Daria Schiller | despre călătoria ei cu Bombardier

Home $ Articole $ Daria Schiller | despre călătoria ei cu Bombardier

by | Oct 23, 2017 | Articole

guest post

Au trecut mai bine de 7 ani de cand lucrez in Bombardier.

Prima zi de lucru a for memorabila. Colegii m-au intampinat cu foarte multa caldura si au investit constat in dezvoltarea mea si in timp mi-au devenit prieteni foarte apropiati.
Atunci intreaga organizatie din Cluj aduna in jur de 80 de oameni. Am inceput in echipa de Scanning si eram responsabila sa primesc, sortez si sa scanez facturile distribuitorilor nostrii pentru colegii mei din AP (Accounts Payable), dupa care ma ocupam de arhivare. Eram foarte incantata sa fac toate taskurile, fiind primul meu loc de munca full time, tot ce vedeam si auzeam era complet nou. In acest rol am inteles procesul departamentului de Finante si cat imapct are munca mea. Am ajuns la un nivel in care aveam toate cunostintele si informatiile sa ii invat pe cei care intrau in echipa si evident m-am bucurat de aceasta noua oportunitate.

A fost incredibil de interesant pentru mine sa ajung sa cunosc toate tarile si culturile si regulile lor specifice. Eu sunt tipul de om caruia ii place sa invete despre noi culturi si sa ajung sa cunosc cat mai mult oameni, a devenit destul de clar unde vreau sa imi dezvolt cariera.

In timp am inceput sa lucrez in echipa de Travel and Expenses, unde cred ca am invatat cel mai mult. Eram responsabila de cererile de calatorie ale angajatilor din Germania. Am iubit acest rol! Mi-am imbunatatit Germana pentru ca trebuia sa vorbesc cu germani in fiecare zi, sa incerc sa le rezolv problemele sis a gasesc solutii pentru cazuri neobisnuite. Am invatat foarte multe despre SA, specificul legal al tarii, reguli de VAT, proiecte de business si multe altele. Am vazut cum echipa creste si i-am ajutat pe nou veniti sa se integreze la fel de usor cum m-am integrat si eu.

Pe masura ce eu cresteam si experimentam diverse roluri in Bombardier, compania a crescut considerabil in Cluj. In 2012, departamentul de Resurse Umane devine al a doua functie majora a Bombardierului in Cluj. Am simtit ca aveam nevoie de o schimbare in cariere avand in vedere ca Bombardier se extindea si se diversifica in aria de servicii si oportunitati. Asa ca am decis sa ma mut in Resurse Umane. Am lucrat in echipa care se ocupa cu tranzitia implementarii datelor pentru angajatii din Germania. Departament nou, reguli noi, sistem nou SAP, mult mai multa comunicare cu colegii din Germania si noi provocari. Fara doar si poate echipa s-a dovedit a fi la fel de incurajatoare.

Dupa un an si jumatate am decis sa ma intorc inapoi in departamentul de Finante, inapoi in echipa de Travel dar de data aceasta ca si Team Leader. Desi a fost vechea mea echipa si acelasi proces, provocarile au fost diferite de aceasta data pentru ca acum trebuia sa coordonez o echipa. Astazi sunt tot aici tot in aceeasi pozitie, iubesc ceea ce fac zi de zi si imi iubesc echipa.

Dupa mai mult de 7 ani in care am experimetat job-uri diverse pot spune cu certitudine ca Bombardier a fost cea mai buna alegere profesionala. Fiecare incercare pe care am avut-o si fiecare zi lucratoare m-a ajutat sa invat si sa cresc profesional.

Ce a fost surprinzator pentru mine a fost ca desi am lucrat majoritatea timpului in departamentul Financiar am avut tot timpul oportunitatea sa contruibui cu ceva inovator. Am fost implicata in organizarea de evenimente, am tehnoredactat si implementatt o revista interna, am organizat actiuni caritabile si am fost incurajata tot timpul sa fiu creativa. Am adaugat tot timpul un element personal tutror activitatilor pentru a-mi evidentia creativitatea si autenticitatea.

Faptul ca am fost inconjurata tot timpul de oameni tineri plini de energie si idei m-a influentat foarte mult. Pot sa spun ca am fost incurajata si pentru ca managerii mei m-au sustinut in toti pasii mei in dezvoltarea carierei. In schimb vreau sa le ofer aceeasi oportunitate celor din echipa mea.

Cred ca toata lumea ar trebui sa stie ca in momentul in care aleg Bombardier vor gasi un mediu foarte divers in care esti incurajat sa inveti, sa fii creativ, sa ajuti si cel mai important vei gasi oamenii care te vor ajuta sa ajungi oriunde iti setezi orizontul.

Pentru mine nu e un loc de munca. E locul in care am crescut, in care mi-am legat prietenii pe viata si unde am invatat ca daca lucrezi si investesti in tine poti sa realizezi orice iti propui.

Vino sa descoperi Bombardier Insights in 25 octombrie, ora 18.30, la The Office. Prima tematica va explora realitatea mediului de lucru de astăzi: tehnologie vs. om. Adrian Dragomir, HR Systems Manager, va vorbi despre “Abilitatile care fac organizatiile sa functioneze in epoca tehnologiei” (“Skills making organizations’ hearts beat in the age of the machine”.)

Te poti inregistra aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!