Cele mai așteptate concerte din această toamnă la Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ Cele mai așteptate concerte din această toamnă la Cluj

by | Aug 17, 2017 | Recomandări

Toamna nu e anotimpul meu preferat. Și nici n-a fost vreodată. Plouă mai tot timpul, se face frig și ziua se scurtează, îmi extrage tot cheful de viață pe care l-am acumulat de-a lungul verii. Și niciodată nu i-am înțeles pe cei care iubesc acest anotimp, dar hey! sunt și ei oameni. Singura parte bună pe care o văd în toată tristețea asta a funzelor căzute și a naturii moarte e că se organizează câteva evenimente destul de tari în acestă perioadă și orașul e din nou animat de studenți.

Să vedem pe unde mergem toamna aceasta și ce concerte ne așteaptă de la finalul lunii Septembrie până prin Decembrie.

Începem cu un eveniment pe placul tuturor, în care Alphaville, Sandra, Londonbeat și Fancy ne vor transpune în anii `80 pe piese celebre, precum Forever Young, In the Heat of the nights, I ve been thinking ok you sau Flames of love. Discoteca `80 este un concert live de 4 ore care va avea loc în data de 23 septembrie la Sala Polivalentă. Biletele au fost puse în vânzare încă de acum 2 luni și au un preț variabil, în funcție de locul pe care îl doriți în sală. Dacă vreți să dansați și să fredonați piesele mirându-vă cum de vă mai amintiți versurile după atât de mult timp, biletul party zone costă doar 99 lei. Copiii cu vârsta sub 12 ani au intrare liberă în această zonă.

În data de 3 octombrie ne întâlnim cu cei de la The King`s Singers la Auditorium Maximum. Cei șase membri, 2 voci de contratenor, una de tenor, două de bariton și una de bas, se remarcă, și au făcut-o încă de la început, prin diversitatea muzicală. Câștigători ai premiului Grammy pentru cel mai bun crossover de muzică clasică, grupul a cucerit sute de mii de inimi prin bucuria pe care o au atunci când sunt pe scenă și felul în care însuflețesc publicul cu optimism și o stare generală de bine. Nu au mai rămas extraordinar de multe locuri în sală, iar prețul biletelor pornesc acum de la 99 lei.

Și cum din când în când mai avem nevoie și de minuni în viața noastră, Rock fără frontiere, cu Holograf și Edda Művek, cade tocmai la țanc. Cele două formații rock vor susține un concert în cinstea aniversării a 10 ani de existență a magazinului Diego în Cluj, motiv pentru care, în perioada 1 iulie – 20 decembrie 2017, la cumpărarea de produse de la ei, veți beneficia de o reducere egală cu prețul biletului achiziționat. Mai exact, 30 de lei dacă vreți să stați în picioare, sau 45 de lei dacă preferați un scaun. Mi se pare o afacere destul de bună: și reducere, și distracție.

Filarmonica de Stat „Transilvania” începe Stagiunea 2017-2018 în data de 14 septembrie, printr-un concert special, parte din programul Festivalului Internaţional „George Enescu”, eveniment ce-i aduce pe scena Colegiului Academic pe dirijorul Dennis Russel Davies şi pianistul Aaron Pilsan, iar programul va sta sub semnul muzicii contemporane: „Cantus Gemelus” de Cornel Ţăranu, Concertul pentru pian şi orchestră „Böse Zellen”, de Thomas Larcher şi Simfonia în sol diez minor de Elliot Goldenthal. Acelaşi concert va avea loc şi la Bucureşti.

Așteptăm cu nerăbdare și programul celei de-a 51-a ediţie a Festivalului Internaţional Toamna Muzicală Clujeană ce va avea loc între 13 şi 28 octombrie. Din ce am înțeles, festivalul va veni cu foarte multe surprize şi concerte diferite faţă de cele cu care publicul a fost obişnuit, pe care încă organizatorii nu le-au dezvăluit.

Toamna e anotimpul premierelor, asta e indiscutabil. Din acest motiv, este și de înțeles că Sting va concerta pentru prima dată la Cluj-Napoca în 17 octombrie, la Sala Polivalentă. Concertul face parte din turneul 57th & 9th, ce promovează albumul rock cu același nume, al doisprezece-lea din colecția artistului, lansat după mai bine de 10 ani. Partea și mai bună din toată această veste care este deja excelentă, este că Sting va fi însoțit de un live band, care vor completa show-ul ce se anunță de excepție. Bineînțeles, nu vor fi lăsate deoparte cele mai mari hituri ale sale, așa că alegeți-vă locul în sală cât mai aveți de unde, pentru că biletele la prețuri mai mici s-au epuizat rapid.

Credeați că anul acesta nu se mai ține We love retro? Aveați emoții degeaba. Ediția cu numărul 4 va avea loc în data de 18 noiembrie la Sala Polivalentă și ni-i aduce pe Haddaway, 2 Unlimited, DJ Sash, Corona, Sweet Kiss, N&D și mulți alții. Da, Sweet Kiss se reunesc special pentru acest eveniment! Ocazia perfectă pentru a retrăi muzica anilor 90, pentru a petrece alături de părinți, de a intona frenetic piese celebre, precum What is love, Rythm of the night, I miss you, No limit, Jump for joy, dar și melodiile românești Vino la mine, Nu vreau să te pierd și Alin, Alin, Alin. Costul biletelor este între 65 și 120 lei și le puteți procura de aici.

The Dire Straits Experience revine la Cluj în data de 12 decembrie, și chiar dacă trecem la perioadă de iarnă atunci, cu siguranță își merită locul în categoria marilor concerte. Anul acesta aniversează 40 de ani de la lansarea Sultans of Swing și au decis să susțină 3 show-uri în țară, în Timișoara, București și aici, la Sala Polivalentă. Prețul unui bilet începe de la 60 de lei, cele VIP ajungând la 300 lei.

Cu siguranță în perioada următoare vor mai fi anunțate concerte mari. Vom reveni atunci cu un update.

Voi ce concerte aveți de gând să bifați toamna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!