Expozitii, Muzeu

“Călăreț în amurg” @ Muzeul de Artă

Expoziție in memoriam Ion Andreescu
Expun pictorii Markus Lüpertz, Ioan Sbârciu și Ramona Raus
Prezintã Aurel Codoban

Markus Lüpertz (1941) este un pictor și sculptor german și o figură majoră a scenei artei mondiale. Neo-expresionismul său a căutat să se întoarcă la o formă mai emoțională și mai figurativă de pictura, care adesea combină abstractizarea și reprezentarea. El a fost, timp de 22 de ani, rectorul Academiei de Artă din Düsseldorf, una dintre cele mai apreciate școli de artă din Germania.

Ioan Sbârciu (n. 1948) este o personalitate de excepție a artelor vizuale românești. Opțiunea lui originară îl situează între non-figurativul abstract care mizează pe expresivitatea suprafeței picturale, și un figurativ romantic și senzual. Constructor de instituție și edificator de școală, mediul artistic clujean și Școala de la Cluj îi sunt mult îndatorate.

Ramona Raus (1972) este reprezentativă pentru noua generație de pictori români. Arta ei mizează pe culoarea și luminozitatea prin care vitalitatea ei spontană și, uneori, violentă deconstruiește codurile tradiționale. Are o largă experiență culturală și socială, întrucât s-a numărat printre membrii corpului diplomatic român și este jurnalist de televiziune și realizator de emisiuni culturale.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 11 iunie 2017

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Sat 15

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Sat 15

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Sat 15

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Sat 15

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Sat 15

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC