Cum a fost la degustarea noului meniu de la Marty Restaurants

Home $ Articole $ Cum a fost la degustarea noului meniu de la Marty Restaurants

by | Dec 15, 2017 | Articole, Cum a fost la

Dacă ne urmăriți contul de Instagram (dacă nu, ce mai așteptați?), probabil ați tot înghițit în sec în seara de miercuri văzând cadrele nenumărate cu preparate din noul meniu de la Marty. Ce să facem dacă arată la fel de bine pe cât de delicioase sunt? Degustarea a avut loc la cel mai recent deschis restaurant al lor, Marty Plaza, localizat la parterul complexului Platinia Shopping Center, chiar lângă Mega Image. Cred că tocmai au bifat pe listă singura zonă de Cluj pe care nu o aveau acoperită, iar acum toată lumea poate ajunge la ei in no time. Să nu mai zic că deja au planificată deschiderea celei de-a șaptea locații. *wink, wink*

Înainte să încep a înșirui feluri de mâncare, gusturi, senzații, și basically, multe adjective care să vă lase gura apă, țin să precizez cât de mult mi-a plăcut atmosfera de sărbătoare pe care am găsit-o la ei. Pe tot parcursul serii am ascultat colinde (și nu de-al lui Ștefan Hrușcă, ci unele vesele, care să ne facă să uităm de frigul de afară), restaurantul avea podoabe festive, la masă s-au purtat tot felul de discuții din domenii diverse, fără a lăsa la o parte planurile pentru vacanță, vinul argentinian de culoarea paiului a fost pe placul tuturor, cred că a fost primul local din Cluj în care am simțit iarna aceasta spiritul Crăciunul.

Iar acum, să trecem la lucruri mai delicioase. Am început prin a ne alege câte o băutură din meniul de Winter Specials, unde găsiți patru opțiuni pe bază de alcool și două driving-friendly, adică non-alcoolice, dar călduțe și la fel de îmbietoare. Eggnog-ul, Boozy Hot Chocolate, o ciocolată caldă cu înghețată de vanilie și Bailey`s, dar și Grandma`s Hot Rum sunau foarte bine, însă nu și pentru cineva doborât de răceală și cu o cutie de pastile în geantă, așa că am ales simpaticul Yellow Mellow, pe care vă îndemnam să-l încercați aici. Îmi mențin poziția, e de neratat iarna asta. Plus că pentru fiecare produs comandat din meniul de iarnă Marty se donează 1 leu din valoarea lui în sprijinul programelor Fundației Inocenți, so here is one way to be better this Christmas.

Distracția culinară a început odată cu sosirea aperitivelor. Platou cu fructe de mare, conopidă crusty și un flat bread pufos care putea fi uns cu pulled pork, salată de țelină, duck rillet, tomato basillico, tuna cream sau zuccini & squash. Nimeni nu a considerat că trebuie să facă o alegere, așa că am încercat cu toții toate cele enumerate mai sus, între înghițituri fiind loc doar de impresii și onomatopee. Iar când a început defilarea felurilor principale, deja a devenit mai dificil să alegem favoriții serii. Cu siguranță un loc fruntaș îl ocupă supa cu fructe de mare, chiar dacă avea un gust intens picant.

New menu. Testing #theBookOfFlavours . . . . . . #seafoodsoup

A post shared by Dan Ciulea (@ciulea) on

A urmat salata cu kale și gorgonzola, o adevărată încântare pentru papilele mele gustative, care tolerează gorgonzola doar în cantități extrem de mici și combinații atent făcute. Recunosc însă, prezența perelor, merișoarelor și miezului de nucă în farfurie a salvat situația și salata a devenit una din preferatele de la Marty. Eu zic că mixul dintre gustul dulce al perelor cu senzația ușor amară lăsată de gorgonzola m-a cucerit, dar musai să o mai încerc cât de curând să mă conving.

Nici nu pot povesti despre Pulled Pork Sandwich fără să-mi zâmbească simțurile gustative. Despre faimoasa carne folosită pentru acest preparat s-a tot vorbit încă de la începutul serii, și uite așa am aflat că este marinată timp de 24 – 48h înainte de a fi gătită încet pentru 4 – 6h și afumată încă 12h cu lemn de cireș și prun, de esență tare. Ni s-a spus că o să ni se topească în gură, nu altceva, dar bineînțeles că n-am crezut nimic. Până mi s-a dovedit la proba contrarie că ei avea dreptate, chifla era moale ca un norișor, dar nu ți se sfărma în mâini, carnea e senzațională, iar sosurile sunt doar un plus la ceva ce deja a obținut nota 10. Dar cine nu apreciază un 10 cu steluță?

La capitolul paste am fost surprinși cu o combinație la care eu una nu m-aș fi gândit niciodată, dar bănuiesc că acesta e motivul pentru care doar degust și scriu despre mâncare și nimic în plus. Este vorba de tagliatelle cu kale și boabe de soia, acestea două din urmă fiind și ”ingredientele vedetă” alea noului meniu, căci se regăsesc în multe farfurii, în fiecare într-o variantă mai gustoasă. Kale, de exemplu, l-au adăugat chiar și în pizza, care a urmat mândra la masa noastră, o bogăție de culori și gusturi care mai de care. Iar boabele de soia nu au lăsat la greu cotletul de porc cu os, marinat, care a venit însoțit și de un sos dulce acrișor de mere, care a complimentat subtil rezultatul final.

Recunosc că desertul doar l-am admirat de la distanță, însă ne-am înțeles perfect din priviri și am știut din prima clipă în care am văzut prăjiturile că tipul acesta de dragoste nu se uită niciodată. Chocolate & toffee nut cheesecake, Coco & berry raw cake, Cookizza, spuneți voi dacă credeți că ați rezista vreo secundă tentației acestea dulci. Și nu încercați să vă dați mai viteji decât sunteți.

A fost cu siguranță o seară reușită, preparatele s-au ridicat la măsura așteptărilor și avem doar cuvinte de laudă pentru noul meniu #thebookofflavours. Voi când încercați noile delicatese Marty?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!