Despre noul meniu de toamnă de la Bistro Sorriso

by | Oct 9, 2017 | Recomandări

Dacă vă mai amintiți, am fost la un moment dat în vizită la Bistro Sorriso și ne-a plăcut delicios de mult, puteți reciti aici cum a fost întreaga experiență. Ideea e că am stat cu ochii pe ei, și uite așa ne-au surprins cu noul meniu de toamnă. Curioși din fire, am dat buzna cu întrebări, că doar ce era de făcut?

Vă spunem tot ce am aflat, că e și rândul pofticioșilor să le facă o vizită. Au introdus mai multe preparate noi, cel mai bine ar fi să le luăm pe rând ca să nu devenim confuzi. În primul rând, în fruntea noutăților din meniul de toamnă stau pastele umplute, niște paste artizanale cu ou, cu diverse umpluturi, care se așteaptă a fi un nou trend. Ei au introdus panzarotti cu miel, cimbru si cartofi, panzarotti cu somon și ricotta și Delizie cu sparanghel, migdale și ricotta. Ca să vă faceți o idee, sunt precum ravioli, unele sunt pătrate, altele în formă de semilună.

Au trecut la tagliatelle proaspete, nu le mai folosesc pe cele uscate, așa cum făceau înainte. O altă noutate, care se aliniază trend-ului general în materie de paste și risotto sunt texturile tari, gen semințe (miez de nucă, migdale, fistic). Mai exact, au în meniu Risotto (făcut de la zero de ei, nu prefiert) cu cremă de trufe și fistic (cât de bine poate suna asta?!), Tagliatelle cu pancetta afumată și cremă de nuci și Gnocchi cu gorgonzola și nuci. Numai denumirile îmi lasă gura apă, nici nu știu cum să mă pregătesc psihic pentru o degustare ca la carte.

Am trecut rapid la paste și era să uităm de Antipasti, unde au schimbat Piato Freddo, un platou pe bază de salamuri, cu unul cu patru feluri de brânzeturi, cu miez de nucă, cu miere, cu câteva mere tăiate și grisine. Din simplul motiv că din când în când mai e nevoie de ceva nou. În materie de carne, au scos pulpa de rață și au introdus pieptul de rață, gătit sous-vide, cu piure de mango și cartofi dulci, o combinație mai exotică, dacă îi putem spune așa. În ceea ce privește carnea de vită, au bistecca alla fiorentina, o bucată de carne de >600g servită cu legume care, între noi fie vorba, nu se găsește la orice colț în Cluj.

Dacă vă amintiți meniul lor, acesta este împărțit în Secondi di Terra și Secondi di Mare, iar pentru secțiunea din urmă au introdus Fritto misto. Dacă vă sună cunoscut e pentru că nu e prima dată când apare în meniul de la Sorriso, însă este un preparat atât de des întâlnit și atât de comun în bucataria italiană, încât nu poate lipsi prea multă vreme. Conține creveți, calamari inele și tentacule de caracatiță “deep fried”, la care au adăugat mini-baghete de morcovi și țelină gătite în același mod, și un sos aioli, de lămâie. De asemenea, peștele-unt, care a fost și până acum, rămâne în continuare. Este un pește alb, oceanic, care are o carne mai groasă, mai constistentă, asemănătoare celui spadă, făcut cu sos de capere și lămâie.

Multe din preparatele lor se bazează pe fructe de mare. Pe lângă farfuriile care deja vă sunt cunoscute (Padella di mare, Risotto alla pescatora și Tagliatelle ai frutti di mare) au ca noutăți o salată de caracatiță cu cartofi trași în unt, roșii cherry, rucola și busuioc proaspăt, și frigărui de creveți la grill cu roșii cherry și ulei cu ierburi aromate. Dacă erați îndrăgostiți de îndrăzneața salată de caracatiță cu sos de zmeură, feta și busuioc, sper că ați profitat de ea la maximum, pentru că locul i-a fost luat de această salată clasică.

În sfârșit, la capitolul Dolci, au un desert de toamnă cu două texturi de pară: pară Madernassa coaptă și piure de pere, cu mentă și pralină de biscuiți cu alune sărate. Este o combinație între dulce și sărat, ca să vă imaginați puțin ce-au gândit ei acolo. Desertul lor vedetă este tiramisu, dar speră ca acesta cu pere să-i facă o concurență serioasă.

Meniul de toamnă va fi “în vigoare” de săptămâna viitoare. Două din preparatele noi sunt incluse în meniul de degustare al Cinei gastronomice pe care o organizează împreună cu Gitana Winerry în data de 12 octombrie, și unde mergem și noi. Bineînțeles că știm care sunt, dar chiar nu vrem să spunem niciun cuvințel, căci credem că v-am făcut destulă poftă cu tot ce-am povestit și că ne întâlnim acolo. Chiar dacă evenimentul nu se intenționează a fi unul lunar, am fost asigurați că nu e ultimul. Noi vrem să fim totuși siguri că nu ratăm nimic, așa că vom fi primii la acesta.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This