6 restaurante cu specific italian din Cluj, unde te poți bucura de adevărata „cucina italiana”

Bucătăria italiană este una diversificată și joacă un rol important în filozofia italienilor asupra vieții. Nu-i de mirare că și noi suntem îndrăgostiți de ea. Paste, pizza, brânzeturi, risotto, sunt numai câteva dintre mâncărurile care ne încântă papilele gustative. Dilema cea mai mare rămâne, unde poți gusta preparate 100% italienești dacă locuiești în Cluj-Napoca? Nu trebuie să îți cumperi un bilet de avion doar pentru o seară de răsfăț, căci în oraș se găsesc câteva restaurante ale căror specialități te vor face să exclami: La vita è bella!

Bistro Sorriso
Aș putea spune multe lucruri bune despre Bistro Sorriso. Mâncarea e delicioasă, localul e aranjat cu bun-gust, iar odată ce intri în bistro, simți acel italian vibe. Totuși, cea mai atractivă idee mi se pare bucătăria deschisă. Dacă ești un curios înnăscut ca mine, poți urmări îndeaproape bucătarii în timp ce îți gătesc preparatul și îl aranjează cât mai elegant în farfurie. Scopul acestor oameni este să îți aducă câteva clipe de relaxare și un zâmbet larg atunci când guști din specialitățile lor.

Adresă: Calea Dorobanților, nr.48
Program: L-V: 8-22 / S: 6-23
Rezervări: 0786 041 444

Da Pino
Da Pino este localul din care nu vrei să mai ieși, chiar dacă nu-ți plac spațiile înguste. Situat în centrul orașului, acesta reprezintă o oază de liniște în care te poți ascunde și uita de agitația lumii. Nu există nimic mai plăcut decât să te bucuri de un tiramisu, în timp ce oamenii grăbiți trec pe lângă tine. În plus, pastele și deserturile sunt pregătite proaspete, pentru a simți cât mai bine gustul aromat al mâncării. Localul funcționează și ca băcănie, de unde îți poți achiziționa cărnuri atât cu specific italian, cât și românesc, dar și brânzeturi, pâine sau sosuri.

Adresă: Strada Universității, nr 8
Program: L-V: 8 – 23 / S-D: 9 – 23
Rezervări: 0734 88 10 10

Pizzeria Napoli Centrale
Pizza sau paste? Mie îmi este foarte greu să aleg între aceste două specialități italienești. Nici meniul localului Napoli Centrale nu îmi face decizia mai ușoară, căci propune o gamă variată de preparate, care mai de care cu nume și ingrediente apetisante. Recomandarea mea ar fi, totuși, pastele Pomodoro Fresco, mai ales dacă sunteți fani ai sosului de roșii și ai gustului de busuioc. Localul este perfect pentru o ieșire în familie sau între prieteni, iar vara puteți să prelungiți poveștile în grădina plină de verdeață, care vă va trimite cu gândul la vacanță.

Adresă: Strada Dobrogeanu Gherea, nr. 17
Program: L-V: 10:30 – 23 / S-D: 11 – 23
Rezervări: 0264 431 903

cut & crust

V-ați dori să aveți în farfurie o parte din istoria și tradiția regiunilor Lazio, Parma, Campania, Sicilia, Liguria și nu numai? Atunci e vremea să gustați frumusețea și măiestria culinară ale Italiei în forma “tonda” sau “longa”. Mai precis, într-o pizza doar a ta sau într-o pizza de jumătate de metru: combini două feluri și împarți cu cine vrei. La cut & crust este preparat totul după rețete tradiționale, scrise de un bucătar italian și doar cu ingrediente din Peninsula Italică. Nu mai rămâne decât să vă alegeți pizza preferată, să admirați tabloul din farfurie și să-l savurați felie cu felie.

Adresă: Strada Donath, nr 65
Program: L-S: 12.00 – 22.00  / D: 13.00 – 22.00
Rezervări: 0740 402 288

Club Italia
Ai ieșit alături de prietenii tăi să vă plimbați prin Parcul Central, însă de la atâta mișcare vi s-a făcut poftă de pizza. Unde mergeți să mâncați? La Club Italia, bineînțeles. Blatul este combinația perfectă între crocant și pufos, iar aspectul mâncării te invită să o mănânci din priviri. Dacă nu îți surâde o pizza în acel moment, poți comanda preparate din pește sau o porție de paste. Sau, poate, un desert sicilian?

Adresă: Strada Cardinal Iuliu Hossu, nr.27
Rezervări: 0760 789 222

Trattoria Fiorentina
Uneori, o salată sănătoasă este tot ce îți trebuie pentru o cină sățioasă. Dacă simți nevoia unui asemenea mix preparat în stil italian, poți încerca Trattoria Fiorentina. Localul este unul cochet, cu decorațiuni simple, însă de efect. Pentru o altă variantă de mâncare “ușoară”, puteți încerca vestitele bruschete.

Adresă: Strada Paul Chinezu, nr.2
Program: L-S: 12-23 / D: 16-23
Rezervări: 0264 439 418

Voi ce restaurante cu specific italian ați încercat?

Comentarii:

Sus
x

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

Accept Refuz