5 pași simpli pentru o sesiune de nota zece

Home $ Articole $ 5 pași simpli pentru o sesiune de nota zece

by | Jan 31, 2018 | Articole, Student

Sesiunea această, pe lângă colegii care te ajută să înveți, ASER Cluj devine cel mai bun prieten al tău. De ce? Pentru că e alături de tine în această perioadă grea și încărcată cu examene prin campania ”10 pentru Sesiune” și mai mult decât atât, ți-a pregătit un articol, care savurat împreună cu o cafea, te poate ajuta să uiți puțin de stresul din ultima perioadă și să îți organizezi mai bine timpul și activitățile.

După un studiu amănunțit și multe discuții cu studenți “încântați” de începerea sesiunii, ASER Cluj îți prezintă câteva tricks & tips usor de aplicat în viata de zi cu zi:

FĂRĂ DISTRAGERI
Înainte să te apuci de treabă asigură-te că nu ai lângă tine obiecte care îți pot distrage atenția (telefonul, rețele de socializare active). În timpul pe care îl acorzi studiului încearcă să te concentrezi doar pe acest lucru.

FII REALIST CÂND VINE VORBA DE TIMP
În momentul când îți faci un plan concis de studiu va fi mult mai simplu să îndeplinești toate obiectivele pe care ți le-ai propus. Cu toții știm că nu vei sta 7-8 ore învățând încontinuu așa că mai bine îți structurezi timpul în așa fel încât să poți realize tot ce ți-ai propus. O metodă de organizare a timpului este SMART (Specific, Măsurabil, Accesibil, Relevant și încadrat în Timp) care te poate ajută să îți formulezi clar obiectivele.

Pauzele lungi și dese, cheia marilor…restanțe! #10pentrusesiune ???⌚

A post shared by ASER Cluj (@asercluj) on

ORGANIZARE, REORGANIZARE, RE-REORGANIZARE
Nu trebuie neapărat să aplici metoda SMART pentru a obține rezultate bune. Contează doar să ai un plan bine definit când vine vorba de gestionarea timpului. O modalitate utilă de a-ți organiza timpul și materia de studiu este să o împarți pe săptămâni, zile sau ore. Odată ce ai planul făcut îți va fi mult mai ușor să îți dai seama de cum trebuie să te organizezi.

A SPUS CINEVA CAFEA/ CEAI?
Chiar dacă ești iubitor de cafea sau nu, parcă în sesiune oricând e bine-venită o ceașca de cafea fierbinte cu mult lapte. Consumul de cafea îți poate da un boost de energie sau măcar impresia că ai energie. Fact: Am descoperit într-un studiu recent că dacă bei cafea după ce ai terminat de învățat memorezi mai ușor decât dacă ai consumat înainte de a te apuca de învățat.
În privința ceaiului cu toții cunoaștem efectele relaxante și calmante ale acestuia. O ceasca de ceai verde, de roiniţă sau de muşeţel te pot ajuta când vine vorba de remedii anti-stres şi insomnie.

PUȚINĂ MIȘCARE NU STRICĂ NICIODATĂ
Este important să ai un stil de viață sănătos mereu, nu numai în timpul sesiunii. Iar cum sportul este una din cele mai bune metode de a scăpa de stres nu ezita să ieși la o plimbare în aer liber, să te plimbi cu bicicleta, să participi la o clasă de aerobic sau să treci pe la bazinul de înot. Cu siguranță nu vei regreta!

Vrei sa afli mai multe despre campania “10 pentru sesiune” ce se desfășoară în perioada 22.01-23.02.2018? O privire pe pagina ASER Cluj de Facebook sau pe Instagram te va lămuri cu siguranță. Acolo ți-au pregătit ceva ce ei consideră că ar merge mână în mână cu ceea ce simți tu în perioada asta. ASER Cluj afirmă că: “ Nu, nu citim gânduri, ci pur și simplu ne aflăm în aceeași situație ca și tine!”

Detalii referitoare la regulamentele și deadline-urile concursurilor, cât și la activitatea pe care ASER Cluj o desfășoară zi de zi, sunt disponibile pe site-ul oficial ASER Cluj, pe pagina lor de Facebook sau pe cea de Instagram.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!