3 localuri recent deschise în Cluj – Kups, Coffee 2 GO și Interieur

Home $ Articole $ 3 localuri recent deschise în Cluj – Kups, Coffee 2 GO și Interieur

by | Feb 8, 2018 | Articole, Localuri noi

Ne urmăriți contul de Instagram? Atunci probabil ați văzut că, imediat după ce am depășit momentele prelungi de lamentare legate de cât de urât și frig și ploios și ud e afară, ne-am amintit că suntem oameni mari și care avem un oarecare control asupra vieții noastre. Așa că am decis să ieșim din casă and kick the weather right in the face. Și pentru că cheful de muncă era încă minim, am zis să facem un tur rapid pe la localuri recent deschise în Cluj, știm că de mult așteptați asta. Norocul nostru – 3 locuri specializate pe cafea, motiv pentru care suntem extra-energici acum.

Prima oprire am făcut-o la KUPS, un coffee-shop de pe strada Andrei Șaguna. ”Koffie unites people`s soul” – zic ei, și avem o bănuială că această deviză este și motivul pentru care locația este atât de mică: pentru a aduce oamenii mai aproape unii de alții. Dacă e să ne luăm după o vorbă pe care mi-o spune des bunica mea, ”oamenii buni încap oriunde”, așa că dimensiunea spațiului nu este un impediment să le faceți o vizită. În plus, eu una mă simt mult mai confortabil într-un loc în care stau față în față cu cel care îmi prepară băutura, când îi pot urmări mișcările (nu pentru că aș crede că-mi strecoară magie în pahar, ci din simpla curiozitate de a urmări procesul), când îmi poate oferi mai multe detalii despre ce am în ceașcă. Iar Kups este exact genul acela de loc. Să nu mai zic că paharele lor sunt… the most instagramable thing I have seen this month in Cluj. Cappucino, latte, espresso, single sau origin, precum și niște combinații simpatice cu peanut butter și tokka, toate se încadrează undeva între 5 și 7 lei. Politica lor de preț este astfel gândită încât oricine să poate avea acces la calitatea unei cafele proaspăt prăjită local. Cafeaua pe care o servesc este de origine, nu de specialitate, noi am numărat în jur de 10 locuri de unde provine. Am încercat un blend 70% Brazilia și 30% Rwanda, puteți cumpăra cafea pentru acasă, de specialitate, pregătită de Hot Pipes Roastery – primiți o băutură din partea casei când iei o pungă de 250g, care costă 36 lei.

Câțiva pași mai încolo, pe Andrei Șaguna nr. 34-36 s-a deschis Coffee 2 GO. Dacă vă gândiți că există doar opțiunea de a comanda o cafea și a vă vedea de drum, așa cum am crezut eu inițial, oh well, you are wrong, my friend. Locația lor o consider a fi una medie în ceea ce privește dimensiunea și încă de cum am intrat mi-a transmis sentimentul acela – Ah, păi ăsta e locul perfect să vii cu colegii în pauza dintre cursuri, să chiulești sau să faci un proiect. Cumva, eu l-am simțit a fi un local studențesc, în care bei o cafea sau un fresh de portocale ca să-ți mai aduni energia de pe unde nu-i, mănânci un sandviș și încerci să înveți toată materia din acel semestru cu o oră înainte de examen. În ceea ce privește băuturile, chiar aveți de unde alege: limonadă, fresh-uri, smoothie-uri, shake-uri, coffee-based, precum și tot felul de sucuri, pe lângă care un muffin, un brownie sau un croissant merg numai bine. Chiar dacă și aici poți sta liniștit cu ochii pe cel care îți pregătește băutura, personal am simțit diferența față de Kups, unde mă simțeam într-un ambient mult mai cald, mai friendly, și sunt curioasă dacă are vreo legătură cu mărimea spațiului sau doar am dormit ciudat ast-noapte, așa că vă îndemn și pe voi să faceți experimentul.

Încă din primul meu an de studenție am ajuns (printr-o minune dumnezeiască, să nu mă înțelegeți greșit) să leg prietenii cu mulți oameni din Zalău. Așa s-a nimerit, șansele să dai de ei în Cluj la orice pas sunt oricum de 100%. Așa că, nu întâmplător am și ajuns de câteva ori în reședința județului Sălaj, iar de acolo până la Interieur mai sunt doar câțiva pași. Stați liniștiți, nu vă recomand un local din Zalău într-o listă dedicată Clujului, nu mi-a bătut ploaia în față până mi-am pierdut mințile. Doar că povestea acestui loc își are începuturile acolo, așa că era un aspect de amintit. După ce timp de câțiva ani și-a purtat cu mândrie titlul de ”Cea mai bună cafea din Zalău”, Interieur s-a mutat la Cluj, iar Mihai Moldovan (aka Moldi) vă întâmpină în fiecare zi în coffee-shop cu o energie demnă de invidiat și o cafea pe măsură. La Interieur veți găsi definiția echilibrului – atât în ceștile de cafea, cât și în atmosfera de acolo, muzica, decorul, toate se îmbină perfect. Iar Moldi poate sta toată ziua cu voi la povești, pe lângă el trece timpul ca și cum n-ar fi. Definitely our favourite one from this list.

Voi le-ați trecut pragul? Dacă nu, vă tentează să le faceți o vizită?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!