5 cocktail-uri simple pe care le poți face acasă

by | Dec 1, 2017 | Articole

Azi avem motive de sărbătoare! Pe lângă dragostea pentru patrie, mai e și dragostea pentru Sfânta Vineri, weekend și odihnă. Mulți dintre voi ați profitat de mini-vacanță și v-ați luat zborul, alții aveți oaspeți în vizită, iar unii pur și simplu aleg să se relaxeze. În toate cazurile văd implicat în scenariu și un cocktail apetisant, pe care ne-am gândit că poate vă încumetați să-l pregătiți singuri. Nu de alta, dar au trecut vremurile în care doar combinam vodca cu sucul de mere și spuneam că am avut o petrecere reușită. E timpul să ne maturizăm… din punct de vedere alcoolic, să facem și să bem niște băuturi serioase. Hai să vedem propunerile noastre, apoi completați voi cu alte idei.

Jacqueline

Ingrediente: 70 ml vin alb sec, 20 ml suc lămâie, 10 ml sirop de grenadină, se pot adăuga și 30 ml de vodcă (dar nu ați imita perfect rețeta originală), cuburi de gheață.

Wow, nimic nu-i mai simplu ca prepararea cocktail-ului acesta, pentru că ingredientele, după cum puteți observa, sunt destul de basic. Vă treziți cu o mătușă care a uitat să-și anunțe sosirea la ușă? Nu o lăsați să observe dezordinea și casa voastră, mixați ingredientele, adăugați gheață, shake it good, și serviți minunea într-un pahar de sticlă tip ”tumbler”. Băutura este una foarte fresh, fiind una tipic franțuzească de vară, destinde atmosfera în doar câteva minute, așa că preparați-o cu încredere ori de câte ori vă treziți într-o încurcătură sau discuțiile cu prietenii devin mai încordate.

Rosé Pamplemousse (Rosé Pamp’)

Ingrediente: o sticlă de vin Rose, 50 ml sirop de grenadină, 30 ml suc de grapefruit, gheață (opțional).

Poate că atunci când ați văzut denumirea acestui cocktail v-ați gândit automat că nu are niciun sens să-l faceți, din moment ce o să fiți întrebați ce e și nu o să știți să-i pronunțați numele. ”Pamplemousse-ul” acesta nu e așa înfricoșător pe cât pare, e doar franțuzescul pentru grapefruit, iar în lumea delicoasă a cocktail-urile se referă la lichiorul de grapefruit. Amestecați toate cele enumerate mai sus și adăugați câteva cuburi de gheață sau puneți-l la frigider pentru a-l servi rece, de preferat într-un pahar cu picior. Este potrivit pentru mesele cu un aer mai fancy, poate atunci când chemați familia la voi pentru a sărbători ceva sau colegii de la lucru pentru a cina. Cheers!

#Aperotime #sante #rosepamplemousse #provence #vacancesausoleil #happy

A post shared by Jacot Laura (@ulyaoth) on

French 75

Ingrediente: 45 ml gin, 15 ml suc de lămâie, 7.5 ml sirop de zahăr, șampanie.

Și dacă vreți ceva și mai pretențios, ce vă duce cu gândul la eleganță și grație deosebită, French 75 este alegerea perfectă. Se servește cu precădere în momentele de sărbătoare, e un pahar care nu ar trebui să lipsească de la petrecerea de Revelion, de exemplu, dacă vă doriți ceva mai mult decât șampanie. La fel de potrivit e pentru momentele când dați o veste măreață: intrarea la Medicină, job nou, logodnă, așteptarea unui copil, și altele din seria aceasta. Adăugați ginul, sucul și siropul într-un shaker cu gheață. Agitați și turnați într-un pahar gol, pe care îl completați cu șampanie. Enjoy the moment!

My first attempt of a #french75 #cocktails #french75cocktail #gin #champagne

A post shared by Chris Boulton (@lifethromylens) on

Black Velvet

Ingrediente: Bere Guinness Stout (neagră), șampanie / prosecco.

Ok, acesta-i super simplu de făcut… nu că celelalte ar fi fost tare complicate. După cum vedeți, aveți nevoie doar de două ingrediente. Unii zic că trebuie să aveți o cantitate egală în pahar de Guinness și șampanie, alții că cea din urmă ar trebui să fie dublă, eu zic că puteți să încercați ambele variante și decideți voi care vă place mai mult. E foarte important să puneți în pahar mai întâi partea ”bubbly”, pentru că dacă faceți invers nu se vor combina lichidele în totalitate și va trebui să agitați, așa că vă scutiți din start de o muncă în plus. E o băutură extrem de populară în Irlanda și se integrează de minune la petrecerile cu prietenii. Așa că nu vă fie frică să încercați și ceva nou, good things are not found in your comfort zone. Neither good drinks. 

#blackvelvetcocktail Guiness and cava perfect separation ?? getting good at these cocktails now #freixenetcava #guiness ??

A post shared by Charlotte Grace ? (@charlotte_grace_91) on

Cuba Libre

Ingrediente: 50 ml rom, 150 ml Cola, 20 ml suc de lime, gheață.

De pe listă nu putea lipsi una dintre cele mai populare băuturi pe bază de rom. Există o întreagă dezbatere pe marginea brandului de alcool pe care să-l folosiți, noi recomandăm Havana. Modul de preparare vă este probabil cunoscut tuturor, de la trasul cu ochiul la barmanii care vi-l făceau în cluburi sau la festivaluri: se toarnă sucul de lime peste gheața din pahar, se adaugă romul și se umple cu Cola. Amestecați și serviți într-un pahar înalt. Potrivită pentru orice fel de întâlnire, Cuba Libre are gustul acela de libertate pe care a marcat-o la un moment dat și va fi greu să vă opriți la un singur pahar. Sfatul meu e să nu vă începeți seara cu acest cocktail dacă nu sunteți puși pe fapte mari.

Pentru cei pe care i-am făcut curioși, aici găsiți o listă cu 178 de rețele de cocktail-uri care vă vor transforma în gazda cea mai iubită și vizitată.

Ce ziceți, v-ar tenta să vă pregătiți singuri următorul cocktail? Vă lipsește un ingredient? Au băieții de la Boozy Delivery grijă să vi-l aducă acasă. Comandați aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This