Concert extraordinar de închidere a stagiunii 2016-2017 | CLUJLIFE - Te scoate din casă!
Concerte

Concert extraordinar de închidere a stagiunii 2016-2017

Filarmonica de Stat „Transilvania” vă invită vineri la concertul extraordinar care va închide stagiunea 2016-2017. Concertul va fi dirijat de tânărul Gabriel Bebeşelea, iar pe scena Colegiului Academic revine renumitul pianist Robert Levin.

În 1899, George Enescu compunea, la Paris, Pastorale-Fantaisie pour petit orchestre, interpretată în primă audiţie absolută în acelaşi an. A fost prima şi ultima dată când această lucrare a fost cântată în timpul vieţii lui Enescu şi, de altfel, într-un concert public. Vineri, 23 iunie, de la ora 19, Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va interpreta, sub conducerea dirijorului Gabriel Bebeşelea, prima audiţie modernă a acestei lucrări.
Un amestec fascinant de jazz, muzică rock şi muzică contemporană, Concertul pentru pian Chiavi in mano a fost compus pentru şi dedicat de Yehudi Wyner pianistului american Robert Levin, care-l va interpreta la Cluj în primă audiţie românească.
Simfonia nr. 1 în Mi bemol major de Enescu, compusă în 1905, dezvăluie influenţa enormă pe care studiile de la Viena şi Paris le-au avut în definirea stilului original al compozitorului român.

Gabriel Bebeşelea dirijor
Robert Levin pian

George Enescu
„Pastorale-Fantasie”, p.a.
Yehudi Wyner
Concertul pentru pian „Chiavi in Mano”, p.a.
George Enescu
Simfonia nr. 1, op. 13

#Concurs: Punem la bataie o invitatie dubla la acest eveniment. Pentru a intra in concurs trebuie sa postezi urmatorul mesaj pe wall-ul tau de Facebook: “#ClujLife ma scoate din casa la… http://cjl.ro/zLf” si sa revii cu un comentariu, mai jos, pentru verificare.
Update: Invitatia a fost castigata de catre Bee Androne.

CLUJLIFE - Te scoate din casă!

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.