Ce poți face cu banii economisiți dacă câștigi premiul de la ClujLife Awards 08

Home $ Articole $ Ce poți face cu banii economisiți dacă câștigi premiul de la ClujLife Awards 08

by | Jan 9, 2018 | Articole

Ieri am dat start votului la ClujLife Awards. Pentru al 8-lea an consecutiv, tu votezi localurile și evenimentele tale preferate din Cluj și poți câștiga râvnitul nostru premiu, care te scoate din casă tot anul. Altă stare de spirit ai știind că, cel puțin pe partea de distracție, ești asigurat, nu? Dincolo de simpla alegere a unor favoriți și speranța că random.org va alege numele vostru, votul exprimă mulțumirea pentru cei care au făcut o treabă bună, chiar excelentă, în anul ce a trecut, iar alții pot vedea unde se situează în ochii publicului, că mai este loc de îmbunătățire. Pentru că noi, împreună, formăm comunitatea #ClujLife și putem să oferim feedback printr-o voce comună. E greu să faci comparație, știm, mai ales când aparțin aceleiași categorii, dar gândiți-vă că e un vot de popularitate, nu facem noi topul oficial.

Cum votați? Nimic mai simplu: accesați link-ul acesta, vă înregistrați cu o adresă de e-mail validă și vote, vote, vote! Puteți face asta în perioada 8 ianuarie – 2 februarie 2018, dar știți vorba mea – ”Nu lăsa pe mâine ce poți vota azi.” La sfârșit share-uiți pe Facebook și vă îndemnați prietenii să se implice și ei, tot votând. Doar după finalizarea tuturor acestor pași sunteți oficial înscriși în cursa pentru premiul ediției de anul acesta, care constă în 100 de curse #CleverTaxi (100 vouchere a câte 15 RON fiecare) și acces la cele mai tari festivaluri și petreceri din Cluj din 2018. Mai exact, norocosul câștigător va primi un pachet ce conține: one day pass la Untold, one day pass la Electric Castle, 10 intrări la oricare dintre filmele TIFF, abonamente la Mioritmic, MOX și Alandala, abonament dublu la Smida Jazz Festival și abonament la Jazz in the Park, asta incluzând acces gratuit la toate evenimentele pe bază de bilet. Vedeți aici regulamentul complet.

Oh well, premiul sună mega tentant, nu are sens să ne ascundem după deget. Gândiți-vă doar cât veți economisi în cazul în care câștigați. Transportul e mereu o problemă și cântărește câteva procente importante la bugetul necesar pentru o ieșire în oraș, iar toate petrecerile și festivalurile sunt suficient de costisitoare și fără să luăm în calcul intrările. Și puteți face altceva cu banii aceia, iar noi am venit pregătiți și cu niște exemple.

Nu mai amânați mersul la o piesă de teatru sau un spectacol de operă. E incredibil cât de mulți oameni am întâlnit, în special studenți, care mi-au spus că din anul I de facultate își doresc să meargă la Teatru sau Operă, dar totuși… ”n-au apucat”. Stăm minim 3 ore pe zi cu telefonul în mână – posting, judging, sharing opinions no one cares about – dar nu mai avem timp pentru un spectacol de 2h care să ne răscolească și să ne aducă măcar un pic cu picioarele pe pământ. Sau din contra, să ne desprindă de realitate câteva minute. Și e 10 lei un bilet pentru elevi / studenți și între 20 și 50 lei cel pentru adulți, în funcție de locul ales, cu banii de intrare la un festival vedeți toate reprezentațile dintr-o lună.

