6 restaurante cu specific italian din Cluj, unde te poți bucura de adevărata „cucina italiana”

by | Nov 1, 2017 | Recomandări, Restaurante

Bucătăria italiană este una diversificată și joacă un rol important în filozofia italienilor asupra vieții. Nu-i de mirare că și noi suntem îndrăgostiți de ea. Paste, pizza, brânzeturi, risotto, sunt numai câteva dintre mâncărurile care ne încântă papilele gustative. Dilema cea mai mare rămâne, unde poți gusta preparate 100% italienești dacă locuiești în Cluj-Napoca? Nu trebuie să îți cumperi un bilet de avion doar pentru o seară de răsfăț, căci în oraș se găsesc câteva restaurante ale căror specialități te vor face să exclami: La vita è bella!

Bistro Sorriso
Aș putea spune multe lucruri bune despre Bistro Sorriso. Mâncarea e delicioasă, localul e aranjat cu bun-gust, iar odată ce intri în bistro, simți acel italian vibe. Totuși, cea mai atractivă idee mi se pare bucătăria deschisă. Dacă ești un curios înnăscut ca mine, poți urmări îndeaproape bucătarii în timp ce îți gătesc preparatul și îl aranjează cât mai elegant în farfurie. Scopul acestor oameni este să îți aducă câteva clipe de relaxare și un zâmbet larg atunci când guști din specialitățile lor.

Adresă: Calea Dorobanților, nr.48
Program: L-V: 8-22 / S: 6-23
Rezervări: 0786 041 444

 

Dine out with tomorrow’s birthday-boy ??? . . . . #dinner #mediteranean #food #seafood #pasta

O postare distribuită de Gabriela Tabarcea (@gabriela_tab_) pe

Da Pino
Da Pino este localul din care nu vrei să mai ieși, chiar dacă nu-ți plac spațiile înguste. Situat în centrul orașului, acesta reprezintă o oază de liniște în care te poți ascunde și uita de agitația lumii. Nu există nimic mai plăcut decât să te bucuri de un tiramisu, în timp ce oamenii grăbiți trec pe lângă tine. În plus, pastele și deserturile sunt pregătite proaspete, pentru a simți cât mai bine gustul aromat al mâncării. Localul funcționează și ca băcănie, de unde îți poți achiziționa cărnuri atât cu specific italian, cât și românesc, dar și brânzeturi, pâine sau sosuri.

Adresă: Strada Universității, nr 8
Program: L-V: 8 – 23 / S-D: 9 – 23
Rezervări: 0734 88 10 10

 

Pizzeria Napoli Centrale
Pizza sau paste? Mie îmi este foarte greu să aleg între aceste două specialități italienești. Nici meniul localului Napoli Centrale nu îmi face decizia mai ușoară, căci propune o gamă variată de preparate, care mai de care cu nume și ingrediente apetisante. Recomandarea mea ar fi, totuși, pastele Pomodoro Fresco, mai ales dacă sunteți fani ai sosului de roșii și ai gustului de busuioc. Localul este perfect pentru o ieșire în familie sau între prieteni, iar vara puteți să prelungiți poveștile în grădina plină de verdeață, care vă va trimite cu gândul la vacanță.

Adresă: Strada Dobrogeanu Gherea, nr. 17
Program: L-V: 10:30 – 23 / S-D: 11 – 23
Rezervări: 0264 431 903

 

❤️ @acozmuleseidenis ?

O postare distribuită de Mădălina Vanills (@classyandfabulousvanilla) pe

Da Vinci
Italia este o țară extravagantă, mereu în pas cu moda. Dacă sunteți în căutarea unui spațiu care să cuprindă aceste două trăsături esențiale, atunci trebuie să mergeți la Da Vinci. Interiorul este amenajat superb, iar mâncărurile sunt dintre cele mai alese. Italienii nu sunt recunoscuți doar pentru paste și pizza, ci și pentru felul în care gătesc fructele de mare. Cum vă sună un platou de creveți, calamari și langustine? Vă las pe voi să descoperiți gustul.

Adresă: Strada Fagului, nr 87
Program: D-J: 12 – 00 / V-S: 12 – 03
Rezervări: 0726 689 933

 

Preferatele mele #Davinci

O postare distribuită de Alex de la Orastie (@alex_de_la_orastie) pe

Club Italia
Ai ieșit alături de prietenii tăi să vă plimbați prin Parcul Central, însă de la atâta mișcare vi s-a făcut poftă de pizza. Unde mergeți să mâncați? La Club Italia, bineînțeles. Blatul este combinația perfectă între crocant și pufos, iar aspectul mâncării te invită să o mănânci din priviri. Dacă nu îți surâde o pizza în acel moment, poți comanda preparate din pește sau o porție de paste. Sau, poate, un desert sicilian?

Adresă: Strada Cardinal Iuliu Hossu, nr.27
Rezervări: 0760 789 222

Don Pasquale
La Don Pasquale cu greu vă putem recomanda un singur preparat cu specific italian, căci toate sunt gătite de bucătari pricepuți care știu cum să se joace cu aromele în fiecare farfurie. Pizza este preparatul lor minune, căci ingredientele folosite provin, în mare parte, din regiunile Italiei, ceea ce spune multe despre calitatea oferită. De asemenea, aveți opțiunea să alegeți între două tipuri de blat: clasic sau cu margini umplute cu mozzarella. Nici pastele nu sunt de ignorat. În ceea ce privește experiența mea cu acest local, eu n-am mâncat în nicio altă parte din Cluj un tiramisu mai bun ca cel de la Don Pasquale.

Adresă: Strada Napoca, nr.27
Program: L-J: 9.30-22 / V: 9.30-23 / S: 9.30-22 / D: 11-22
Rezervări: 0770 506 888

 

Voi ce restaurante cu specific italian ați încercat?

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This