Expozitia Viitorul in 3D Printing | CLUJLIFE - Te scoate din casă!
Expozitii, Muzeu

Expozitia Viitorul in 3D Printing

Un număr de peste 30 exponate, imprimante 3D, un exoschelet printat 3D, Sculptura Bloom, un braț robotic precum și castelul Bran realizat în totalitate cu ajutorul creionului 3Doodler vor putea fi admirate începând cu 9 iunie în Cluj-Napoca, în cadrul primului eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale.

Expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING va fi găzduită de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, unde va putea fi vizitată gratuit până pe data de 23 iunie 2017.

VIITORUL ÎN 3D PRINTING își propune să conducă vizitatorii în povestea reală a imprimării 3D, a modului în care este utilizată în România, oferind totodată o privire către viitor, asupra potențialului revoluționar pe care îl poate avea această tehnologie. Vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimarii 3D generează inovație – sectorul industrial, medical și industriile creative.

Pe parcursul evenimentului, publicul va avea șansa de a participa la ateliere interactive de inițiere în fabricația aditivă și procesare digitală, cu aplicații directe în design de produs. Expozitia încurajează interacțiunea cu exponatele 3D, multe dintre ele putând fi observate de aproape de către vizitatori.

Expoziția include și o serie de lucrări ale artiștilor nominalizați la premiile STARTS 2016, prin care Comisia Europeană își exemplifică poziția în ceea ce privește dezvoltarea capacității de inovare la intersecția dintre arte, științe și noi tehnologii. De altfel, expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING va fi prilejul unei vizite speciale din partea invitaților români și europeni ai Open Innovation 2.0, conferința pe teme de inovație, organizată la Cluj-Napoca în perioada 13-14 iunie.

Acum, mai mult ca niciodată, fiecare dintre noi poate experimenta tehnologia imprimării 3D. Artiști, entuziaști și antreprenori din întreaga lume folosesc imprimarea 3D pentru a imagina și crea obiecte cu design inovator. Acest proiect reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea la Cluj a centrului Quantum Science, un proiect aflat pe agenda prioritară a Centrului Cultural Clujean. Astfel dorim să încurajăm participarea publicului și a comunității locale la activități interdisciplinare din zona artelor, științelor și tehnologiei, spune Miruna Amza, Fondator Asociația Scientifica.

Informații despre vizitare:
Acces gratuit
Program de vizitare: Marți, joi, vineri, sâmbătă, duminică: 10.00 – 16.00, miercuri: 12.00 – 18.00
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Strada Constantin Daicoviciu 2, Cluj-Napoca

Publicat de: Gabriel
CLUJLIFE - Te scoate din casă!

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.