Stiri

Classic Unlimited, la final. Pianistul Bogdan Vaida: „A fost tot ce am sperat sa fie si inca mult mai mult”

Classic Unlimited, turneul național de promovare a muzicii clasice în spații atipice, a ajuns la final.

Seria de concerte a început în 26 octombrie la Hala Fix din Iași, fosta hală industrială Moldomobila, a ajuns în berăria Casa cu Bere din Bistrița, a poposit la Alba Iulia în Cetatea Alba Carolina pentru ca mai apoi să ajungă la București, în librăria Cărturești Carusel, în magazinul Pegas din Timișoara și s-a încheiat cu patru concerte la Cluj: în atelierul de reparații Autoworld Audi, tipografia Daisler Print House, biroul Fapte și sediul Betfair Cluj din clădirea The Office.

Classic Unlimited a fost tot ce am sperat să fie și încă mult mai mult. Au fost trei săptămâni intense, cu multă muncă, oameni extraordinari, locuri inedite, o echipă cum nu poți să-ți dorești mai faină și mai ales multă muzică pe care am redescoperit-o în diverse locuri. Spuneam la începutul turneului că-mi doresc să învăț cât mai multe din acest proiect. Cred că s-a schimbat ceva în mine datorită proiectului și probabil că vor trece săptămâni sau luni până când voi putea înțelege cu adevărat tot ce s-a întâmplat aici. Au fost trei săptămâni în care am fost un pianist fericit, iar Classic Unlimited este cel mai frumos cadou pe care mi l-aș fi putut dori – spune pianistul Bogdan Vaida.

Public curios, dornic să descopere muzica clasică în locuri neconvenționale

În cadrul concertelor, pianistul le-a arătat participanților că muzica clasică poate să fie accesibilă și că este ușor de înțeles, dacă e adusă într-un mediu prietenos, deschis, în care publicul se simte confortabil. În total, peste o mie de persoane au luat parte la concertele Classic Unlimited.

Programul concertelor a inclus un Intermezzo de Johannes Brahms, Nocturna op. 48 nr 1 de Frédéric Chopin, Toccata de Sigismund Toduță, Rapsodia Ungară de Franz Liszt și Tablouri dintr-o expoziție de Modest Mussorgski.

Turneul Classic Unlimited a avut o energie foarte bună în jurul lui. S-a văzut asta și în interiorul echipei noastre și mai ales la publicul participant la concerte. A fost o experiență foarte bună pentru noi. Marea victorie este că am reușit să dăm culoare muzicii clasice și să avem în săli un public foarte curios, dornic să descopere. Iar Bogdan a avut grijă să îmbrace muzica în ceva pe gustul lor, ceva ce să-i atragă – spune Alin Vaida, director executiv Fapte.

Găzduiți un concert Classic Unlimited în 2018
Succesul ediției din această toamnă îi determină pe organizatorii turneului să se gândească la o continuare a proiectului. Classic Unlimited va avea a doua ediție în 2018, iar de acum este deschisă o listă cu locuri în care pot fi organizate anul viitor concerte de muzică clasică.
Orice firmă, instituție, organizație sau persoană fizică poate propune un loc de desfășurare pentru viitoarele concerte Classic Unlimited. Propunerile se primesc online pe site-ul classicunlimited.ro.

Classic Unlimited este un turneu organizat de Fapte, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de Staropramen și Almdudler.

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Sat 19

Love and Marriage | Târgul de Nunți

18 January, 10:00 am - 20 January, 6:00 pm
Sat 19

Cluj Wedding Style 2019

18 January, 11:00 am - 20 January, 6:00 pm
Sat 19

Bună seara, prieteni! @ Hugo the Office

18 January, 8:00 pm - 19 January, 11:00 pm
Sat 19

Tryptamine Sounds with Aldaris @ Sisters

19 January, 4:00 pm - 20 January, 12:00 am

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC