Ghidul #ClujLife pentru #StreetFoodFestival

Home $ Articole $ Recomandări $ Ghidul #ClujLife pentru #StreetFoodFestival

by | Jul 4, 2017 | Recomandări

După atâtea interviuri care ne-au dat de gol entuziasmul evident legat de #StreetFoodFestival, era de aşteptat că vă vom oferi şi un ghid complet de festival. E uşor să devii confuz între o mulţime de mâncăruri care-ţi fură ochii, simţurile olfactive şi, în special, pe cele gustative, aşa că veţi avea nevoie de câteva direcţii de orientare.

Când?

6-9 iulie 2017. Adică începând de joia aceasta, până la ultima îmbucătură. Glumesc, că aşa nu s-ar mai termina niciodată. Până duminică, să avem spor pentru o nouă săptămână.

Unde?

Pe Aleea Stadionului, ca și anul trecut, dar pe o suprafață mai mare ce cuprinde zona dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă, dar și pe partea cealaltă de stadion. E loc destul pentru toate câte vi s-au pregătit.

Am nevoie de bilet?

Nu, aveţi nevoie doar de dorinţa minimă de a lua prânzul/cina înconjuraţi de alţi oameni, de un nivel de curiozitate care să vă îndemne să vă ieşiţi din zona de confort culinară, şi de răbdare, căci nu-i uşor să te decizi când toate-ţi fac cu ochiul.

Let's swing!

O postare distribuită de Street Food Festival (@streetfoodfestivalromania) pe

Ce pot face în fiecare zi?

Ştiu cât de greu va fi să-i rezistaţi, nici nu trebuie, mâncarea e headliner-ul acestui festival. Dar asta nu înseamnă că trebuie să uitaţi de zona de chill, unde savuraţi în linişte o delicatesă şi împărtăşiţi păreri cu prietenii, sau de concertele cu muzică jazz, blues şi world music, care încep zilnic la ora 17.30. Mai mult, și anul acesta puteţi viziona filme cu specific culinar la Cinema Culinary Outdoor, de la 21.30.

Ce mâncăruri şi băuturi speciale pot încerca?

Dintre atâţia vendori, nu a fost treabă uşoară nici pentru mine să includ în acest ghid nişte recomandări. Dar hai totuşi să mă avânt: începeţi devreme, la Narcoffee, continuaţi cu steak sandwich-ul de la Cimbru, sau poate cu cel Bauru pregătit de Chef Foa (Stradale), burgerul de la Home Garden Food Truck, despre care ne povestea Marius Mureşan, deliciile cu carne de la Moldovan, taco de la Oliv Bistro, iar la sfârşitul zilei vă răsfăţaţi cu un vin de la Crush Wine Bar. Ah, şi nu uitaţi de vitamine atunci când vă simţiţi sleiţi de puteri şi aţi mai da o dură pe la toţi vendorii. Le găsiţi la Arome Healthy Bar.

See you in #arad ? we're open ? @florin_scripca #cheffoa #stradale #food #tasty #foodtrucks #streetfoodfestival

O postare distribuită de Street Food Festival (@streetfoodfestivalromania) pe

Ce să nu ratez în cadrul festivalului?

E clar că e imposibil să ratezi food-truck-urile, nici nu ştiu de ce le-am mai pomenit, concertele şi măcar un film sub clar de lună. Totuşi, există în cadrul festivalului un eveniment aparte: primul Street Food Summit din România, care va avea loc în 8 iulie, de la ora 11.00 la Crush Wine Bar. Poate vă întrebaţi cu ce ocazie va fi organizat acest summit. Ei bine, acum ceva timp se auzeau primele zvonuri despre înfiinţarea unei asociaţii de street-food din România, iar acum putem lua parte la lansarea ei. Street Food Revolution reprezintă un HUB al proprietarilor de food-trucks. Locurile sunt limitate, aşa că faceţi bine şi înscrieţi-vă degrabă aici.

Kids friendly? Pet friendly?

Pentru copii va exista o zonă special amenajată, unde vor avea parte de fel de fel de activităţi interactive, iar animăluţele de companie sunt întotdeauna binevenite la evenimentele în aer liber. Mare grijă însă căci vor saliva la propriu după bunătăţile care li se vor perinda pe sub ochii şi stomăcelul lor nu-i făcut pentru aşa ceva.

Care este bugetul estimativ pentru o vizită în festival?

Cel mai probabil vi se va face poftă de „de toate”. Şi o cafea, şi un burger sau un meniu preparat de un chef renumit. Nu vă condamnă nimeni, e perfect normal. Noi înţelegem cel mai bine că o să aveţi nevoie după şi de ceva dulce, dar şi de o răcoritoare, căci căldura se anunţă mare, mon cher. Şi de un vin spre seară. Da, estimăm vreo 50-70 lei cheltuiţi într-o zi la Street Food Festival pentru toate micile plăceri puse la dispoziție în aceste zile. Depinde cât de înfometat / însetat ești…

#foodtherapy #foodporn #ilovefood

O postare distribuită de Street Food Festival (@streetfoodfestivalromania) pe

Cum mă pot implica?

Dacă nu sunteţi vendori, asta nu înseamnă că e totul pierdut pentru voi şi vă puteţi implica doar mâncând. Publicul va putea lua parte la diverse activități sociale inițiate în cadrul festivalului, cum ar fi colectarea selectivă a resturilor alimentare și a uleiului folosit. De asemenea, vă amintiţi de campania Share a Meal, care a fost iniţiată la ediţie specială de Crăciun, prin care se puteau dona porții de mâncare ce erau duse mai departe la adăposturile pentru oamenii nevoiași și la centrele pentru copii? It’s back, so let’s make some people happy and share a meal!

Cum pot fi la curent cu tot ce se întâmplă?

E simplu. Facebook, Instagram şi… aplicaţia! Pe care o puteţi downloada aici (iTunes) sau aici (Android).

Ne vedem acolo?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!