Interviu cu Mihai Ceuca despre Wedding360, primii din Cluj care filmează nunți și evenimente în format 360º 3D

Home $ Articole $ Interviu cu Mihai Ceuca despre Wedding360, primii din Cluj care filmează nunți și evenimente în format 360º 3D

Vă amintiți de articolul acesta, în care prezentam 5 motive pentru care merită să alegi Wedding360? Ei bine, pe noi ne-a cucerit acest concept și nu ne-am lăsat până nu am făcut în așa fel încât să dăm nas în nas cu Mihai Ceuca, cel care a venit cu ideea. Nu de alta, dar e imposibil să fim noi singurii curioși din orașul ăsta. Astăzi împărtășim și cu voi tot ce-am povestit cu Mihai.

De-a lungul timpului, Mihai a încercat să se dezvolte în mai multe domenii din punct de vedere antreprenorial, domenii pentru care a dezvoltat adevărate pasiuni, chiar dacă, de fapt și de drept, a terminat Facultatea de Stomatologie. Noi îl știm încă din 2008, când pornise site-ul CinemaRX.ro. Era pasionat de filme, și-a dorit să facă o revistă de cinema, dar a intervenit factorul legat de costuri și așa a ajuns la un site dedicat filmelor. A făcut un Exit și a ieșit din domeniu, a dezvoltat apoi primul salon de poker din Cluj, iar acum abordează idei dintr-o altă sferă, al tehnologiilor noi.

Pentru că sunt pasionat de tehnologie și partea asta de VR, m-am gândit – în ce domenii aș putea aplica o tehnologie nouă, în trend? Și așa am ajuns la mai multe tipuri de evenimente, mai ales că în Cluj este o piață foarte dezvoltată. Wedding360 face parte dintr-un concept mai larg – 360 Events, unde intră nunți, botezuri, conferințe, prezentări, expoziții, concerte, orice înseamnă eveniment… Suntem primii din oraș care fac treaba asta cu aparatură profesionistă, pentru că, până la urma urmei, poți face și un mount de 6 GoPRO-uri și să încerci să obții o imagine panoramică, dar nu va ieși același lucru ca în filmările noastre. E total altceva, pentru că avem o rezoluție de 7680×3840 @30 FPS (8K) pentru filmările 360º sau 6400×6400 @30 FPS (6K) pentru filmările 360º 3D. Camera înregistrează sunetul spațial, de jur împrejur.

În ceea ce privește investiția în aparatura tehnică, aceasta s-a ridicat undeva la 20.000 euro, însă dat fiind felul în care vor exploda producțiile pe partea aceasta de VR, cheltuielile pe partea aceasta pot apărea. Mihai este mai interesat de dezvoltarea și îmbunătățirea tehnicii de filmat și așteaptă cu nerăbdare apariția unor dispozitive care să-i permită mai multă libertate și creativitate. Crede că în 2018-2019 toate companiile mari vor investi în VR, iar Facebook deja a anunțat că lucrează la dezvoltarea unei căști care nu va mai fi legată cu fir de absolut nimic, va fi complet independentă și la un preț decent, accesibil pentru toată lumea.

Momentan, pentru a putea vizualiza cum trebuie o filmare sau o fotografie 360, ai nevoie de ochelari sau cască VR, iar ochelarii deja sunt foarte ieftini, găsești și cu 30-50 lei. Căștile, în schimb, vor evolua pe măsură ce vor investi companiile mari. Problema e că vor apărea pe piață tot felul de dispozitive care filmează 360, dar la un nivel foarte low. Mulți vor zice că pot face filmări 360 cu camerele alea micuțe, dar e ca și cum ai zică că mergi să faci fotografie de festival cu un telefon, ”că ai cameră bună”.

Sâmbătă vă puteți întâlni cu ei la WeddFEST, iar acesta nu este primul târg de profil la care sunt prezenți. În urma celor două târguri de nunți la care au participat până acum (Wedding Show  și Expo Transilvania) au reușit cu brio să bifeze mai multe date în calendarul nunților pentru anul 2018. Am fost curioși cum decurg discuțiile cu oamenii care ajung la standul lor și cât de mare e interesul în zona aceasta.

Reacția tuturor la ceea ce prezentăm e super pozitivă, chiar e super tare să vezi impresiile oamenilor. Unii ne-au întrebat: se poate filma așa nunta? Până nu văd și nu testează cu cască și ochelari, mulți nu prea înțeleg conceptul de 360 și zic că au servicii de foto-video deja, alții cred că suntem un serviciu de entartainment, că le oferim nuntașilor un moment wow. Am fost primii în domeniul acesta și ne asumăm că trebuie să facem și o educare a publicului, așa că explicăm că este vorba de cu totul altceva și credem că în viitor tot mai mulți vor dori să aibă filmările pe care le oferim noi, pentru că efectiv e ca și cum ai fi din nou acolo în momentul în care îți pui casca pe cap, la nunta ta sau a unei persoane dragi.

 

Ei pot face și transmisie live, e nevoie doar de o pereche de ochelari VR conectați la telefon, și în câteva secunde veți avea posibilitatea de a fi prezent la nuntă mai mult decât sufletește, pentru că va fi întocmai ca și când veți fi acolo. Doar că invitații nu vă pot vedea, sperăm că nu ați dus ideea noastră la un nivel de SF ciudat. În ceea ce privește costurile, trebuie să știți că există 3 tipuri de pachete – Silver, Gold și Diamond.

Pachetul Diamond include absolut tot, filmarea nunții de la un capăt la altul: pregătirea mirilor, starea civilă, cununia religioasă, momente dinaintea petrecerii, sosirea invitaților și momente importante de la party – tăierea tortului, dansul mirilor, aruncatul buchetului. Acestea sunt doar câteva momente principale, dar filmăm și alte momente, în funcție de discuțiile purtate înainte cu tinerii căsătoriți. Oferim mirilor câte o cască VR pentru fiecare, iar filmarea de final este de 90 de minute, editată. O pot primi și pe cea brută, needitată, de 5-6h. Pachetul costă 990 euro.

Având în vedere că sunt primii care oferă astfel de servicii, care cu siguranță vor deveni un trend, noi zicem că este o super oportunitate pentru mirii anului 2018 să fie și ei primii care pot avea filmare 360 la nuntă. Dacă sunteți curioși să vedeți cu ochii voștri cum funcționează această tehnologie, vă reamintim că-i găsiți pe cei de la Wedding360 începând de astăzi la WeddFEST. Prepare to be amazed!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!