşteptam să mă îndrăgostesc pe loc de ele. Nu a fost aşa. Mie una, nu mi-au plăcut, sunt exagerat de dulci, glazura am observat că are o cantitate de zahăr mai decentă, dar la interior sunt pline de …probabil frişcă combinată cu ceva nu-ştiu-ce, îţi creşte glicemia instant. E 10 lei unul, eu una aş zice pas. Puteţi încerca, desigur, poate aveţi gusturi diferite şi le veţi considera o delicatesă.

Ultima oprire a fost la Sanko Cafe&Drinks, o cafenea simpatică recent deschisă pe strada Baba Novac, la nr. 27. Nu ştiu exact cum aş putea descrie locul din punct de vedere al design-ului, parcă se situează cumva la limita dintre vintage şi modern, cu mese din lemn masiv şi scaune old-school. Mi-a plăcut asta, dar mai ales sentimentul de a ajunge într-o parte a oraşului atât de liniştită şi totuşi, aflată în inima oraşului. După cum îi spune şi numele, găsiţi aici doar cafe and drinks, dar opţiunile sunt destule încât să plecaţi mulţumiţi, căci acoperă cam toată gama de băuturi: specialităţi pe bază de cafea, cocktail-uri, soft drinks, vinuri, beri etc.

Preţurile sunt numai bune, locul este aerisit, spaţios, fiind potrivit atât pentru o ieşire în doi, cât şi pentru grupuri. Sfatul meu e să alegeţi o masă la geam şi să vă pierdeţi în plină zi. Serios, atât de linişte e acolo, şi aşa te rupe de cotidian, zici că intri într-un univers paralel. Eu m-am calmat instant şi am şi uitat de cât de supărată am fost că nu au fost eclerele conform aşteptărilor. Mergeţi, o să vă placă.

Împărtăşiţi cu noi! Voi pe unde aţi fost şi cum vi s-au părut?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!