Unde îmi place pizza în Cluj | #adelicious

Home $ Articole $ Unde îmi place pizza în Cluj | #adelicious

by | Dec 8, 2017 | Articole

Salutare! Sunt Adelicious si imi place mancarea delicioasa din Cluj. Lista mea de preferinte cuprinde cele mai bune preparate ale localurilor din Cluj, pe care le aleg cu atentie. Urmareste-mi recomandarile si descopera tot ce e delicios!

Cand intrebi pe cineva “Ce mancare iti place?”, unul dintre raspunsuri va fi cu siguranta “Pizza!”. Originara din Napoli, pizza era in trecut mancarea muncitorilor saraci din zona napoletana, care aveau nevoie de mancare ieftina, care se prepara si consuma rapid. Aluatul intins, acoperit cu diferite ingrediente, vandut pe strada sau in bodegi, a devenit astfel o mancare servita la orice ora din zi. Iar primele pizza, “mancarea saracilor”, aveau exact ingredientele pe care noi le apreciem atat de mult acum: rosii, branza, ulei si usturoi.

Pizza este unul dintre preparetele mele preferate. Mie imi place tot ce e cu branza, cu multa branza, cu multa branza care se topeste si se intinde. In consecinta, pizza se afla in topul preferintelor mele.

In principiu, pizza e buna peste tot, cu conditia sa fie facuta cu ingrediente de calitate. In Cluj, mie imi place in mod deosebit in doua locatii: la Napoli Centrale si la D’Autore.

La Napoli Centrale imi place blatul gros si pufos, usor ars pe margini, acoperit de mozzarella din abudenta. Eu imi creez o pizza, pornind de la Prosciutto Cotto, care are sos de rosii, sunca si mozarella, peste care adaug porumb si ardei rosu copt. Give it a try! Napoli Centrale este unul dintre cele mai vechi restaurante din Cluj. A fost deschis in 1998 ca o afacere de familie, cand italianul Genaro le-a facut cunostinta clujenilor cu o pizza veritabila, ca in Napoli. Alte feluri de pizza pe care le-am incercat si pe care le recomand sunt: Quatro Formaggi, Diavola, Prosciutto Crudo, Margherita.

La D’Autore imi place blatul subtire, crocant si aroma intensa de usturoi. De loc am aflat de la un prieten, care aflase de la un prieten, care la randul lui aflase de la un alt prieten. La prima vizita, dupa un lant atat de strans de recomandari, am mers cu asteptari destul de ridicate. De cum am ajuns, m-a surprins locatia: un soi de garaj, construit in jurul unui cuptor imens, cu cateva mese aranjate pe o terasa improvizata. Am rasfoit meniul, am ales o pizza cu sos de usturoi si mozzarella di bufala si am asteptat curioasa comanda. Prima felie, m-a dus direct in Italia, intr-o pizzerie din aceea veche, ascunsa de privirile necunoscatorilor, care te cucereste cu gusturi desavarsite. Pizza mea preferata la D’Autore este Caprese, iar cand mi-e pofta si de carne, aleg Crudaiola. Am mai incercat si pizza Seba si mi-a placut.

A little bit of Italy #pizza #italy #dinner #foodporn #foodforfoodies #viataincluj

O postare distribuită de Adelicios (@a.delicios.cluj) pe

Pizza este un preparat pe care il poti savura si acasa, iar adesea este salvarea mea cand nu vreau sa gatesc cina. La Napoli si D’Autore imi place pizza fierbinte, proaspat scoasa din cuptor, de aceea prefer sa o servesc in restaurant si o comand mai rar acasa. O alta pizzerie de unde comand pentru acasa este Artizan. Imi place pizza de aici pentru ca mi se pare ca isi pastreaza bine calitatea la livrare: aluatul nu se inmoaie, ramane crocant, branza nu se intareste. Ei fac doar livrari, asa ca nu mai am termen de comparatie experienta din restaurant.

Aceste trei localuri sunt “my-go-to places” cand mi-e pofta de o pizza deosebita.
Voua unde va place pizza si de ce? Hai sa facem schimb de experiente culinare.

La degustat inainte!
Adelicious

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!