Clujul vă găzdui Campionatul Mondial de Futnet 2018

Home $ Știri Cluj $ Clujul vă găzdui Campionatul Mondial de Futnet 2018

by | May 30, 2017 | Știri Cluj

Campionatul Mondial de Futnet se va desfăşura în luna noiembrie a anului viitor, datele exacte urmând a fi stabilite de către Federaţia Internaţională de Futnet (UNIF). La competiţie vor participa 24 de echipe, printre care campioana mondială, Cehia, şi vicecampioana, Slovacia.

Preşedintele UNIF, Kamil Klenik, a fost prezent la partida amicală dintre România şi Ungaria, disputată în week-end-ul trecut, pe terenul din baza sportivă Gheorgheni, acolo unde a înmânat, oficial, scrisorile de încredinţare a organizării, primarului Emil Boc şi preşedinteului Asociaţiei de Futnet din România, Sorin Bogdan, totodată membru în Comitetul Executiv al UNIF. „Tricolorii” au câştigat disputa cu scorul general de 2-1.

La competiţia ce se va desfăşura la Cluj-Napoca vor participa 24 de echipe ce vor concura pe cele trei probe de simplu, dublu şi triplu. Printre echipele ce vor veni în Sala Polivalentă se numără campiona mondială, Cehia şi vicecampiona, Slovacia. La ediţia de anul trecut a „mondialelor”, desfăşurată la Brno, în Cehia, în faţa unei săli arhipline, România a reuşit să obţină locul trei, pe naţiuni, o performanţă pe care „tricolorii” îşi propun să o depăşească pe teren propriu, la Cluj.

Futnetul este un sport extrem de spectaculos, dinamic şi plin de suspans, iar publicul clujean va avea posibilitatea să asiste la trei zile de competiţie extrem de interesante. Acest sport suscită un interes enorm în ţări precum Cehia sau Slovacia, dovadă şi asistenţa de la ultimele Campionate Mondiale, când, mai ales finalele, s-au disputat cu casa închisă. Se va juca aproape 12 ore pe zi, în primele două zile de competiţie, vor fi meciuri pe mai multe terenuri şi, cu siguranţă, clujenii vor avea ce vedea. Competiţia a generat un interes major şi în multe dintre ţările participante. Spre exemplu, cehii ne-au anunţat că ei vor conta pe susţinerea a cel puţin 1000 de fani – a spus Sorin Bogdan, preşedintele Asociaţiei Futnet România.

În cursa pentru o clasare cât mai bună, România se va baza pe o echipă ce-l are ca lider pe Georgel Bobiş (33 de ani), vicecampion mondial la proba de simplu, în Cehia, anul trecut. Bobiş este legitimat la clubul Tengo Salonta.

Georgel Bobiş este unul dintre cei mai buni din lume. Anul trecut a reuşit să obţină medalia de argint, la proba de simplu, iar acum, pe teren propriu, ne propunem să ţintim aurul. Ştim cât de important este sportul în viaţa comunităţii şi, tocmai de aceea, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca, sperăm să punem bazele unui program de competiţie, în şcoli, prin care să atragem copiii să practice acest sport – a mai spus Sorin Bogdan.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!