5 restaurante cu specific italian din Cluj, unde te poți bucura de adevărata „cucina italiana”

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 restaurante cu specific italian din Cluj, unde te poți bucura de adevărata „cucina italiana”

by | Nov 1, 2017 | Recomandări, Restaurante

Articolul a fost actualizat în iulie 2023.

Bucătăria italiană este una diversificată și joacă un rol important în filozofia italienilor asupra vieții. Nu-i de mirare că și noi suntem îndrăgostiți de ea. Paste, pizza, brânzeturi, risotto, sunt numai câteva dintre mâncărurile care ne încântă papilele gustative. Dilema cea mai mare rămâne, unde poți gusta preparate 100% italienești dacă locuiești în Cluj-Napoca? Nu trebuie să îți cumperi un bilet de avion doar pentru o seară de răsfăț, căci în oraș se găsesc câteva restaurante ale căror specialități te vor face să exclami: La vita è bella!

Bistro Sorriso
Aș putea spune multe lucruri bune despre Bistro Sorriso. Mâncarea e delicioasă, localul e aranjat cu bun-gust, iar odată ce intri în bistro, simți acel italian vibe. Totuși, cea mai atractivă idee mi se pare bucătăria deschisă. Dacă ești un curios înnăscut ca mine, poți urmări îndeaproape bucătarii în timp ce îți gătesc preparatul și îl aranjează cât mai elegant în farfurie. Scopul acestor oameni este să îți aducă câteva clipe de relaxare și un zâmbet larg atunci când guști din specialitățile lor.

Adresă: Calea Dorobanților, nr.48
Program: L-V: 8-17 / S-D: închis
Rezervări: 0786 041 444

 

Da Pino
Da Pino este localul din care nu vrei să mai ieși, chiar dacă nu-ți plac spațiile înguste. Situat în centrul orașului, acesta reprezintă o oază de liniște în care te poți ascunde și uita de agitația lumii. Nu există nimic mai plăcut decât să te bucuri de un tiramisu, în timp ce oamenii grăbiți trec pe lângă tine. În plus, pastele și deserturile sunt pregătite proaspete, pentru a simți cât mai bine gustul aromat al mâncării. Localul funcționează și ca băcănie, de unde îți poți achiziționa cărnuri atât cu specific italian, cât și românesc, dar și brânzeturi, pâine sau sosuri.

Adresă: Strada Universității, nr 8
Program: L-D: 8 – 23
Rezervări: +40 (734) 881 010

 

Pizzeria Napoli Centrale
Pizza sau paste? Mie îmi este foarte greu să aleg între aceste două specialități italienești. Nici meniul localului Napoli Centrale nu îmi face decizia mai ușoară, căci propune o gamă variată de preparate, care mai de care cu nume și ingrediente apetisante. Recomandarea mea ar fi, totuși, pastele Pomodoro Fresco, mai ales dacă sunteți fani ai sosului de roșii și ai gustului de busuioc. Localul este perfect pentru o ieșire în familie sau între prieteni, iar vara puteți să prelungiți poveștile în grădina plină de verdeață, care vă va trimite cu gândul la vacanță.

Adresă: Strada Dobrogeanu Gherea, nr. 17
Program: L-V: 10:30 – 23 / S-D: 11 – 23
Rezervări: 0264 450 500

 

Da Vinci
Italia este o țară extravagantă, mereu în pas cu moda. Dacă sunteți în căutarea unui spațiu care să cuprindă aceste două trăsături esențiale, atunci trebuie să mergeți la Da Vinci. Interiorul este amenajat superb, iar mâncărurile sunt dintre cele mai alese. Italienii nu sunt recunoscuți doar pentru paste și pizza, ci și pentru felul în care gătesc fructele de mare. Cum vă sună un platou de creveți, calamari și langustine? Vă las pe voi să descoperiți gustul.

Adresă: Strada Fagului, nr 87
Program: L-D: 12 – 23
Rezervări: +40 264 276 876

 

Tortelli Pasta Bar

De la Tortelli Pasta Bar de casă nu vei mai dori să pleci până nu epuizezi toate pastele din bucătărie pentru că întreg meniul îți va face insistent cu ochiul. Cu toate acestea, dacă nu vrei să testezi dish-uri care îți par foarte sofisticate, pastele carbonara reprezintă opțiunea ideală. Au varianta clasică, dar și o rețeta care prezintă câteva mici abateri de la cea originală, însă gustul ei te va uimi la fel de mult și vei cere și o a doua porție la pachet.

Adresă: Strada Virgil Fulicea 2
Program: L-D: 12 – 22
Rezervări: 0753 889 880

Voi ce restaurante cu specific italian ați încercat?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!