5 idei EFICIENTE pentru a-ti DEZVOLTA strategia PPC privind audienta

Home $ Diverse $ 5 idei EFICIENTE pentru a-ti DEZVOLTA strategia PPC privind audienta

by | Sep 19, 2017 | Diverse

Dintotdeauna, marketerii au folosit cuvintele cheie drept indici privind intentia utilizatorilor. Cu toate acestea, se ridica urmatoarele intrebari: Cat de exacte sunt aceste cuvinte? Pot ele arata statusul concret al utilizatorului, aflat in cautare de noi lucruri?

De exemplu, o persoana care va scrie, pe motoarele de cautare, “cele mai bune statiuni din Romania pentru familii” este posibil sa fie mai hotarata decat cineva care cauta doar “statiuni pentru familii”. Totusi, in ce masura si cum putem estima diferenta?

Cuvintele cheie, pe cont propriu, pot spune intr-o masura limitata cine este utilizatorul si care este nivelul sau de familiaritate cu un produs, cu un serviciu sau chiar cu un brand.

De exemplu, odata cu perioada inceperii scolilor, cautarile privind rechizitele cresc semnificativ. De aceea, trebuie sa stim:

– Cine sunt userii care cauta?
– Ce preturi cauta acestia?
– Cunosc produsele mele sau pe ale competitorilor?

In timp ce cuvintele cheie potrivite pot fi asociate cu un landing page si cu un ad potrivit, raspunsurile intrebarilor de mai sus sunt cele care duc la supravietuirea si dominarea spatiului aflat intr-o continua competitie. Ele ofera informatii extrem de importante pentru o strategie de bidding corecta si asigura cele mai bune rate de conversie.

Date fiind cele mai noi solutii de targetare a audientei oferite de Google, avem la dispozitie un set complet de instrumente, care sa ajute la campanii eficiente si rezultate pe masura. Poti descoperi serviciile de promovare Pay per click(ppc) oferite de seocupcake.

Iata 5 idei UTILE pentru a-ti imbunatati in mod SEMNIFICATIV campaniile si strategia PPC!

1. Partajeaza-ti utilizatorii si clientii anteriori

RLSA (Remarketing Lists for Search Ads) este o tactica ce s-a dovedit eficienta, de-a lungul timpului si, de aceea, este recomandat sa o aplici si tu. Mai mult, iti recomandam sa faci cativa pasi in plus:

– Rezerva-ti un buget suplimentar pentru utilizatorii care convertesc, pentru a-i putea include si in alte campanii
– Foloseste sitelinks customizate
– Incurajeaza userii sa se inscrie in programe de loialitate si la promotii exclusive

SEM (Search Engine Marketing) nu numai ca te poate ajuta sa castigi clienti noi, dar joaca un rol important in construirea loialitatii si a retentiei. Mai mult, prin aceasta tactica poti imbunatati experienta utilizatorilor, care gasesc rapid ceea ce cauta, nefiind nevoiti sa navigheze prin mai multe pagini.

2. Foloseste listele pe care deja le detii

Listele cu e-mail-uri sunt printre cele mai accesibile, dar, de asemenea, alte tactici similare pot include crearea unor audiente pentru campanii personalizate, concepute pentru userii obtinuti din social media sau care au raspuns la promotii etc.

Aceste tactici functioneaza, mai ales daca le asociezi cu impartirea userilor in functie de data ultimei interactiuni cu tine sau cu site-ul tau. Abonatii recenti vor avea o experienta a utilizatorului diferita fata de cei care au dat subscribe cu mult timp in urma.

Chiar si o personalizare minima poate avea un efect extraordinar asupra rezultatelor. In plus, stabileste obiective unice, pentru fiecare public in parte, pentru ca, desi userii efectueaza aceleasi cautari, ei au perspective care difera si convertesc in mod diferit.

3. Creeaza liste distincte, in functie de sectiunile de pe site

Nu este deloc indicat sa tratezi toti vizitatorii website-ului la fel ci, din contra, sa creezi audiente diferite, pe baza ultimei vizite. In acest fel, poti estima cu mai multa exactitate cine este un anumit user, care a cumparat un anumit produs.

De exemplu, vei putea determina, cu usurinta, identitatea utilizatorului care a cumparat o anumita geanta: o femeie care a vizitat si alte pagini destinate doamnelor, care a achizitionat acest produs pentru ea SAU un barbat care acceseaza sectiunea masculina si va oferi geanta cadou.

4. Tine cont de audienta in-market

Audientele in-market trebuie sa fie luate in calcul, caci ele sunt strans legate de campaniile cu public format din utilizatorii activi, ce sunt dispusi sa cumpere un serviciu sau un produs. Acestea au dovedit ca pot avea rezultate bune, pentru campaniile GDN (Google Display Network) si ca pot depasi alte segmente similare

5. Adopta o perspectiva si o structura a campaniilor centrate pe audienta

Multe dintre companiile de marketing isi adapteaza, deja, planurile de actiune in functie de audienta: pentru clientii noi, pentru cei care se intorc, in functie de felul si de frecventa tranzactiei etc.

Acordand o atentie sporita SEM, vei avea rezultate semnificativ mai bune, reusind sa creezi o constanta intre toate canalele organizatiei, de la mesaj si engagementul clientilor, pana la buget si planificare.

Acestea fiind spuse, cuvintele cheie inca sunt extrem de importante, insa gestionarea audientelor devine, in egala masura, esentiala.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!