Ghidul #ClujLife pentru #UNTOLD

Home $ Articole $ Ghidul #ClujLife pentru #UNTOLD

by | Aug 2, 2017 | Articole, Recomandări

The most awaited festival of the summer? Could be. Ne-am pus speranțe mari în ediția de anul acesta a festivalului Untold și vom fi acolo să vedem care sunt impresiile. Știți voi, la cald, cum s-ar zice. Fără alte cuvinte, prezentăm ghidul de festival cu tot ce ai nevoie să știi.

Când?
3-7 august 2017. Începe joi. Se termină când vrem noi. Luni dimineață, mai exact.

Unde?
Harta prezentată mai jos vă oferă o imagine destul de clară a perimetrului în care ne vom distra până-n zori timp de 4 zile. S-ar putea totuși ca necunoscătorii să se uite suspect la ea și să nu înțeleagă ce-i cu atâția copaci. Ei bine, festivalul se întinde de la Sala Polivalentă până spre centrul orașului, cuprinzând Cluj Arena și Parcul Central. Iar de acolo, fuga-fuguța la scena preferată.

Cum ajung acolo?
Totul se întâmplă destul de central, așa că nu veți avea mari bătăi de cap cu găsirea locației. Sper că nu trece prin gând să mergeți cu mașinile personale. În primul rând, zona va fi supraaglomerată și nici dacă sunteți cel mai norocos șofer de pe Pământ nu veți găsi vreun loc care să vă aștepte special pe voi, iar mai apoi, sigur veți consuma alcool și mașina rămâne pe undeva, îi duceți grija, vă complicați degeaba. Mult mai bine ar fi să apelați la Uber, taxi sau să porniți pe jos. De asemenea, puteți apela la mijloacele de transport în comun, mai ales că există modificări în programul CTP menite să vină în ajutorul festivalierilor. Mai exact, bus-urile vor circula până la 4:30am, din 30 în 30 de minute. Detalii găsiți aici.

Căi de acces
Va exista o singură cale de intrare, la intrarea în Parcul Central dinspre Opera Maghiară, și mai multe căi de ieșire. Nu vă panicați din cauza singularului, pentru că acolo vor exista multiple porți și totul merge relativ repede. Nu va mai exista nici intrarea VIP care a fost anul trecut localizată în spatele Sălii Polivalente, aceasta fiind, după cum ați văzut și pe hartă, foarte apropiată de intrarea generală.

Cei de la Kaufland au o surpriză pentru voi și vă roagă să păstrați bonul fiscal până la intrarea în #UNTOLD. Ce înseamna asta? Înseamnă că oricine merge la cortul Kaufland (situat lângă poarta de acces la festival) cu abonamentul UNTOLD și cu un bon fiscal de la Kaufland (indiferent de valoarea lui) va putea intra pe poarta specială de access Kaufland Fast Lane. Adică mai repede. E pentru grăbiți pontul acesta. Joi și vineri îi găsiți acolo până la ora 00.00, iar sămbătă până la 18.00.

Mai sunt bilete?
Au mai rămas… vreo câteva. Tu nu te-ai decis de la ediția trecută că vrei să vii? Acum cauți bilet? Accesul pentru toate cele 4 zile pornește acum de la 550 lei, iar un 1 Day Pass de la 250 lei. Scump, doamnă, scump, dacă te decideai mai repede, ieșeai mai bine. În orice caz, faptul e consumat, dar ai grijă să nu cumperi vreun bilet fake sau vreo invitație vândută la negru, că tot tu pierzi. Puteți achiziționa bilete de aici.

Cu ce nu am voie în festival?
Eu cred că deja știți cam cum merge treaba la festivalurile de genul, motiv pentru care nu mă voi apuca să enumăr toate lucrurile aflate sub semnul “interzis”, ci doar pe cele care știu că nu ar fi putut să vă treacă prin minte. Cosmeticele, parfumurile și deodorantele, de exemplu. De asemenea, nu aveți voie cu biberoane, lasere, animale, umbrele sau aparate profesionale. Atenție, de asemenea, la mărimea ghiozdanelor. Cel mai bine ar fi să optați pentru borsete. Și vă rog, fără fier de călcat de data aceasta. Aici puteți vedea lista completă cu ce nu aveți, dar și cu ce aveți voie în perimetrul festivalului.

