7 vendori de neratat la #StreetFoodFestival

Home $ Articole $ Recomandări $ 7 vendori de neratat la #StreetFoodFestival

by | Jul 7, 2017 | Recomandări

Ieri a început Street Food Festival. Am văzut o mulţime de oameni care regretă online că ratează ediţia de anul acesta pentru că merg la Neversea şi că de ce se desfăşoară mai multe evenimente atât de importante în acelaşi timp? Eu şi restul studenţilor care abia ieri am luat vacanţă, ni se pare că planetele s-au aliniat perfect. Noi nu ne gândim la festivaluri pe malul mării, vrem doar să mâncăm la Street Food Festival cât n-am mâncat în ultima lună din cauza stresului şi să dormim. Da, săptămâna viitoare vom fi apţi să facem dansul ploii la Electric Castle, iar la Untold vom fi eroii de acolo. Dar weekendul acesta mâncăm şi lenevim.

Hai să vedem ce să nu rataţi la ediţia aceasta, să nu deveniți ușor confuzi atunci când aveți în față >60 de vendori din care puteți alege.

Prima oprire e musai să o faceţi la cei de la Cimbru, pentru că pe lângă faptul că găsiţi acolo cea mai bună carne de vită, Nicu o prepară. Cum care Nicu? Chef Nicolae Crăciun, cu care am povestit vrute şi nevrute în articolul acesta. Nu aveţi oricum vreo şansă să treceţi pe lângă food truck-ul lui fără să vă atragă atenţia, căci bucătăria pe 4 roţi de la Cimbru e cea mai colorată de pe alee, iar în ea se întâmplă minuni. Vita e fragedă, legumele proaspete, invitaţii înfometaţi. So, let’s eat!

Au revenit Stradale la Cluj. Din punctul meu de vedere, propoziţia aceasta ar fi de ajuns încât să vă convingă să vă prezentaţi la standul lor, dar o să dezvolt puţin. Celebrul Chef Foa se va afla de partea cealaltă a bucătăriei, mâncarea preparată de el şi echipa lui este practic un must pe lista de before I die, meniul o să vă facă să ţopăiţi pe acolo. Personal, îl văd pe Foa ca un Brand Ambassador a tot ce înseamnă street food, mai ales că a şi venit cu denumirea aceasta de „Stradale” şi mi s-ar părea că am ieşit din casă degeaba dacă nu m-aş opri pe la el.

Şi ce dacă sunt înnebunită după mâncarea de la POKKA? Nu mai are lumea voie să-şi lărgească orizontul culinar? Mexicanii ăia chiar au ştiut ce vor de la viaţă când şi-au format cultura în bucătărie. Şi uite aşa o să mă trezesc eu în faţa standului de la Pokka, cu burritos, nachos, quessadilas şi tacos în faţă şi tot ce o să pot articula va fi: salsa! What food makes to people… oh my! Ingrediente proaspete, bucătari iscusiţi, combinaţii impresionante de ingrediente şi o explozie de gusturi. Vizitaţi-i, o să vă placă.

Ați văzut cum arată un cuptor pe roţi? Eu am tot auzit zvonuri, ştiţi voi, lumea vorbeşte, şi Camionetta cică „produce cea mai bună pizza pe care a dat-o mama Italie globului – pizza napoletană, iar gustul e absolut de neratat.” N-am crezut niciun cuvânt, ca Toma necredinciosul, până n-am testat. Nu o să vă vină să credeți cât de repede poate fi gata o pizza într-o așa camionetă hi-tech!

Am mai povestit noi recent cu un chef talentat, Marius Mureşan îi zice. Şi ne-a spus el că-l vom întâlni şi la Street Food Festival, unde vine cu truck-ul de la Home Garden. S-a ţinut de cuvânt, e pe alee. Nu vă gândiţi că vă serveşte legume şi fructe conservate în stare pură, că doar ne-a zis de planul lui malefic de a veni cu Chilli con carne şi Home burger-ul. O să o luăm razna, oameni. Nu o să mai ştim nici cum ne cheamă cu atâta mâncare bună. Eu abia aştept.

Oliv Bistro. Şi nu-i recomand cu cea mai mare plăcere pentru că sunt de-ai mei, din Iaşi (ba da), dar băieţii aceştia chiar ştiu să gătească şi o fac cu atât de mare bucurie, încât uneori simt cum mănânc taco cu garnitură de Fericire. Sau invers. S-au prins în horă cu Street Food Festival când aceştia au fost la Iaşi, şi de atunci au început să plimbe celebrul lor sos dacic prin ţară. Şi să cucerească pe toată lumea. Aşa că, dacă aveţi poftă de ceva delicios „adus” din America Latină, treceţi pe la ei.

La final de drum, nu puteţi pleca acasă până nu mâncaţi ceva dulce, v-o spun cu mâna pe inimă. Şi chiar dacă La Nu Ştiu Cine (aşa-i cheamă, pe bune) e mereu coadă, serios că merită, eu m-am sacrificat la Jazz in the Park şi m-aş mai sacrifica de câteva ori. Pe zi. Conceptul lor are la bază clătite şi îngheţată, transformate în artă chiar de o mâmă de artişti care au asociat gama cromatică a fiecărui preparat cu dominanta picturilor artiştilor, which is kind of cool.

Ne vedem la Street Food Festival! ? ? ? ? ?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!