6 idei care să te inspire pentru acest Halloween

Home $ Articole $ 6 idei care să te inspire pentru acest Halloween

by | Oct 30, 2017 | Articole, Halloween

Articolul a fost revizuit în octombrie 2023.

This is Halloween! This is Halloween! De câteva zile cânt acest refren, pentru că mai avem puțin până… ne bate ziua de Halloween la ușă, când vom putea petrece o noapte întreagă îmbrăcați în costume scary și cu mult machiaj pe față. Eh, unii au petrecut deja, dar oficial Halloween-ul este in ultima zi din Octombrie 🙂

Uitați de spiritele rele și dați frâu liber imaginației. Dacă sunteți în căutare de idei pentru această sărbătoare, găsiți inspirație mai jos.

Joacă trick-or-treat

Nu e necesar să te oprești în primul club de acest Halloween, când poți face lucruri mai amuzante. Cu siguranță vecinii nu vor fi prea încântați dacă vei apărea la ușa lor costumat în vampir și le vei cere bomboane, dar prietenii tăi nu te pot refuza. E un prilej minunat să-i vizitezi pe cei cu care nu ai mai vorbit de multă vreme, să vezi fiecare ce chirie a mai găsit. În plus, tu ești musafirul, ceea ce înseamnă mâncare și băutură gratis. Bineînțeles, există și a doua variantă în care tu îți inviți prietenii acasă pentru o petrecere „de groază.”

Joacă hide-and-seek într-un loc bântuit
Cât timp a trecut de când nu te-ai mai jucat de-a v-ați ascunselea? Poate îți sună un pic depășit, un joc al copilăriei, dar nu cred că ai uitat cum îți bătea inima mai tare de teamă să nu fi găsit în ascunzătoarea ta. Acest sentiment este perfect pentru sărbătoarea de Halloween. Redescoperă plăcerea de a fi copil și strânge-ți gașca de joacă. Pentru mai multă adrenalină, alegeți un loc cu încărcătură istorică. Spre exemplu, Cetățuia nu a fost mereu doar un punct de observație, ci a servit și ca închisoare sau loc de execuție. Totuși, cea mai bună opțiune pentru un v-ați ascunselea înfricoșător, rămâne Pădurea Hoia Baciu, cunoscută pentru fenomenele paranormale. Aveți grijă doar să nu vă găsească vreo fantomă.

Vizitează Castelul Banffy din Bonțida
Nu, castelul Banffy nu este doar gazda festivalului Electric Castel, ci și un punct turistic important în județ. Deși locul pare abandonat, construcția impresionantă atrage turiști dornici să-i cunoască povestea. De ce să-l vizitați de Halloween? Pentru că unii localnici îl consideră a fi bântuit și susțin că se aud sunete ciudate noaptea târziu. De altfel, Discovery Channel a filmat aici unul dintre episoadele emisiunii “Vânătorii de fantome”. Vă încurajez și pe voi să aflați mai multe detalii despre legendele ce se ascund între pereții castelului Banffy.

Înfruntă-ți fricile

The Dungeon pune la dispoziție jocuri reale de escape rooms, originale și creative pentru pasionații de mister și investigație. Conceptul există din anul 2013 și este primul de acest gen din zona Clujului. Aici poți avea șansa de a-ți dezvolta spiritul muncii de echipă, atenția pentru detalii, și poți, în același timp, să te destinzi și să te deconectezi de la tot. Există o varietate de scenarii din care tu și gașca ta puteți alege, pe care te invităm să le descoperi aici. Ideea de bază este aceasta: tu și cu echipa ta sunteți blocați într-o încăpere neobișnuită și aveți la dispoziție 60 de minute sau mai puțin pentru a vă da seama cum puteți ieși. Aveți la îndemână câteva indicii și obiecte pe care trebuie să le potriviți pentru a dezlega misterul și să puneți cap la cap povestea. Accesul la joc se face pe bază de rezervare, așa că intră aici pentru mai multe detalii.

Petrece până dimineața într-un club
Chef de distracție? Avem. Costume și make-up strident? Facem rost. Rețeta perfectă pentru o noapte de club. Mai greu este să te hotărăști unde să mergi, pentru că majoritatea localurilor oferă premii și surprize celor care sunt îmbrăcați cel mai corespunzător pentru asemnea petrecere. De asemenea, beneficiați de reducere sau de gratuitate la intrare, trebuie doar să consultați ofertele. Până la urmă, cel mai bun mod de a alunga energiile negative este să dansezi. Noi vă propunem câteva idei de petreceri pentru Halloween aici.

Petrece de unul singur
Știu, sună foarte trist. Poate nu ai prieteni care să fie fani Halloween, deci nu ai altă opțiune decât să te bucuri tu însuți de această sărbătoare. Poate nu ai tu chef în acea seară să mergi undeva și nici energia necesară să socializezi cu alți oameni. Există atât de multe motive pentru care ai prefera să stai în casă singur de Halloween. Eu te înțeleg și îți propun câteva activități. Poți cumpăra dovleci grăsuți și să le sculptezi fețe înfricoșătoare. Aceștia sunt ornamentul must have pentru pervazul tău. O altă idee ar fi să stingi lumina, să te bagi sub pătură și să urmărești filme de groază. Dacă nu vrei să țipi atunci când apare dintr-o dată fantoma aia, te sfătuiesc să alegi o carte cu un subiect horror. Impactul va fi același, dar măcar nu te va auzi tot blocul. Hai că am glumit, găsești destule motive de #halloween să nu stai în casă!

Voi ce alte idei aveți pentru acest Halloween?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!