5 băuturi calde de sezon pe care să le încerci iarna asta

Home $ Articole $ 5 băuturi calde de sezon pe care să le încerci iarna asta

by | Dec 7, 2017 | Articole

Eu am mai spus-o și o să continui să o spun până nu o să mai pot: urăsc frigul! Nimic nu mă enervează mai tare ca vremea mohorâtă, cerul întunecat și frigul ăsta care-ți îngheață mâinile și nasul. Nici măcar ipocrizia oamenilor. Dar, optimistă din fire cum sunt, încerc să nu fiu o grumpy cat timp de 5 luni cât se prelungește starea asta în termometre și să găsesc ceva care să-mi aline suferința. O cană de căldurică, de exemplu. Mai exact, câteva băuturi calde de sezon cu care mă pot consola în Cluj.

Începem cu Hugo Restaurants, despre care am o vagă bănuială că îmi împărtășesc antipatia pentru ce se întâmplă afară, pentru că s-au pregătit temeinic să lupte cu frigul iarna aceasta. Au un meniu nou de băuturi calde și aromate în care au inclus două sortimente de cafea, Mickey’s peanut butter şi Marshmallow coffee, patru variante de ciocolată caldă (cu Amaretto, Baileys, Oreo sau Raffaello), nelipsitul vin fiert și… preferata mea: o băutură caldă fără alcool, denumită Hugo’s delight, din suc de pere, sirop de caramel și scorțișoară. Eu sunt mare fan al celor trei ingrediente enumerate, așa că atunci când le-am văzut pe toate într-o căniță de la Hugo, am și uitat cât de supărată eram că a trebuit să merg prin frig până la ei. A meritat, ăsta-i adevărul.

Nici la Livada nu ai de ce să te plângi. În afară de faptul că parcă ai vrea să mănânci câte un pic din toate și… n-ai cum, căci trebuie să te decizi la un fel de mâncare până la urmă. Maximum două. Însă la capitolul băuturi calde de sezon alegerea este una destul de simplă, deci mai bine mergeți la ei înfrigurați, și nu înfometați. Bineînțeles că găsiți aici vin fiert, dar eu optez întotdeauna pentru ciocolata lor caldă, are o textură foarte interesantă. Pufoasă, cremoasă, nici foarte dulce, consistentă, parcă simți toate senzațiile când o guști. Definitely worth a shot. Și mai ales seara, când localul e semi-luminat, afară ninge, înăuntru e cald și bine și poate prindeți un loc lângă brăduț, iar ciocolata din cană nici n-ar putea să vă facă mai fericiți de atât.

Ca în fiecare an, și Marty Restaurants sunt pregătiți cu câteva băuturi călduțe, Winter Specials le spun ei. Pe lângă vinul fiert și o ciocolată caldă pe care încă nu mi-am făcut curaj să o încerc pentru că primul ingredient e înghețata de vanilie and it gives me chills, au o chestie simpatică numită Yellow Mellow. E o combinație între suc bio de cătină, suc de mere infuzat, ghimbir, cimbru, bucăți de măr și portocală, arată apetisant, și în plus, donați și un leu pentru o cauză caritabilă dacă comandați unul din aceste preparate sau oricare din meniul de iarnă. Delicious and for a good cause, I say that is a nice combo.

Nu uitați să treceți pe la Târgul de Crăciun, oricât de înghețate vă sunt mâinile și picioarele. Mie nu-mi plac deloc evenimentele care se desfășoară în aer liber iarna și mi-a luat ceva timp să mă conving să merg în Piață, dar chiar m-au prins în filmul lor. Poate că e și din cauza schimbării de imagine, poate or fi și motivele pe care le-am enumerat în articolul de aici, dar un lucru e sigur: vinul fiert în paharele acelea colorate ajută cu siguranță. Luminițele și voia bună nu țin de cald, dar vinul da. Și dacă, printr-o aliniere nefastă a stelelor, nu sunteți fani ai vinului fiert, puteți încerca și alte băuturi calde, cum ar fi cidrul fiert sau chiar berea artizanală fiartă. Asta, desigur, ca să ieșiți din zona voastră de confort, unde găsim doar ceai și ciocolată caldă.

Am totuși un eveniment pentru care înfrunt mereu vremea rea cu zâmbetul pe buze. E vorba de Street Food Festival, bineînțeles, care ne-au pregătit și anul acesta o ediție de Crăciun – Christmas Goodies. Se desfășoară în Piața Muzeului, să nu care cumva să-i căutați pe Potaissa. Ideea e că vor avea și ei standuri cu băutură și recomandarea noastră ar fi să încercați ”eggnog-ul” – lichiorul de ouă, despre care se spune că are un gust parcă special inventat pentru Crăciun. Conține ouă bătute, ghimbir, rom spice, nucșoară, frișcă lichidă și scorțișoară, și-l găsiți la Ce? Cocktail Bar. Și o să aflați voi când gustați băuturile de ce au ales denumirea asta pentru standul acesta.

Și încâ câteva ponturi, că nu mă pot abține. La Sisters găsiți cidru fiert, vinul de la Bujole e to die for și extra instagramable, la Yolka am băut recent un fel de vin fiert fără alcool, și la Casa TIFF au niște băuturi calde delicioase (cu și fără alcool, după preferințe), dar care nu apar în meniu, întrebați de ele că există.

Voi ce ați mai adăuga la lista noastră?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!