Lights On – Ediția a 3-a

by | Sep 19, 2017 | Știri Cluj

Asociația Daisler și Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță lansarea celei de-a treia ediții a concursului de idei și proiecte Lights On. Designerii, arhitecții, inginerii care doresc să contribuie la modul în care bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca va fi amenajat cu ocazia sărbătorilor de iarnă au ocazia să câștige 1.000 de euro și să-și vadă proiectul transformat în realitate pe cel mai important bulevard al orașului.

Obiectivul concursului este acela de a populariza și evidenţia potențialul zonei prin iluminat și decorațiuni specifice sărbătorilor de final de an. Se caută soluții inovatoare ce pun în valoare spațiul și vegetația existenta, în același timp fiind așteptate și soluții ce pot aduce valoare adăugată spațiului existent. Se dorește evitarea „încărcării” peisajului, realizarea unei simbioze între materialele folosite, amplasarea lor și utilitatea lor și un juriu independent și imparțial format din specialiști din mai multe domenii este chemat să jurizeze propunerile.

Concursul este destinat celor cu studii de arhitectură, inginerie sau design.
Regulamentul este disponibil spre consultare pe platforma concurs.daisler.ro. Termenul limită pentru înscrieri este 13 octombrie 2017, iar toate soluțiile înscrise trebuie să respecte întru totul regulamentul competiției pentru a putea ajunge în fața juriului.

Anul trecut concursul a fost organizat pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca, iar proiectul câștigător a fost desemnat Forest Spirits. La prima ediție, în 2015, în Piața Mihai Viteazu au fost instalate globuri luminoase de mari dimensiuni, parte a proiectului câștigător Snow Balls.

Lights On este marcă înregistrată a Daisler Print House, o afacere de familie extrem de versatilă în domeniul tipăriturilor de mici și mari dimensiuni. Proiectul este implementat de Asociația Daisler, înființată de membri ai Daisler Print House cu scopul de a revigora peisajul urban din Cluj-Napoca prin diverse activități și inițiative precum Lights On sau Strada Potaissa, prima piață de flori altfel a orașului.

Lights On 2017 este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și cu Mercator Medical.

Detalii suplimentare pot fi găsite pe platforma concurs.daisler.ro, pe pagina de Facebook.

Tags: daisler

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This