6 motive pentru care merită să mergi la Târgul de Crăciun Cluj

Home $ Articole $ 6 motive pentru care merită să mergi la Târgul de Crăciun Cluj

by | Dec 4, 2017 | Articole, Recomandări

It is that time of the year, folks! Pe super mulți dintre voi deja i-am văzut în Piața Unirii, încă de la inaugurarea Târgului, iar până la sfârșitul anului sper să treceți cu toții măcar de 3 ori, că motive aveți destule. Dacă tocmai v-ați încruntat la citirea cuvintelor anterioare și v-ați întrebat ”Ce vorbește fata asta?”, vă povestesc eu care-mi sunt ”scuzele” ca să-mi fac drum spre centru și o să vedeți că aveți și voi destule activități, evenimente și bunătăți / cadouri care să vă scoată din casă.

credit foto: Marius Mariș | Komiti

Treceți pe la Căsuța lui Moș Crăciun
Pentru că anul acesta are hăinuțe noi și mai mult loc pentru cei mici și pentru părinți, Căsuța lui Moș Crăciun rămâne un punct de reper în cadrul Târgului, și nici nu are cum să fie altfel, când atmosfera dinăuntru ei ne transpune direct la Polul Nord, în atelierul cu spiriduși. Copiii sunteți așteptați la ”atelierioane” creative, fie că le aleg pe cele de pictură, modelaj, lucru manual sau altele. Moșul, puș pe șotii ca de obicei, va avea parte și de invitați speciali și a pregătit pentru participanți spectacole de teatru de păpuși și povești captivante. Chiar dacă nu mai sunteți la vârsta potrivită pentru a lua parte la activitățile din căsuță, sau poate încă nu ați ajuns în ipostaza de părinte sau bunic, nimeni nu vă oprește să trageți cu ochiul și să gustați o fărâmă din dulceața copilăriei. Vedeți lista completă a atelierelor aici. Și nu uitați să luați Tramvaiul lui Moș Crăciun în drum spre casă.

Participați la manifestările artistice
Concerte – de pian, de operă, folk, de colinde, de muzică populară, jazz, blues – spectacole – de tango, folclorice, de artificii – piese de teatru, parada lui Moș Crăciun, artiști români îndrăgiți, trupe live, credeți că va lipsi cineva din piață? Doar voi, dacă nu sunteți pe fază. Da, știu că-i frig afară și vă e groază să ieșiți din păturică, eu vă înțeleg mai bine ca oricine, dar pe cuvântul meu că-i mai cald în Piața Unirii. Ori m-a încălzit pe mine entuziasmul, ori nu știu. Și în orice caz, nu-s grade în termometre și în aer pe care un pahar de vin fiert să nu le poată încălzi. Aici găsiți și programul spectacolelor.

#targuldecraciun #cluj #clujlife

A post shared by Gabriel (@gabrielaldea) on

Pozați familionul și câștigați o vacanță la Paris
Nu-i treabă ușoară să adunăm bunici, verișori, unchi, mătuși, cățel, purcel pentru sărbătoarea Crăciunului, dar e musai să o facem, pentru că suntem un familion. Iar când ne strângem cu toții, momentul trebuie indiscutabil imortalizat și pun în ramă. Sau pe Facebook și Instagram. La Târg puteți face portretul de familion într-un decor frumos colorat, de sărbătoare, postați poza cu #PortretDeFamilion pe Internet, relatați prin ce aventură ați trecut prin a putea fi cu toții laolaltă și intrați automat în cursa pentru o vacanță la Paris cu toate cheltuielile de cazare și deplasare acoperite. Pentru întreg familionul, desigur.

Mergeți la patinoar cu gașca de prieteni
Sincer acum, ați înconjurat vreodată statuia din Piața Unirii? De curiozitate măcar, nu că ar avea vreo însemnătate treaba asta. Eu una am fost foarte entuziasmată să aflu că patinoarul a luat anul acesta o formă nouă și că putem juca prinsa pe patine în jurul statuii impunătoare din centru, mai lipsește doar să-mi fac curaj și să merg. Și patinele, dar nu-i problemă, că le închiriez de acolo. Patinoarul funcționează de luni până joi în intervalul orar 10.00 – 22.00, iar în weekend până la 23.00. Ne vedem pe gheațăăăă. În poziție verticală, sper.

Cumpărați, cumpărați, cumpărați
În mod normal nu aș încuraja un astfel de comportament, dar… e luna cumpărăturilor, n-avem ce face. Pe lângă căsuțele unde veți găsi tot felul de chestii și chestiuțe, de la accesorii, până la mănuși și căciuli, gentuțe și altele, vă vor mai apărea în cale tot felul de tentații… culinare. N-are sens să le rezistați, eu m-am desfătat cu de toate, pornind de la castanele prăjite și până la mezelurile și brânza cu care am plecat acasă. Mi-am zis că probabil așa știi că te-ai maturizat, nu mai cumperi doar dulciuri la Târgul de Crăciun și vrei ceva tradițional românesc. În plus, fiecare cumpărătură pe care o faceți înseamnă 1 leu donat unei cauze alese de organizatori: familia Lorincz. Despre asta puteți afla mai multe aici.

#Cluj ?

O postare distribuită de • Sandra Bendre • (@sandrabendre) pe

Aflați câte zile mai sunt până la Crăciun
Luna decembrie e, cu siguranță, ce mai aglomerată din an. Fuga după cadouri, planificatul întâlnirilor cu prieteni veniți acasă din toate colțurile lumii, zbuciumul constant de a ajunge și la sală pentru a putea profita la maxim de mâncarea mamei, diverse activități specifice iernii… Nu-i treabă ușoară, e de înțeles că nu mai aveți când să numărați zilele până la venirea lui Moș Crăciun. Ce bine că există în Piață o instalație care face asta în locul nostru, iar noi ne putem continua goana nebună. Vă sfătuiesc să mai trageți și aer din când în când, ascultați un concert cu muzică pe placul vostru și închideți ochii. Toate vin, toate trec.

AMR 23 zile #vinecraciunul #cebine #23decadouridacasepoate

A post shared by Dana Rogoz (@danarogoz) on

Voi ați fost la Târgul de Crăciun sau… ce mai așteptați? Și dacă am pierdut vreun motiv, please shoot it in the comments.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!