Cum a fost la Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2017

Home $ Articole $ Cum a fost la Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2017

by | Nov 12, 2017 | Articole, Cum a fost la

Aseară, la Cinema Florin Piersic a avut loc ediția cu numărul XXII a Nopții Devoratorilor de Publicitate. Evenimentul a strâns pasionații în domeniul advertising-ului, de la vârste fragede, până la vârste mai înaintate, dar și cei care știu să aprecieze un spot publicitar bun.

Și de ce și-ar dori câteva sute de oameni ca timp de câteva ore să vizioneze reclame? În primul rând pentru că reclamele spun povești, fapt ce le aduce un potențial mare de încărcătură simbolică. Iar dacă te gândeai că doar anumite categorii de produse au reclame eficiente, acest eveniment îți demonstrează contrariul.

La ora 20 și câteva minute, Nicu Bendea urcă pe scenă, cerându-și scuze pentru întârziere, prin câteva glume, mai ales despre trafic. El a dezmorțit sala, auzindu-se primele râsete, și a dat startul primului calup publicitar.

Fiind pasionată de advertising, am mers la eveniment cu așteptări. Și nu am rămas dezamăgită. Pot să spun că mi s-a lărgit perspectiva în ceea ce privește acest domeniu. M-a bucurat faptul că unele reclame, pe care le consideram foarte bune, au apărut în calupuri.

Reclamele au fost la produse/servicii diverse, din diferite țări. Au fost multe reclame recente, dar și unele mai vechi, chiar și din 2006. Am rămas surprinsă de efectele pe care le-au avut unele spoturi asupra spectatorilor. Aceștia au râs cu poftă la spoturi, fiind vizibil care erau foarte apreciate.

Încă din primele minute au început să se audă reacții din partea spectatorilor. Aceștia s-au amuzat de ironia prezentă atât de des în reclame. De exemplu concurența bine cunoscută dintre Burger King și McDonald’s produce de multe ori situații comice.

Tot la categoria umor, se  încadrează și reclamele care fac haz de necaz. Reclama de mai jos a stârnit foarte multe râsete, datorită reacției femeii față de situație. Fenomenul selfie a devenit o unealtă în mâinile publicitarilor.

De asemenea, unele reclame au mizat pe celebrități, cum e Neil Patrick Harris. Un exemplu relevant este o reclamă ce utilizează imaginile a doi președinți, pentru a sublinia un mesaj: Move faster.

După cum spuneam, reclamele au fost din mai multe țări, de pe continente diferite. Prin urmare, am avut ocazia să observăm alte moduri de abordare a fenomenului publicitar. O reclamă asiatică ce a stârnit multe hohote de râs este una la corpuri de iluminat.

Pe lângă reclamele comice, cele cu animale au stârnit foarte multe reacții. Spectorii nu s-au putut abține să nu scoată sunete de apreciere față de animale. Iar dacă pe lângă acestea, adăugăm și Crăciunul în reclamă, avem rețeta perfectă.

Au primit aplauze și spoturile care ilustrau campanii. Pe lângă oftatele ce se auzeau în cazul campaniilor anti-abandon al animalelor, a fost prezent și un spot anti-rasism, foarte apreciat de spectatori.

Astfel, a fost o noapte plină pentru devoratorii de publicitate, o noapte în care ne-am lăsat fascinați de creația publicitară.

Tu ai fost la Noaptea Devoratorilor de Publicitate? Ce spot ți-a plăcut mai mult?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!