Sfaturi pentru mahmureală primite de la barmani

Home $ Articole $ Sfaturi pentru mahmureală primite de la barmani

by | Nov 21, 2017 | Articole, Recomandări

Mi se pare că ziua de marți e potrivită pentru orice subiect. Pentru că după un început de săptămână… variabil, n-ai de unde ști cum te vei trezi. Poate vei avea chef de o prăjiturică. Sau să mergi la tir cu arcul. Poate ai chef să mergi la teatru, să te bucuri de un spectacol. Sau poate vrei să mergi cu prietenii la un pahar de whiskey. Sau mai multe pahare. Și în acest ultim caz, ne-am gândit că ți-ar prinde bine niște sfaturi, motiv pentru care am vorbit cu Mihai Pop și alți barmani de la Charlie. Știți voi, să ne ghideze un pic în lumea aceasta a mahmurelii.

E important să bei cu măsură, iar acest lucru se învață în timp și de obicei prin practică, însă nu ar strica să știi și puțină teorie. Pentru că după vreo 10 beții știi deja cât poți duce (probabil din ce în ce mai mult), știi care sunt tipurile de alcool cu care… reacționezi mai repede, dar de ce să nu ai și niște cunoștințe de bază despre cum să bei ca să te bucuri, nu ca să îți plângi în pumni a doua zi?

Acum, o să împărțim sfaturile primite în 3 categorii: unele de care trebuie să ții cont înainte să bei, unele pe care să ți le amintești în timp ce bei și unele pentru… the morning after, în caz că te-a luat valul și ai ajuns să te trezești cu o mahmureală de prima clasă.

Înainte să pornești într-o aventură nebună cu tovarășul Alcool, e foarte important să mănânci, recomandat ar fi să fie ceva cu mai multă grăsime. Și nu trebuie să fie neapărat niște mititei, poți apela și la grăsimi sănătoase, cum ar fi peștele gras, avocado sau ouăle. Mai apoi, ai grijă să fii cât de cât odihnit și hidratat. Pentru că măcar odată ai ales să te faci praf după ce dormisei 2h și organismul tău credea că v-ați pierdut în deșert… și știi bine ce ”fain” a fost. Deloc. Trebuie să fii fresh înainte să pui mâna pe pahar dacă vrei să te trezești a doua zi fără regrete. Dacă-i dai organismului alcool fără a-i oferi lucrurile de bază, pe care le-am enumerat anterior, dude… you might have a problem.

În timp ce bei, nu uita că mai există un lichid extrem de necesar pe acest pământ și acela este apa. Alcoolul deshidratează, nu te lăsa convins că-ți va rezolva toate problemele, pentru că nu o va face. ”Încearcă să rămâi pe un singur tip de alcool”, asta mi-a zis tata de când m-a văzut plecând la prima petrecere și-i sunt recunoscătoare până-n ziua de azi. Știu că de obicei se întâmplă să bei gin tonic la începutul serii, după ce se adună gașca beți 2 shot-uri de tequila, iar pe final, când mai tragi cu ochiul în portofel, te mulțumești cu 2 beri. Nu o face, o să doară rău. Decide din primele momente de ce ai poftă and stick to the plan. Și nu te grăbi, că nu e întrecere în niciun club, în niciun local, nu te judecă nimeni că ai băut un pahar într-o oră. Mai sigur decât faptul că Pământul e rotund e că cea mai proastă idee ever e ”Hai să ne prefacem că paharul acesta de vodcă e un shot” și să dai totul pe gât. În ultimă instanță – consumați responsabil. 3-4 unități pentru un bărbat și 2-3 pentru o femeie sunt mai mult decât suficiente. Iar dacă totuși simți nevoia / vrei mai mult, nu trebuie să bei 14 ginuri tonice contra-cronometru. Take your time.

Dacă tot nu ai înteles până acum ce-s cu sfaturile astea, poți să te uiti la documentarul “The Truth About Alcohol” pe Netflix sau aici.

The place where fun meets class. @charliepub

A post shared by Charlie Pub (@charliepub) on

Și… e posibil să fi uitat de câteva din aspectele menționate (sau să le fi ignorat cu bună știință), iar a doua zi te vei trezi cu ea în pat. Cu Mahmureala. Primul lucru pe care o să-l faci, aproape inconștient, e să bei apă. Și e normal, bea câtă poți, dar nu te limita doar la asta și mănâncă, chiar dacă nu ai poftă. Încearcă, pe lângă o masă caldă, și fructe, cum ar fi bananele, pentru că sunt bogate în vitamine. Și nu te sfii chiar să iei niște vitamine, pentru că te vor ajuta să îți revii mai repede. Dar sub nicio formă nu te grăbi să-ți faci o cafea sau să ieși cu prietenii la o cafea și să vă plângeți de milă. Corpul tău e îndeajuns de dezhidratat, nu mai are nevoie de încă o băutură care să-i facă același lucru. Într-un final, s-ar putea să-ți amintești expresia ”cui pe cui se scoate” și să decizi să… mai bei ceva. Expresia asta e un mit, nu mai bea, pentru că la un moment dat tot o să trebuiască să te oprești și mahmureala va fi pe măsură. Groaznică.

How do you start your weekend? #whisky

O postare distribuită de Charlie Pub (@charliepub) pe

Aici aveți și câteva ponturi internaționale, mai exact cum se descurcă ceilalți de pe glob în condiții nefaste de mahmureală. Doar nu vă luați după italieni, căci e evident că nu știu săracii cum și ce să facă, din moment ce toate națiile își umplu burticile, iar ei beau un espresso. Che cosa…

Tu îți aminești ultima ta mahmureală? Tell us your story in the comment sections.

Btw, uite ce ar vrea un barman să știi, fără să pari un amator atunci când comanzi la bar.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!