Localuri cu prețuri decente în centrul Clujului

Home $ Descoperă Clujul $ Ieși cu prietenii $ Localuri cu prețuri decente în centrul Clujului

Să ne imaginăm o situație destul de des întâlnită: ai avut o zi bună și ești într-o dispoziție excelentă, prin urmare, ai chef să ieși în oraș. Îți aduni o gașcă de prieteni și mergeți împreună într-un local drăguț din zona centrală, unde să puteți socializa. Totul decurge minunat, atmosfera e relaxată, mâncarea e gustoasă, băutura la fel. Nimic nu ar putea strica această împrejurare fericită. Nimic, până la nota de plată. Atunci, parcă începi să regreți acea ieșire, să te plângi de prețurile prea mari din Cluj și îți promiți că în următoarea lună vei sta doar în casă. Eu te-aș sfătui să nu te grăbești cu astfel de decizii. Secretul este să descoperi acele locuri minunate, uneori ascunse pe străduțe lăturalnice, care sunt accesibile pentru orice buzunar. Pentru a-ți ușura munca, îți propun mai jos câteva locuri din centrul orașului, unde poți petrece timp cu prietenii fără să-ți cheltui și ultimul bănuț din portofel.

Unde mănânci la un preț decent

Un local pentru orice buzunar se află tocmai pe una dintre cele mai cunoscute și circulate străzi clujene, Memorandumului. Aici găsiți cantina primăriei, denumită simplu, Memo 10. Interiorul este primitor iar cu fiecare ocazie îți vei putea face prieteni noi, pentru că datorită locurilor limitate vei împărți masa și cu alții. În plus, mâncărurile gătite au specific ardelenesc. Puteți opta pentru diferite variante la meniul zilei, cu sau fără supă, pentru care veți plăti între 10,9 și 15,9 RON.

#lunch #sunnyday #chicken #salad #vegetables #happy #sunnyday #curryvegetables #yummy ???

O postare distribuită de Elisabeth Mendoza (@mendoza.elisabeth) pe

O altă opțiune pentru meniul zilei este restaurantul Brisas, aflat pe Strada Napoca la nr 9. Aceștia se laudă cu mâncare sănătoasă și proaspăt gătită iar meniul zilei găsiți la 15 / 17 RON.

Kaja Tanya este unul dintre acele restaurante pe care le găsiți, din întâmplare, atunci când vă plimbați pe străduțe mai puțin cunoscute. Aflat pe Inocențiu Micu Klein, acest local vă întâmpină cu mâncare ca la mama acasă, dar are și preparate speciale pentru persoanele vegetariene. O supă vă costă 11, 12 lei, iar felul principal și garnitura 14, 20 lei. Să nu uităm de desert, clătite sau tartă cu fructe de pădure, prețul lor fiind 10 lei fiecare. Pe site se postează în fiecare zi mâncărurile gătite, căci meniul nu rămâne același.

Aveți poftă de paste? Înseamnă că trebuie să mergeți neapărat la Pasta la Vista (Strada George Barițiu 27). Vă grăbiți să ajungeți la muncă sau la facultate, dar tot aveți poftă de paste? Pasta la Vista este răspunsul și de această dată, căci oferă opțiunea to go. Puteți alege între 17 tipuri de astfel de preparate cu specific italian. Prețurile sunt 16 / 17 lei, iar dacă doriți ingrediente extra, veți plăti 2 lei în plus.

Yummy choice for a brunch. ❤️??

O postare distribuită de Rebecca Dunca (@rebeccadunca) pe

Unde poți bea cafea / ceai la un preț accesibil

Dacă ești în mare grabă, dar ai nevoie urgentă de o doză de energie, cafenelele to go s-au inventat tocmai pentru tine. Sunt foarte multe de acest gen în Cluj, dar eu sunt aici să ți le recomand pe cele potrivite pentru tine.

Pe Memorandumului la nr. 26 se află Teo`s Cafe. Nu știu cât de cunoscători sunteți voi în prepararea cafelei, dar eu cu siguranță nu pot spune care e diferența exactă dintre toate tipurile expuse pe tăbliță. Cei de la Teo`s Cafe vin în ajutorul nostru și ne explică pe site-ul lor ce conține băutura magică și gustoasă care ne trezește în fiecare dimineață. Prețurile diferă în funcție de mărimea paharului, dar oricare ar fi alegerea voastră, nu veți depăși suma de 9 lei.

Start your Week with something sweet! #monday #work #teoscafe #nessfrappe

O postare distribuită de Andrei Corbu (@crb_andrei) pe

Cum vă sună ideea unor băieți care servesc cafea de pe o bicicletă? Cu acest lucru se ocupă cei de la Captain Bean. Îi găsiți în Mihai Viteazu, în fața clădirii Central, dar și în fața Complexului Sora. Conceptul este unul interactiv, căci primiți sfaturi pentru a ști care este cafeaua potrivită pentru tine în acel moment. Denumirile produselor par a fi venite tocmai din armată, însă prețurile nu sunt foarte stricte. Un Espresso vă costă 3,5 lei, iar un Great White 7,5 lei.

Dacă aveți timp de savurat o băutură caldă, atunci vă recomand ceainăria Flowers (Str.Emil Isac, nr.11). Îmi place în mod deosebit ambianța acestui loc, simplitatea și bunul gust cu care sunt pictați pereții. Vă veți hotărî destul de greu în privința ceaiului, căci au numeroase sortimente, dar vă asigur că nu veți regreta. Și buzunarul vostru va fi mulțumit, căci prețurile sunt între 5-7 lei. Un alt local ascuns de ochii lumii, dar nu foarte costisitor, este Zorki. Îl găsiți pe Strada Ioan Rațiu, nr. 10, în apropierea Străzii Memorandumului. Design-ul, o combinație între vintage și modern, vă va face să vă simțiți ca acasă.

too many cute things #autumn #zorkiphotocafe #saturdays #cluj #phonepic

O postare distribuită de ifmagda (@ifmagda) pe

Unde poți bea alcool la un preț decent

Dacă îți dorești să ieși cu noii colegi de grupă să vă relaxați la o bere, am trei recomandări aflate în apropiere una de cealaltă: Yolka, Shto și Atelier. Vă avertizez de pe acum că trebuie să deschideți ochii atunci când căutați aceste localuri, fiindcă nu se află tocmai la vedere. Yolka se găsește în Piața Unirii, nr. 21. Intrați în curtea interioară după ce treceți de Janis și apoi urcați scările până la apartamentul numărul 3. Când intri aici, te simți ca într-o locuință și într-un colț de natură în același timp, căci pereții și tavanul sunt decorați cu plante și ramuri de copaci. Localul e proaspăt renovat, așa că vă recomand să îl vizitați, mai ales că o bere costă 7 lei.

Tot la etaj (nu în aceeași clădire) se află și Atelier (Strada Memorandumului, nr. 9). După cum îi spune și numele, este un loc al creației, mobilierul și lămpile fiind confecționate din carton. Spațiul este destul de încăpător, iar prețul berii este asemănător cu cel din Yolka. Pe aceeași stradă, dar vizavi (Memorandumului 6), veți găsi barul Shto, de la mișto, v-ați prins voi. Terasa este ideală pentru o seară de vară, căci poți admira pereții desenați cu graffiti si norișorii pufoși care își schimbă culoarea. O bere costă între 6 și 8 lei.

În caz că aveți nevoie de mai multă distracție și de muzica dată mai tare, sunt câteva cluburi unde băutura este la un preț accesibil. Spațiu Music Pub este locul perfect în care îți poți forța prietenii să cântați împreună la karaoke. Se află chiar sub Yolka, iar intrarea este de obicei liberă. Penru un shot veți plăti 5 lei, o bere 6 lei, iar un drink 11 lei. O altă opțiune unde puteți petrece până dimineața, este Revolution, aflat pe Memorandumului nr 13 (colt cu Ioan Rațiu), la subsol. Intrarea nu este scumpă, doar în serile tematice poate ajunge la 15 lei. Partea cea mai bună e aceea că toate băuturile, indiferent de felul lor, costă 5 lei în intervalul 22-23. Apoi, veți plăti 5 lei pentru un shot, 6 pentru o bere și 12 pentru un drink. Ultimul club pe care nu trebuie nicidecum să îl ratați, este Caro Vintage Club. Aici găsiți numeroase oferte pentru studenți, intrarea liberă până la o anumită oră, reduceri la băuturi și muzică bună. Dacă totuși nu ajungeți în nopțile norocoase, intrarea este 10 lei pentru fete, 15 pentru băieți, iar băuturile sunt între 6 și 16 lei.

??‍??

O postare distribuită de Nathan Bouin (@nathanbouin) pe

Voi ce alte locuri recomandați în zona centrală?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!