3 băuturi inedite pe care trebuie să le încerci în noile pahare de la Charlie

Home $ Articole $ 3 băuturi inedite pe care trebuie să le încerci în noile pahare de la Charlie

by | Jan 23, 2018 | Articole

Le-ați văzut? Imposibil să nu vă fi atras atenția prin feed-ul de Facebook sau să nu le fi zărit în vreun Instastory. Noile pahare (care de fapt… sunt ele pahare?) ne-au intrigat încă de când am stat la povești cu Marian Porumb și ne spunea ce plănuiește. Suna totul excelent, ne rodea curiozitatea să vedem produsul final, dar parcă acum, în fața faptului împlinit, nici nu știm de ce anume să ne minunăm mai tare: conceptul de pahare sau ce au creat barmanii de la Charlie și au pus în ele?

Charlie’s #barteam, pleased to meet you!

A post shared by Charlie Pub (@charliepub) on

Pentru marea majoritate a oamenilor, cocktail-urile reprezintă distracție, amuzament și relaxare. Pentru barmani, în schimb, ele înseamnă acțiune, personalitate, creativitate, inovație, gust și experiență. Cunoașteți și voi băuturi care parcă sunt făcute pentru o stare de spirit anume, le beți și vă simțiți ca renăscuți. Exact ca atunci când mergeți la doctor pentru un diagnostic și un tratament, așa comandați și un cocktail, pentru că așteptați un efect pozitiv din partea lui. Nu o să vă vindece, că nu asta e treaba lui, dar vă va schimba dispoziția, vă va aduce un zâmbet pe buze și veți avea parte de o experiență de care cu siguranță vă veți aminti și veți dori să o repeți.

Mai mult, spre deosebire de bere, vin și distilate, cocktail-urile sunt extrem de bine ancorate în timpul prezent, se întâmplă fix în clipa asta și special pentru tine. Și pentru că și-au dorit să facă totul mai bine, oamenii din echipa Charlie au creat niște cocktail-uri ”cum nu s-au mai făcut până acum în țară”, iar mai jos vă prezentăm primele 3 concepte, primele 3 experiențe rezultate.

Who comes first?
Au pornit de la celebra întrebare – ”Cine a fost primul: oul sau găina?” (Apropo, voi ce părere aveți?) Ei bine, ei cred că oul și așa le-a venit ideea pentru acest concept-experiență. Rețeta îi aparține talentatului Victor, iar băutura conține J.W Blenders Batch, care este de departe unul dintre cele mai bune blended scotch whisky-uri pe care le veți găsi în impresionanta colecție de la Charlie Pub, un sos de ciocolată albă făcut în bucătărie, suc bio de sfeclă roșie și lichior de nuci. STOP! Ciocolată albă și sfeclă roșie?! Ce combinație o mai fi și asta? Ei promit că o să te facă să zâmbești, eu îi cred, n-am ieșit niciodată tristă de acolo.

Rock your body
Avem următoarea situație. Ipotetică. Tu comanzi o băutură, o aștepți cu nerăbdare, îți strălucesc ochii când îl vezi pe ospătar venind spre tine, iar el pune pe masă… o piatră. La Charlie au creat un pahar-recipient care să imite cât s-a putut de bine o piatră, asta ca un fel de avertizare, să nu fiți foarte uimiți când situația ipotetică devine cât se poate de reală. Rețeta este a lui Iulian, poreclit “Rapidul” și am înțeles că este una dintre cele mai bune băuturi cu whiskey irlandez pe care le-ar putea gusta omul pe acest Pământ. Mai mult, trebuie să știți că Iulian a câștigat o competiție importantă în anul ce abia a trecut cu această rețetă, vă dați seama că nu degeaba. Pe lângă whiskey-ul irlandez mai conține sirop de pere, cafea rece, obținută prin metoda cold brew, și acid citric. Sounds so tempting, I might leave work earlier today.

#rockyourbody #newcocktailmenu #cluj #clujlife

A post shared by Charlie Pub (@charliepub) on

Drop the hat
Dacă ați recitit interviul cu Marian, v-ați amintit că cele mai multe din schimbările care au avut și au loc la Charlie acum se doresc a fi în deplină concordanță cu personajul al cărui nume îl poară pub-ul, domnul Chaplin. Unul dintre cele mai purtate și definitorii accesorii pentru acesta a fost pălăria, era practic imposibil să nu creeze nimic pornind de la acest aspect. Mai ales că, ne-au spus ei, a “scoate” pălăria este un gest frumos, de bun simț și respect pentru un bărbat. Așa a apărut rețeta mult lucrată a lui Manolo, în care și-au pus toate speranțele că va aduce multe premii în anul 2018. Tequila silver, alături de un vin Sherry de desert, împreună cu un sos obținut din ciocolată neagră, Campari, miere și sfeclă roșie coaptă, de această dată, pe jar în Josper. That`s it, I`m going over there!

Unul dintre cele mai purtate și definitorii acesorii pentru Charlie Chaplin a fost pălăria. Nu puteam să nu ne legăm de acest aspect, mai ales că a "scoate" pălăria este un gest frumos, de bun simț și respect pentru un bărbat. Deci scoatem și noi pălăria în fața ta, cu o rețetă mult lucrată a colegului nostru Manolo cu care credem că o să câștige tot ce este de câștigat în anul 2018 cu ea pe plan competițional. Ce a vrut să obțină cu mult "iubita" tequila, a reușit cu vârf și îndesat: tequila silver, alături de un vin sherry de desert împreună cu un sos obținut din ciocolată neagră, Campari, miere și sfeclă roșie coaptă de această dată pe jar în Josper. O băutură care cred că o să spele mult timp imaginea dimineților cu dureri de cap, atunci când ai băut cu un shout de tequila mai mult cu o seară în urmă. #DropTheHat #Charlie #newcocktailmenu #cluj #clujlife #cocktail #cocktailbar

A post shared by Charlie Pub (@charliepub) on

Stați liniștiți, știm că sunt doar trei opțiuni momentan, dar mai pregătesc și altele. La fel de inedite. Voi le-ați încercat pe acestea? Sau care e primul pe care doriți să-l comandați?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!