5 cafenele din Cluj de care iubitorii de cărți se vor îndrăgosti

Home $ Articole $ 5 cafenele din Cluj de care iubitorii de cărți se vor îndrăgosti

by | Nov 13, 2017 | Articole, Ieși cu prietenii

Cum vremea nu e foarte prietenoasă zilele acestea, trebuie să găsim soluții. Dacă unii preferă să ia lucrurile ca atare, alții (și eu sunt vinovată) aleg să își îmbuneze ziua. Cum? Soluțiile sunt diverse: un fular călduros, o prăjitură sau mai mult timp petrecut cu animalul de companie.

Dar dacă ar fi să felicit vremea aspră pentru ceva, ar fi pentru că ne împinge la lectură. Iar dacă iubești cărțile, am rețeta perfectă pentru zilele friguroase: o cafea bună + o carte și mai bună. Te întrebi unde ar fi locul potrivit? Citește în continuare, pentru că azi îți propunem 5 locuri perfecte pentru citit.

Prima pe listă e Bookla. Aici e spațiul ideal pentru a te bucura de lectură și a avea lângă tine băutura preferată. Ce e de remarcat la acest loc, este faptul că nu e necesar să îți aduci de acasă cartea. Găsești aici cărți pentru toate gusturile, deci tot ce e nevoie să aduci e pofta de letură. Nu trebuie să îți faci griji că alții vor face prea mult zgomot în jur, pentru că toată lumea vine aici din același motiv ca și tine. Și pentru a fi sigur că citești cartea pe care ți-o dorești cel mai mult, o poți rezerva aici.

Str. Ion Andreescu, nr. 1
0731 366 717

Și dacă vorbim de cărți, nu puteam omite Koffer, ce îmbină conceptul de librărie cu cel de cafenea. Aici poți să descoperi cărți în timp ce savurezi o cafea delicioasă. Decorul ce imită o sufragerie te va face să te simți confortabil. Imaginează-ți că te scufunzi într-un fotoliu și te lași purtat de carte cât mai departe de cotidian. Dacă îți surâde ideea, vizitează cafeneaua-librărie cât mai curând.

Bulevardul 21 decembrie 1989, nr. 46
0264 450 251

Un loc mic, dar cochet, în care te poți bucura de o carte este Phil’s Cofee Shop. Cafeneaua aceasta parcă te face să uiți de agitația din oraș, oferindu-ți contextul pentru a călători în alte lumi prin lectură. Decorul, în nuanțe închise, nu îți va distrage atenția, iar atmosfera caldă te va face să pierzi noțiunea timpului. Singurul lucru care poate te va aduce înapoi va fi dorința de a savura cafeaua de specialitate.

Dorobantilor, nr. 21, colt cu Str. Pitesti
0364 738 377

How to start a productive day #morning #altomcluj #croissant #cafe #unmarketing #reading #viataincluj #mydayincj

O postare distribuită de Monica Ratiu (@moniqueroxeanne) pe

Un alt loc ce îți va lăsa imaginația să zburde este Cafeneaua Papillon. Cu un decor minimalist, cu fluturele ca motiv central, cum să nu îți lași aici imaginația să zboare? Te poți retrage aici pentru lectură, dar și pentru a savura cafele lor sau prăjiturile raw vegan de la Immasweetfit.

Str. Emil Isac nr. 9
0721 274 705

Dive into a good book every now & then! #makeportraits ⚓️?

O postare distribuită de Mihail Onaca (@mihailonaca) pe

La Meron este vorba de echilibru. Aici e vei putea citi relaxat o carte, iar filă după filă, parcă va fi mai greu să pleci. Atmosfera plăcută pe care o generează decorul e completată de gustul cafelei. Aici pasiunea se va transpune și în lectura ta. Mai rămâne să îți alegi cartea pe care o aduci cu tine.

Str. Napoca, nr. 3
0771 035 613

If some place is called "home of coffee", definitely is my home too ❤

O postare distribuită de Rali (@ralipopescu) pe

Voi ce alte cafenele frecventați atunci când vreți să vă retrageți în altă lume împreună cu o cafea bună?

Pentru când vă e lene să ieșiți din casă, dar parcă vă lipsește zumzetul din cafenele, puteți oricând da play aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!