Cum fac check-in-ul?
Pentru prima dată în istoria festivalului, dacă ați achiziționat un abonament sau bilet Untold online, aveți posibilitatea de a efectua o mare parte din procesul de check-in tot online. Trebuie să accesați pagina aceasta, vă înregistrați cu adresa de e-mail de pe care ați achiziționat abonamentele sau biletele, completați formularul, urmați cu atenție pașii de acolo și realizați check-in-ul pentru fiecare bilet în parte. De ce ai face asta? Pentru că vei fi nerăbdător să-ți vezi artiștii preferați și nu vei avea chef să pierzi prea mult timp la intrare sau la cash point-uri, pentru alimentarea brățării de festival. I-ați o grijă de pe cap încă de acasă. Dacă ai făcut toate astea, te prezinți la intrare cu un bilet valid și actul de identitate and you are good to go. Puteți să vă trasformați deja abonamentele în brățări Hurry up! Azi check-in-ul se deschide la ora 14.00. În ceea ce privește check-in-ul în camping și campus, acesta începe de joi, 3 august, ora 8 dimineața. Mai multe aflați aici.

Cum funcționează sistemul de plată?
Brățara și banii, cam despre asta e vorba. După ce biletul devine o brățară, puteți să mergeți liniștiți la zona de mâncare. Dacă nu ați făcut check-in-ul online și alimentat brățara cu bănuți, puteți face asta la unul dintre cele 70 de Cash Point-uri care vă vor mânca banii timp de 4 zile. Direct cash sau prin intermediul unui card bancar. Iar la final, dacă s-a terminat distracția înaintea banilor sau dacă v-ați subestimat abilitățile de a economi la un festival, vă puteți recupera suma rămasă pe brățară. Citiți aici mai multe.

La care alte scene să mai merg?
În afară de Main Stage, adică. Eu una sunt mare exploratoare și îmi place să mă plimb cât mai departe de scena principală. Asta și pentru că nu prea suport aglomerația. Mi-au atras deja atenția câteva scene, cum ar fi Summerhouse by Freedom Music, Origin by Red Bull, unde-i vom găsi pe îndrăgiții noștri techno-DJi români, Forest by Banca Transilvania, cu o combinație interesantă de stiluri, și Tram Stage, unde vă puteți da și singuri seama ce și cum o să fie. Vedeți programul scenelor aici.

Ce pot să fac în afara concertelor?
Nicidecum să stați acasă să dormiți. Mai ușor cu somnul în aceste 4 zile și mai mult cu fresh-urile de portocale dacă vreți să rămâneți în picioare. Glumesc, bineînțeles. Dormiți minimul necesar, îmbrăcați următoarea ținută de festival și veniți cât de repede să vă bucurați de diversele activități. Eu abia aștept să văd ce ni s-a pregătit. Și poate apuc să mă dau și în roată, dacă tot a venit după noi și aici.

Cum mă pot implica?
All fun and happiness, but let`s not forget to be humans. Anul acesta, Untold demarează împreună cu cei de la Bursa de Fericire campania umanitară ”Dăruiește viață”, cu scopul de a construi primele două camere sterile din Cluj, pentru tratamentul celor afectați de leucemii sau alte tipuri de cancer. În perioada 3-6 august puteți trimite SMS la 8844 cu textul SPITAL și donați 2 euro sau puteți face un act de bunăvoință direct la intrarea în festival.

Cum pot fi informat în timpul festivalului?
Am zis-o încă de la prima mea participare la un festival: e greu să ții pasul cu un eveniment de genul, mai ales dacă nu ai un plan de atac. Cea mai mare greșeașă pe care o puteți face e să plecați de acasă cu gândul că vedeți voi acolo ce faceți și la ce scene mergeți. Asta nu vă va provoca decât o criză de nervi și frustrare câteva ore mai târziu, când veți afla cine a fost la câțiva metri de voi și a făcut 1000 de oameni să țopăie, în timp ce voi vă plângeați prietenilor că nu este pe gustul vostru artistul pe care-l ascultați. Cel mai bine e să downloadați chiar acum aplicația (iOS, Android), aruncați o privire și vă trasați niște linii mari despre drumul vostru prin festival. Nu au cum să vă placă toți care vor urca pe scenă și asta e perfect pentru că aveți timp și de lenevit, și de mâncat și de diverse activități. Urmăriți-i și pe Facebook și Instagram.

Nu ignora căldura de afară!
În festival vor exista 8 puncte de prim ajutor unde participanții au la dispoziție gratuit, apă potabilă, iar toate cișmelele cu apă din Parcul Central vor fi funcționale. În plus, organizatorii au pregătit în fața scenelor baxuri cu apă care vor fi distribuite gratuit participanților la festival. În perimetrul festivalului vor exista peste 400 de metri liniari de baruri cu peste 60 de tone de gheață. De asemenea pentru angajații și colaboratorii festivalului vor fi pregătite două tiruri cu apă potabilă.

Ne vedem la UNTOLD!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!