Puteți participa la tot felul de concerte care au loc în oraș, mai mici sau mai mari, seri de muzică live cu band-uri locale și tot așa. Multă lume visează doar la evenimentele de la Sala Polivalentă și Cluj Arena, gândindu-se că acolo e toată distracția și magia posibilă, iar ei ratează totul. Da, au urcat pe scenă artiști de renume de-a lungul timpului și cu siguranță vor mai urma mulți alții, pe care v-ați dorit toată viața să-i vedeți sau aproape ați leșinat de bucurie când au anunțat că vin la Cluj. Pe unii îi veți vedea, pe alții nu, it`s called balance. Nu vă lăsați descurajați de circumstanțele care v-au împiedicat să participați și aruncați o privire în jur: concerte sunt organizate periodic, chiar dacă în locații mai mici, iar atmosfera e mult mai primitoare, pentru că nu te îngrămădesc 5000 de oameni. Uite un exemplu de eveniment de genul, chiar joia aceasta.

#readysetup #charlie #newyear #fender #mapexdrums #CallingMemphis

A post shared by Boros Norbert (@boros_norbert) on

Apucați-vă de un sport nou. Nu-i niciodată prea târziu să învățați și dacă mereu ați cochetat cu ideea ce a juca tenis, visați în secret să vă petreceți duminicile pe un teren de golf sau petreceați ore în șir uitându-vă la campionate de snooker și analizând fiecare mișcare și respirație a jucătorilor, ei bine, poate e timpul să dați curs acestor dorințe. Nu veți deveni profesionist anul acesta, dar măcar încercați, investiți în ceva ce ar putea să devină un hobby cu program full-time și vă simțiți bine. Aruncați o privire aici dacă v-ați apuca de un sport, dar nu știți de care, poate vă vine o idee.

#tennis #sport #instagood #beautifulday

A post shared by Raul Ilies (@raulbogdan91) on

Puteți participa la mai multe spectacole, expoziții, proiecții, evenimente culturale care să vă crească nivelul de serotonină, să vă aducă un zâmbet pe buze și să vă rupă de cotidian. Pentru asta recomandăm să fiți constant cu ochii pe cei de la Reactor și de la Fabrica de Pensule, că ei mereu sunt pregătiți cu ceva frumos pentru mințile noastre agitate și care au nevoie de un respiro. Prețurile sunt mai mult decât decente, nici nu se simt în comparație cu un one day pass la un festival. Și nici nu trebuie să vă faceți atâtea griji în legătură cu ținuta pe care alegeți să o purtați.

Căutați noi metode prin care să vă dezvoltați. Personal, profesional, din ce punct de vedere doriți. Puteți să învățați o limbă străină, să luați cursuri de olărit sau orice alte pasiuni ascunse mai aveți. De asemenea, o idee bună ar fi să participați la seria de evenimente lunare TEDxClujSalon, cu siguranță veți găsi interesante atât subiectele abordate, cât și discuțiile de după, opiniile celorlalți participanți. Săptămâna viitoare, în data de 16 ianuarie, are loc prima întâlnire de anul acesta, la ClujHUB, just saying.

Și dacă tot nu v-am convins să votați, am rugat-o pe Diana, câștigătoarea de anul trecut al premiului, să vă spună și ea câteva cuvinte:

Era o zi de muncă obișnuită la birou. Am dat o geana pe Facebook să-mi spăl ochii și am zărit un articol de la ClujLife prin care eram îndemnați să votăm evenimente și localurile noastre preferate din 2016. Am completat chestionarul și am dat share când am văzut că aveam șansa la așa premiu. Câteva săptămâni mai târziu am fost contactată de cineva din echipa ClujLife și am aflat că am câștigat. Evident că eu am uitat complet că am participat la concurs, tocmai de aceea am fost luată prin surprindere. Serios? Pe bune? Adică eu chiar merg la toate petrecerile și festivalurile gratis toată vara? Eu sunt câștigătoare din 3500 de participanți?! Pe bune?! Exista o vorbă care spune “Dacă nu participi, nu câștigi”. Ei bine, eu am participat și am câștigat o vară de vis, prieteni noi și momente memorabile. Believe, magic happens here! Good luck!

V-am convins, așa-i?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!