Ghidul #ClujLife pentru #ElectricCastle

Home $ Articole $ Recomandări $ Ghidul #ClujLife pentru #ElectricCastle

by | Jul 12, 2017 | Recomandări

Unii l-au aşteptat mai mult, alţii foarte mult, iar pentru unii… Electric Castle a fost ca un fel de luminiţă de la capătul tunelului. Petrecerea mult aşteptată. Festivalul care avea să dea startul verii. Semnul că în sfârşit suntem liberi de sub tirania anilor de facultate. Personal, m-am ciupit azi dimineaţă când am văzut că e Day 0. E aici. And it’s on fireeee! Or rain, most probably.

Sunt multe de ştiut, aşa că le-am adunat eu pe toate pentru voi în acest ghid. Let’s see what we got.

#electriccastle#festival#sign#welcome?

O postare distribuită de Monica Axinte (@monicaxinte) pe

Când?

Acum. 12-16 iulie 2017. Porţile festivalului se deschid astăzi la ora 18.00. Doar în camping accesul va fi permis începând cu ora 13.00. Mi-aş fi dorit acum să am un loc pentru cort, ca să intru eu prima în Bonţida. Oh wait, I have it!

Unde?

Întrebarea asta deja nu-şi mai are rostul când vine de Electric Castle. Bonţida, Castelul Banffy şi festivalul au devenit sinonime.

Sending some electrifying vibes from Cluj. #oxygenpr #oxyprojects #event #electriccastle #bondita #cluj #ig_cluj #agency #trip

O postare distribuită de Oxygen Public Relations (@oxygen_pr) pe

Cum ajung acolo?

Nu mai e niciun secret pentru nimeni că la Electric există 99,9% şanse să plouă şi sincer, deja ar fi ciudat să nu se întâmple. Altfel vor apărea fel de fel de acuzaţii la adresa organizatorilor că nu au respectat unitatea brandului. Tocmai pentru că nu ne mai putem ascunde după degete de stropii de ploaie şi pentru că avem experienţa anilor trecuţi, cel mai bine ar fi să tăiaţi din start automobilul propriu de pe lista de mijloace de deplasare până la castel. O să fie îngropată în noroi, cam asta ar fi… Dacă vrei totuşi să trăieşti periculos, intrarea se face prin Răscruci, parcarea are o capacitate de 4000 de maşini şi plăteşti 30 de lei de fiecare dată când intri.

Ideea cea mai bună însă ar fi să optaţi pentru trenuri sau autobuze. E mai ok şi pentru portofelul vostru şi ştiţi că fiecare bănuţ contează în perioada festivalurilor. Toate trenurile care trec prin Bonţida vor avea staţie şi acolo, programul îl puteţi consulta aici. Autobuzele pleacă de la Sala Sporturilor “Horia Demian” şi de la Iulius Mall la fiecare 20-30 de minute. Biletele le achiziţionaţi de la faţa locului. Mai multe informaţii aveţi aici.

Apropo de Iulius și drumul anevoios până la Bonția, există o campanie #cool despre care puteți citi mai multe aici. Și cei de la Mastercard vor să-ți vină în ajutor, și nu doar cu o plimbare, ci cu un fel de after-party.

Am nevoie de bilet?

Păi… da. Şi ar fi fost super să-l aveţi până în acest moment. Mai puteţi achiziţiona bilete doar pentru anumite zile, la preţul de 189 lei, excepţie fiind Day 0, pentru care costul este de 89 lei. Disponibil pentru tot festivalul mai este doar biletul de tip Premium Pass, 899 lei. Dacă cumpăraţi pe ultima sută de metri, mare atenţie la impostori. Căci sunt destul de mulţi out there.

Ca în fiecare an, copiii cu vârste până la 12 au intrarea liberă dar doar însoţiți de un adult, la fel și persoanele cu dizabilităţi, la prezentarea unui act doveditor. Însoțitorii acestora au 50% reducere.

Cu ce am voie în festival?

A apărut şi short-list-ul obiectelor cu care aveţi voie pe teritoriul festivalului, aşa că facem şi noi o trecere rapidă în revistă: ghiozdan, pelerine, pălării, ochelari de soare, brichete şi ţigări, soluţie pentru lentile de contact, aparatele foto profesionale şi camere video, medicamente (insulina este permisă însoţită de acte doveditoare), apă în PET sigilat, steaguri şi selfie sticks. În camping vă este permis accesul şi cu mâncare şi conserve, corturi şi bagaje, bineînţeles.

Cu ce nu am voie în festival?

Secţiunea aceasta s-ar putea să fie mai interesantă pentru voi, mai ales pentru cei cărora le place să trăiască periculos. Nu aveţi voie cu droguri, cuţite, bricege, arme, explozibil, aparate pirotehnice, materiale toxice sau inflamabile, alcool, animale, biciclete, skate-uri, trotinete, umbrele simple sau pliabile, graffiti şi stickere. Mai mult, în zona de camping, pe lângă cele menţionate, nu este permis focul sau generatoarele de curent. Informaţii detaliate găsiţi aici.

Cum fac check-in-ul?

