3 localuri noi în Cluj: Oh Carol, 1568 Bistro și Zucca City Bistro

by | Jul 11, 2017 | Articole, Cum a fost la, Localuri noi

Ştiţi lista aceea cu localuri, din care tot alegeam câte unul, mergeam şi apoi vă povesteam şi vouă cum a fost? Le tăiam mândră de pe foiţă şi credeam că o să ajung să o şi termin cândva, că voi bifa toate locurile noi din Cluj. I have never been so wrong in my entire life.  

Lista nu are sfârşit, constant apar localuri noi, aşa că haideţi să vedeţi ce am mai descoperit în ultima vreme.

De mult aşteptam să se deschidă Oh Carol – American 50’s Diner, pe care i-am tot stalkerit pe pagina lor de Facebook până când a venit şi ziua cea mare. Au o terasă destul de mare, ideală pentru după-amiezile călduroase de vară, dar pe mine mă rodea curiozitatea să arunc o privire înăuntru, căci figurinele lui Elvis şi ale lui Marylin Monroe de la intrare îmi făceau complice din ochi. Odată ce am pus piciorul în restaurant am simţit tot vibe-ul acela pe care l-am văzut noi doar în filme, booth-urile roşii şi albastre specifice spaţiului American, muzica country, oh daaaa! S-ar putea să deveniţi uşor deranjaţi de ea dacă nu sunteţi chiar familiari cu acest stil, dar la un moment dat veţi fi atât de obişnuit cu locul, încât nici nu o veţi mai auzi.

Partea şi mai #cool cu tot localul acesta e că meniul e adus la viaţă de către 3 chefi italieni, care gătesc, bineînţeles, preparate culinare din bucătăria italiană. Într-o atmosferă americană. Meniul nu are opţiuni infinite, dar nici atât de puţine încât să ajungi să te „mulţumeşti” cu ceva anume. Eu mi-am comandat un Chicken burger şi o Cola, m-au făcut să mă simt foarte integrată în peisaj. Îi găsiţi pe Clinicilor, la numărul 9, unde cândva era terasa More.

Pe B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 14, vizavi de Sora, s-a deschis în perioada TIFF-ului 1568 Bistro, care parcă le şopteşte trecătorilor grăbiţi să încetinească pasul şi să se bucure de moment. De momentul în care decid să intre şi să piardă grijile zilei la intrare. Sau să ia un loc la una din cele două măsuţe plasate în faţa localului şi să reducă oraşul la tăcere. Am aflat că e nevoie doar de un pahar, fie el şi de limonadă, şi o stradă centrală din Cluj pentru aţi putea auzi mai bine gândurile. În altă ordine de idei, mi-a plăcut mult decorul, chiar dacă sunt sigură că nu va fi pe gustul tuturor. M-am îndrăgostit de corpurile de iluminat şi felul în care s-au jucat cu luminile, măsuţele mici şi florile colorate, care dădeau o notă veselă întregului spaţiu.

Au un meniu al săptămânii, precum şi un meniu al fiecărei zile, care sunt anunţate pe pagina lor de Facebook. În meniul lor veţi găsi reţete tradiţionale româneşti, ungureşti, săseşti și armenești cărora le oferă o interpretare personală. Eu eram cu emoţiile încă în gât de la susţinerea licenţei, aşa că am sărit peste cină şi am trecut direct la un cocktail. Fără alcool. Pentru că  vreau să revin la ei pregătită să gust din vinul despre care se aud atât de multe cuvinte de laudă.

1568 nu reprezintă anul când a fost construită clădirea, ea fiind mai veche, ci anul fondării Bisericii Unitariene. Toată clădirea face parte dintr-un proiect amplu, la care se lucrează de >7 ani deja, iar bistro-ul este doar prima parte.

O ultimă oprire am făcut-o ieri la Zucca City Bistro, pe Dorobanţilor 28. Localul este fancy, m-am simţit ca într-unul din episoadele din Gossip Girl, la o întâlnire. Nu întrebaţi de ce, n-am o explicaţie logică pentru aşa ceva. Chiar dacă luminile mi-au furat din nou privirile, ceea ce m-a cucerit a fost design-ul 3D al pereţilor, în culori intense. Nu vă zic mai multe, o să vedeţi cu ochii voştri.

În meniu găsiţi cam toate preparatele la care v-aţi putea gândi, de la supe până la specialităţi pe bază de fructe de mare. Era ora prânzului când am mers noi, dar cum afară abia se putea respira, nici nu ne-am gândit să luăm masa în adevăratul sens al cuvântului şi ne-am comandat câte o salată. Chiar dacă preţul mi s-a părut uşor piperat iniţial (23 lei), am înţeles ulterior că este unul justificat. Sincer, aş mai fi putut mânca şi acum din salata aceea, chiar era o porţie zdravănă (450 g). Şi gustoasă.

Evident, voi reveni cu alte trei localuri cât de curând. Staţi să trecem cu bine săptămâna aceasta la Electric Castle.

Voi ați fost deja în aceste localuri noi? Ne puteți spune cum a fost în secțiunea de comentarii, mai jos.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This