“Călăreț în amurg” @ Muzeul de Artă

Home $ Cultural $ Expozitii $ “Călăreț în amurg” @ Muzeul de Artă

by | May 29, 2017 | Expozitii

Expoziție in memoriam Ion Andreescu
Expun pictorii Markus Lüpertz, Ioan Sbârciu și Ramona Raus
Prezintã Aurel Codoban

Markus Lüpertz (1941) este un pictor și sculptor german și o figură majoră a scenei artei mondiale. Neo-expresionismul său a căutat să se întoarcă la o formă mai emoțională și mai figurativă de pictura, care adesea combină abstractizarea și reprezentarea. El a fost, timp de 22 de ani, rectorul Academiei de Artă din Düsseldorf, una dintre cele mai apreciate școli de artă din Germania.

Ioan Sbârciu (n. 1948) este o personalitate de excepție a artelor vizuale românești. Opțiunea lui originară îl situează între non-figurativul abstract care mizează pe expresivitatea suprafeței picturale, și un figurativ romantic și senzual. Constructor de instituție și edificator de școală, mediul artistic clujean și Școala de la Cluj îi sunt mult îndatorate.

Ramona Raus (1972) este reprezentativă pentru noua generație de pictori români. Arta ei mizează pe culoarea și luminozitatea prin care vitalitatea ei spontană și, uneori, violentă deconstruiește codurile tradiționale. Are o largă experiență culturală și socială, întrucât s-a numărat printre membrii corpului diplomatic român și este jurnalist de televiziune și realizator de emisiuni culturale.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 11 iunie 2017

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!