Cei care aveţi bilet de camping trebuie să mergeţi la intrarea în camping-ul corespunzător – Regular sau Premium. Biletul de festival, precum şi cel de camping, va fi scanat aici. Nu aveţi ce să căutaţi cu acest tip de bilet la intrarea principală în festival, aşa că nu bateţi drumuri degeaba! Ziua va fi caniculă cel mai probabil şi vă extenuaţi pentru chestiuni care pot fi evitate. La intrarea principală merg doar cei care au bilet pentru festival (4-Day Pass, 1 Day Ticket sau VIP TIcket), dar care nu au și bilet de camping.

Cum încarc brăţara cu suma de bani dorită?

Electric Castle goes cashless. Again. Cei care au mai participat deja s-au obișnuit să nu aibă niciun ban în buzunar și să aibă grijă doar de brățara RFID. Pentru cei care calcă pentru prima oară pe teritoriul străin al castelului, aflați că veți primi o brățară, un fel de cheie a bucuriilor pe teritoriul festivalului, prin intermediul căreia veți plăti pentru mâncare, băuturi etc. Vă înregistrați aici, încărcați contul cu bănuți dinainte să ajungeți la Bonțida, iar acolo aveți o singură grijă: să vă distrați și să-i cheltuiți! Da, există și cash-points, dar eu nu m-aș risca cu statul la coadă în ploaie. Oricum, după festival ti șe returnează automat banii necheltuiți în cont.

Ce pot să fac în afara concertelor?

Festivalul e deja faimos nu doar pentru distracția nelimitată care răsună în perimetrul castelului în miez de noapte, dar și pentru sentimentul de libertate și relaxare pe care-l regăsim acolo la ora prânzului, râsetele și strigătele de bucurie de la ceasul serii. Vor exista, ca în fiecare an, diverse activități recreative, care să încarce participanții cu suficientă energie pentru o altă seară de țopăială și zbenguială. Zona ECO, plaja pentru beach volley, spațiu destinat lumii virtuale aka tech world, Fashion Corner-ul care nu poate fi ratat de nicio domnișoară (eu anul trecut am stat aici o întreagă zi, atât de bine m-am simțit cu ei), sau poate aveți chef să gătiți ceva la Lidl Grill Area. Că doar nu degeaba este un Lidl Shop la Electric Castle.

Nu uitați de activările sponsorilor și partenerilor, eu abia aștept să văd cum ne distrează anul acesta.

Let's go for a chill session. We know a place. #electriccastle #musicfestival #chilling

A post shared by Electric Castle (@electriccastle) on

La care alte scene să mai merg?

Anul acesta sunt două scene noi: Hangar by Banca Transilvania, cu o abordare clasică și The Pitch by J&B Blending Spirits, unde ne vom bucura de minimal-techno. Cred că e potrivit să spunem că au apărut ca “ciupercile după ploaie”. În rest, scenele pe care le știm sunt tot acolo – Main Stage, Dance Garden, Booha Mansion, Hideout, The Roots și Silent Dance, iar artiștii, mai mult decât așteptați, aproape visați: DeadMau5, Franz Ferdinand, Alt-J, Paul Van Dyk, Zedd, Nero, Moderat, Dixon, Maceo Plex, din partea mea pot să vă zic tot line-up, pe toți vreau să-i văd. Aici vedeți programul pe zile.

Cum mă pregătesc de ploaie?
Vine ploaia, bine-mi pare. Not. La intrare vor fi distribuite câteva mii de pelerine, nu vă bazați pe ele și mai ales, nu vă lăsați pe intuiția voastră care vă spune că nu va ploua. Plouă! Ieșiți dragilor din starea asta de negare și veniți pregătiți cu cizme de cauciuc, pelerine, haine de schimb, șosete ca să nu stați uzi la picioare în caz de … se produce inevitabilul.

#catsinboots #welcometothecastle @anna.omat

O postare distribuită de Veronika Eremia (@veronika_eremia) pe

Dacă stați în camping și rămâneți cu puține haine, vestea bună e că anul acesta Persil vă pune la dispoziție un laundromat în camping. Poți să îți speli și să îți usuci hainele gratuit. #mulțumimPersil.

Cum mă pot implica?

Anul acesta putem ajuta la consolidarea fundației castelului. Mergem la orice bar din perimetrul festivalului și în loc de Cuba Libre cerem o cărămidă sau o găleată de mortar, așa… să ne potolească setea. Astfel, donați 5 sau 10 lei și aveți și șansa de a câștiga un weekend la castel.

Cum pot fi informat în timpul festivalului?

Festivalul se desfășoară pe un perimetru destul de mare și credeți-mă, veți deveni rapid confuzi pe acolo. Cea mai simplă metodă e să downloadați aplicația de aici (Android) sau de aici (iOS), pentru că o să găsiți cam toate informațiile de care aveți nevoie: hartă, program, informații legate de contul de bani, de activitățile care se desfășoară, unde găsiți mâncare, unde vă este cortul, mașina etc. Vă sfătuim să o instalați acasă pentru că am observat că durează ceva mai mult procesul de instalare (gen câteva minute, nu vă gândiți acum că ar fi de ordinul orelor) și mai bine faceți asta pe wi-fi, nu în câmp unde s-ar putea să nu prindeți cel mai bun semnal.

Distracție să avem! Ne vedem acolo!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!