Orașul fericit @ Bookstory

Home $ Cultural $ Carte $ Orașul fericit @ Bookstory

by | Jun 10, 2017 | Carte

Librăria Bookstory și Igloo Media vă invită marți, 13 iunie, ora 18:30, la evenimentul de lansare a cărții Orașul fericit, de Charles Montgomery.

Invitați:
Laura Panait, antropolog urban
Silviu Medeșan, arhitect
KERO ZEN, artist vizual.

Ce se întâmplă la intersecţia dintre designul urban şi ştiinţa fericirii? Sau, altfel spus, în condiţiile în care densitatea vieţii urbane este considerată soluţia pentru criza de mediu şi resurse a vremurilor noastre, cât de fericiţi suntem în oraşele în care locuim?

În cartea sa, “Orașul fericit”, Charles Montgomery încearcă să răspundă acestor întrebări cu ajutorul unor călătorii pline de farmec prin oraşele lumii (Paris, New York, Bogotá etc.), ce-l ajută să descopere care este gradul nostru de fericire/ nefericire în relaţie cu viaţa derulată printre zgârie-nori, la metrou sau pe străzi.

“Orașul fericit. Transformându-ne viețile prin design urban” dezvăluie elementele esențiale care fac un oraș fericit și sănătos, arătând că nu este vorba doar de planificare urbană, arhitectură sau inginerie, ci mai ales despre cum toate acestea pot crea un mediu în care interacțiunea socială să se poată desfășura corespunzător, în sprijinul comunităților.

Lucrarea constituie un argument puternic pentru a promova politici și măsuri care să îmbunătățească calitatea vieții în orașe, o prezentare a unor măsuri vizionare care au dovedit deja că funcționează și o trecere în revistă a instrumentelor care pot duce la împlinirea scopului final – orașe prietenoase cu oamenii.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!