Revista-spectacol DoR Live vine la Cluj pe 14 septembrie

Home $ Articole $ Recomandări $ Revista-spectacol DoR Live vine la Cluj pe 14 septembrie

by | Sep 1, 2017 | Recomandări

Prietenii de la DoR (Decât o Revistă) revin toamna aceasta în Cluj cu un format de show care a fost de două ori sold-out în București: DoR Live.

DoR Live e un spectacol care transpune pe scenă conceptul și dinamica unei reviste, alături de unii dintre cei mai creativi și relevanți jurnaliști și artiști ai momentului. Timp de aproape două ore vei fi parte dintr-o experiență pe care o trăiesc doar cei din sală: 20-25 de momente scurte, de la muzică live, la teatru, film, dans și lectură, care împreună construiesc o revistă vie.

Cu tema Noi și Ei, ediția aceasta va fi construită din povești despre „noi” și povești despre „ceilalți”, unde „ceilalți” înseamnă de la oameni pe care îi evităm, la oameni de care ne temem sau pe care nu-i cunoaștem. Vino să vezi un scurtmetraj premiat la TIFF 2017 și aplaudat la festivaluri mari din țară, slam poetry, un moment de dans cu una dintre cele mai cunoscute artiste ale momentului și multe altele.

La o revistă live, nu știi dinainte ce se întâmplă, și nici n-o poți vedea din nou, pentru că nu înregistrăm niciodată cap-coadă. Show-ul nu se înregistrează, nu se transmite online și nu se va repeta niciodată în această formulă. Experiența este una singulară, construită special pentru Cluj și în majoritate cu artiști locali.

Venim la Cluj din mai multe motive. Sigur că mâncarea e printre ele — posibilitatea de a găsi mangalița e mult mai mare acolo. Dincolo de asta, DoR are mulți prieteni dragi în Cluj: abonați, colaboratori – scriitori, fotografi, ilustratori -, oameni care muncesc să facă societatea românească mai bună. Forța Clujului ne inspiră. Pe scurt, ne simțim ca acasă și abia așteptăm să revenim în septembrie.

Show-ul are loc joi, 14 septembrie, de la 19:30, la Cinema Florin Piersic, și va fi urmat de un concert Baba Dochia și un afterparty cu Missile, ambele la pubul Flying Circus (str. Universității, 3). Intrarea este inclusă în biletul de 40 de lei, care poate fi cumpărat de pe Eventbook sau de la casieria cinematografului Florin Piersic. Mai multe detalii sunt în eventul de pe Facebook.

Dacă ești curios să auzi de la alții ce se face la DoR Live, iată cum s-au simțit câțiva dintre artiștii care au fost pe scenă la ediții trecute:

– Cam asta se face la DoR Live: se privesc ochi în ochi oamenii din spatele, din și de dincolo de paginile revistei. Se strâng împreună, ca într-un grup (tot mai) mare și puternic de prieteni. Și, după părerea mea, asta e rețeta sigură pentru a seta un viitor mai bun.(Patrick Brăila, activist LGBT și regizor)

– Mulțumim DoR Live pentru că oferă spațiu și unor povești necesare și nespuse, prezentate din perspective diverse. Mă ajutați să creez punți și să arăt că istoria ‘lor’, a romilor, înseamnă istoria NOASTRĂ.(Alina Șerban, regizoare)

– DoR Live a fost ca un post de avangardă într-o bătălie, adunând într-o mișcare editorială live tot felul de topicuri și de oameni care pot să spună lucruri despre care se vorbește încă foarte puțin. A ținut loc de o dezbatere despre generații, de care avem mare nevoie.(Svetlana Cârstean, poetă)

– A avut o energie foarte bună, a fost o revistă pe scenă, chiar am simțit asta. Momentul meu preferat a fost Cioara vs. Porumbel. Înainte știam care e pasărea mea preferată, acum nu mai știu așa de sigur.(Lavinia Braniște, scriitoare)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!